Na, vajon mire lenne elég a családi pótlék?!
Kb. 2 hete ezen gondolkozom, hogyha ebből kellene esetleg bevásárolnom a gyerekre nézve, akkor mégis mire lenne elég?
Én akárhogy nézem, ha csak az alapvető dolgokat venném meg belőle, akkor nem sok mindenre (termékre) futna. Persze, nyilván nem 3700 forintért vennék egy csomag pelenkát, hanem a legolcsóbban... és stb.
Ti mit tudnátok belőle venni?
Most vonatkoztassatok el arról, hogy számlákat kifizetni vagy ételt venni. Csak a gyerek dolgaira gondoljatok.
Ha tudjátok, írjátok le, hogy pl. 2 csomag DM pelus kb. 3000.- (csak írtam valamit, nem tudom, hogy ennyibe kerül-e)
Köszi előre is a válaszokat!!!
Itt most nem arról van szó, hogy az állam eltartsa a gyerekeket. Nyilván mindenki úgy vállaljon gyereket, hogy biztosítani tudja a nevelését. Én is így vállaltam, mindent megtudok adni neki, ami kell és sosem nélkülözik/nélkülözünk.
Viszont sokan élnek csak GYES+családi pótlékból.
Nem ebből élünk de kb ennyire elég:
2 cs pampers dm kuponra 8000. 2. cs popsitörlő kb 700 ft. Fürdető, popsikrém 2000. Néhány üveg bébiétel.
Szóval a cs.p. szerintem pelusra, tisztálkodásra elég.
Jelenleg ezeket veszem havi fixen:
Min. 4 doboz tápszer: 4X 2200 Ft.
2 csomag Pampers pelus: 2X 4000 Ft.
2 doboz tejpép: 2X 800 Ft.
4 csomag popsitörlő: 1500 Ft.
Bébiételt nem veszek havi fixen, mert főzök, van itthon vésztartaléknak. Ez az összeg néha kevesebb, ha akciósan sikerül mindent vennem. Joghurt, gyümölcs, hús nincs benne. Ruha sincs benne.
Számolok legolcsóbban:
tápszer: 4x 1000 Ft.
pelus: 2X2000 Ft.
popsitörlő: 4x 300 Ft.
Ha csak a családit költhetném a gyerekre, akkor nem vennék neki babakekszet, babapudingot, tejpépet, a legolcsóbb ruhát kapná és csak akkor, ha már nagyon nagy szüksége lenne rá.
De még nem vettem esetleg gyógyszert, cipőt, játékot.
Ne törődj velük. Buta emberekkel nem lehet mit kezdeni :]]]
Én köszönöm a választ és ment a zöld kéz is!
7/9-es válaszoló vagyok.
Én sem értem a lepontozókat, de tegyék nyugodtan. Ettől én még ugyanúgy fogok minőségi és drágább dolgokat venni a gyerekemnek, mert megtehetem.
Egyébként itt mindig lepontozzák azt, akinek az a véleménye, hogy a semmire nem szabad gyereket vállalni. Azt is, aki jól keres és erre büszke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!