Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2012 július elejére várom a...

Kukoricalanyka kérdése:

2012 július elejére várom a babát. A munkáltatóm januártól alkalmival akar foglalkoztatni! Ezt bele fogják számolni a gyed kiszámolásánál? Remélem értitek mire gondolok.

Figyelt kérdés
2011. dec. 9. 08:22
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Szia!

Nagyon gyorsan jelentsd be hivatalosan a terhességed!!! Ne engedd a jogviszonyod megváltoztatását!!! Azzal csak magaddal szúrsz ki!!!

2011. dec. 9. 14:57
 12/23 anonim ***** válasza:
Nálunk köteles a kismama hivatalosan bejelenteni a terhességet a munkaadónál. Másként nem veszik nyilvántartásba terhesként, és úgy kezelik, mintha nem terhes lenne, azaz, kirúghatják, bármit tehetnek vele, hivatalos bejelentés nélkül nem terhes a terhes nő. Románia.
2011. dec. 9. 14:59
 13/23 A kérdező kommentje:
Okés! Ezt értem, de valaki tudna a konkrét dologra válaszolni!? Ezt tudom, és tényleg köszönöm a véleményeket, de most még nem lettem előrébb..
2011. dec. 10. 13:28
 14/23 anonim ***** válasza:
A konkrét dolog, hogy terheseknek nem változtathatják meg a munkaviszonyát. Azon nem tudtunk megegyezni, hogy nálatok a terhességet be kell vagy nem kell hivatalosan, írásban bejelenteni ehhez. Keress meg egy jogászt mielőbb ezügyben!
2011. dec. 10. 14:19
 15/23 A kérdező kommentje:
A kérdésem az volt, hogy hogy az egyszerűsített foglalkoztatást beszámolják e a Gyed-be!
2011. dec. 10. 14:30
 16/23 anonim ***** válasza:
A válasz az, hogy ha terhes vagy, csak úgy tehet át más munkaviszonyba, ha te beleegyezel. Magyarul, ha nem írod alá a papírt, akkor KÖTELES a jelenlegi munkaviszonyban tartani, ami heti 40 óra. Visszatérek oda, hogy azt tisztázd jogásszal, neked milyen kötelességed van vele szemben a terhesség bejelentését illetően.
2011. dec. 10. 17:33
 17/23 A kérdező kommentje:
Senki nem akar válaszolni a kérdésemre! Pontosan azért kérdeztem, mert ha beleszámítják az egyszerűsítettet is, akkor elgondolkodok az ajánlaton.(Mert jobban érezném magam így)
2011. dec. 11. 14:35
 18/23 anonim ***** válasza:

Szerintem itt mindenki a kérdésedre válaszolt...

De azt értsd meg, hogy azért beszélünk le róla, mert úgy jóval kevesebbet fogsz keresni, ezáltal a gyeded is jóval kevesebb lesz!!

2011. dec. 11. 15:52
 19/23 anonim ***** válasza:

83%-nak:

A kérdező nem írta, hogy Romániában élne, így evidens, hogy Magyarországon él, ne keverjük ide egy másik ország szabályait!

Ha nem Mo-n él, saját magának nehezíti meg az életét, hogy ezt nem közölte, hiszen országonként eltérő a szabályozás.

Magyarországon a magyar törvények, ezek között is a Munka törvénykönyve az irányadó, ahol egyértelműen le van írva, hogy vagy a "fogantatástól" számít vagy a "terhesség időtartamára". Ne keverj légy szíves ezzel a bejelentéssel és társaival, nálunk, Magyarországon nem köteles a munkavállaló bejelenteni a terhességét!

Kérdezőnek!

Azt gondoltam, hogy ha már felteszel egy kérdést, akkor nem csak szorosan a kérdésre szeretnél választ kapni, hanem a hozzá kapcsolódó dolgokról is. Mindenki kivétel nélkül segítő szándékkal írta, hogy egyoldalúan nem változtathatja meg a munkáltató a szerződésedet.

De akkor pontosan leírom, hogy téged milyen hátrányok érnek, ha belemész az egyszerűsített foglalkozásba.

Az egyszerűsített foglalkozásnak vannak szabályai, röviden:

A cég teljes létszámából csak x főt foglalkoztathatnak így - magyarul nincs olyan, hogy januártól csak így tud foglalkoztatni, hiszen minden cégben kell olyan dolgozó(k)nak lenni(ük), akik "rendesen" vannak foglalkoztatva - kivéve az egyszemélyes cégeknél, de gondolom, nem te vagy a saját főnököd.

És a két legfontosabb, ezt szó szerint kimásolom az apeh honlapjáról:

"Nem létesíthető egyszerűsített foglalkoztatásra irányuló jogviszony:

• olyan felek között, akik között a szerződés megkötésekor már az Mt.

szabályai szerint létesített munkaviszony áll fenn; nem egyszerűsített

foglalkoztatás céljából létrejött munkaszerződés nem módosítható annak

érdekében, hogy a munkáltató a munkavállalót egyszerűsített

foglalkoztatás keretében foglalkoztassa;"

És ami a téged illető későbbi ellátásokról szól:

"Abban az estben, ha az egyszerűsített foglalkoztatás keretében alkalmazott

munkavállalóval összefüggésben a 3. pontban meghatározott tételes összegű

közterhet fizet a munkáltató, akkor a munkavállaló az Efo.tv. szerinti

foglalkoztatása alapján nem minősül a Tbj. szerinti biztosítottnak,"

Magyarul, ha közterhet fizet utánad a munkáltató, akkor te NEM minősülsz biztosítottnak, így táppénzre, tgyást, gyedre nem vagy jogosult!

Remélem ezzel kimerítő választ adtam, hogy miért is azzal foglalkozott minden válaszoló, hogy egyoldalúan nem módosíthatja a szerződésedet a főnököd, illetve, hogy te alá ne írj semmit!

2011. dec. 12. 10:37
 20/23 A kérdező kommentje:
Végre valaki!Igen, tisztában vagyok vele, hogy segítő szándék volt mindenkiben, de mivel egy kocsmában dolgozok, nem éppen bánnám nagyon, ha mondjuk, nem kellene, csak heti két napot ott töltenem. Ezért voltam rá kíváncsi, hogy ez beleszámítana e a GYed-be. Még nem írtam alá egyébként semmit, de úgy gondolom, hogy én érzem azt, hogy mit kell átélnem nap mint, nap. Ha figyelembe vették volna simán aláírom, így nem fogom!
2011. dec. 12. 16:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!