Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szeretnem, ha olyanok irnanak,...

Szeretnem, ha olyanok irnanak, akik szabad akaratukbol dontottek ugy hogy nem vallalnak gyereket, esetleg a parjukkal dontottek igy, es hogyan alakult az eletuk gyerek nelkul, jo dontesnek erzik e ezt az eletukben?

Figyelt kérdés
Legyszi olyanok ne irjanak akik szerettek volna de nem lehetett stb... Csak akik nem szerettek volna, es nem is lett. Vagy az elet ugy hozta.
2011. dec. 2. 12:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

50% nem tervezett: ehhez azt tudnám hozzáfűzni, hogy egy csomó kérdés van itt amiben a párok megszakítással védekeznek, mert azért beleférne nekik a baba. Ők nem tervezik, de azért titkon, talán nem is annyira titkon vágynak rá. Úgyhogy ezt az 50%ot bőven lehetne még csökkenteni, megkockáztatom, ez valójában, csak 5-10%.

Még valami: szerintem aki tényleg nem akar gyereket, annak nem jelent gondot sem morálisan, sem semmilyen szempontból, hogy elmenjen abortuszra. (van ilyen ismerősöm: 3 gyerekét vetette el...diplomás, kultúrált nő, elsőre nem gondolnád róla :()

Tehát megint oda lyukadok ki, hogy annak az 50%nak nagy része, akar gyereket.

Egyik szomszéd házaspárnak nem volt gyereke, mert állítólag "nem szerették" a gyerekeket. Ezt éreztették is velünk, mikor gyerekek voltunk, nem szerettem velük találkozni. Én az ilyet sose tudom megérteni, hogy mi az, hogy nem szereti a gyerekeket?! Ő is volt egyszer az, leköpi a gyerekkori fotóit, vagy mi? Egyszerűen érthetetlen számomra. Mind1, nem is ez a lényeg. Ez a házaspár nem tűnt boldognak. Nem tudom, miért nem lett gyerekük, de valószínűleg ez a zord külső leplezni akarta a valódi okot... Kisgyerekként csak nem szerettem őket, visszagondolva pedig sajnálom őket.

Szívesen beszélgetek még, csak kérdezz, mire vagy kíváncsi.

(Tudod, hova kéne kiírnod, vagy akár linkelned a kérdést? Családi kapcsolatokba, ott több érintettől kapnál választ)

2011. dec. 3. 07:58
 12/15 anonim ***** válasza:

Biztonságos fogamzásgátlás, ami nem káros az egészségre: Óvszernek hívják

Csak az a baj, hogy a felvilágosítás ellenére, mondjuk ki, sokan felelőtlenek. Itt is, ha olvasgatsz, hány ilyen kérdés van. Pl. terhes lehetek-e kérdések. 90%ban kibukik, hogy azért elmulasztottak mindent megtenni annak érdekében, hogy ne legyen gond

2011. dec. 3. 08:08
 13/15 anonim ***** válasza:

Ezzel nem értek egyet.

Több ismerősöm is van, ahol csak úgy véletlen sikerült a baba, és ők a legboldogabbak a világon.

És sajnos olyat is ismerek, aki akarta a gyereket, de utána csődöt mondott :(

2011. dec. 3. 08:34
 14/15 anonim ***** válasza:

De a véletlennél nem vagy ott, hogy a véletlen mennyire az:

Hogy elfelejtett tablettát bevenni, hogy most az egyszer megpróbálták óvszer nélkül, ilyenekre gondolok.

Nekem egyszer, tényleg életemben egyszer volt, hogy az elején nem védekeztünk. Aztán pedig mikor szerettünk volna gyereket, akkor ovulácós teszt, mindennel együtt is nehezen jött össze. Ezért gondolom, csakis a nagy számok törvénye alapján mondom ezt, (nem zárom ki, hogy vannak kivételek), hogy ahol "becsúszik", ott azért jó eséllyel volt mulasztás. Mert egy gyereket nem is olyan könnyű összehozni. Nyilván ezt bizonyítani nem tudom, meg nem is akarom, de én meg effelé hajlok. Lehet, hogy megváltozna a véleményem, ha nekem is becsúszna védekezéssel együtt, de kevés ilyen történetet hallottam. (A megszakítást én eleve nem veszem annak)

2011. dec. 3. 08:40
 15/15 A kérdező kommentje:

Eloszor is az ovszerhez hozzafuzni csak azt tudom, hogy nem gondolom, hogy a lejobb modszer. Nekem mar a gondolatatol is elmegy a kedvem mindentol, es az egesz elvezetemet csokkenti, pedig nö vagyok. Arrol nem is beszelve, hogy kiszakadhat, meg egy egyutteles soran, nem a legjobb modszer szerintem . En nem szeretem.

Az meint mas kerdes, ki miert nem szeretne gyerekeket. En ismerek olyat part, akik szeretik a gyerekeket, de megsem szeretnenek sajatot. Ismerosok gyerekeivel eljatszanak, de nem vagynak sajatra. Megvan a maguk erdeklodesi kore, es elvannak a vilagukban. Biztos van olyan, akinek rossz gyerekkora volt, azert nem szeretne. Vegulis mindenkinek szive joga, igy is tul sokan vagyunk a Földön, ezt is figyelembe kell veni, mert minnel többen leszunk, annal kisebbek lesznek a gyerekek eselyei egy normals eletre, mar igyis mindenert kuzdeni kell az eletben, es ez azert is van mert egyre tobben vagyunk. PL Indiaban van egy kampany, autot adnak egy kasztralasert, mert tulszaporodtak.

Amugy igen valoban sokaknak van gyerekuk, es nem szeretik oket, es megbantak, es mondjak is.Es talan az sem mindegy, hoy a megfelelö idöben jon a gyerek vagy tul koran amikor a szulok me nem erettek ra lelkileg. Az anyagiak is jo ok, de nem kizaro ok ha valaki nagyon akar gyereket, de jobb ha van anyagi hatter, a gyerek biztonsaga fontosabb kell hogy legyen az emberi ösztönnel.

2011. dec. 3. 08:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!