Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi ez a magándoki nem magándok...

Mi ez a magándoki nem magándoki mizéria? Miért nem mindegy bárkinek is?

Figyelt kérdés

Az elmúlt napokban több ilyen kérdés került kiírásra.

Tényleg nem értem,hogy mi köze van bárkinek ahhoz,hogy ki az aki fogad és ki az aki nem.

Ennyire divat lett mások tárcájába kutatni és oktatgatni az embereket?

2011. dec. 1. 11:07
 1/10 anonim ***** válasza:
inkább csak kíváncsi rá hogy érdemes-e fogadni és kb. mennyibe kerül, nincs ebben semmi rossz,
2011. dec. 1. 11:09
 2/10 anonim ***** válasza:

Én nem így veszem ezeket a kérdéseket fel. Amúgy is, kutakodjon. Aztán ha rájön, hogy mennyi pénzem/pénzünk van, akkor meg úgyis az lesz, hogy irigykedik. Engem meg nem érdekel, mert én tudom, hogy megdolgoztam érte. De ez egy másik kérdés.

Én azért írom le a tapasztalatomat a magánorvosomról, akihez amúgy kórházba jártam, nem magánrendelésre. Sosem fizettem neki havonta, mert nem is kérte. Ezzel szemben mindig precíz volt, mindent elmagyarázott - akár egy órán keresztül is -, normálisan vizsgált meg és nem utolsó sorban mikor sürgősségi császárral toltak a műtőbe és az előkészületre (nálam) idő se volt reggel 6-kor, ő már ott állt beöltözve, előkészülve! 10 perc alatt beért a kórházba.

Szabadnapján is bejött hozzám 2×, reggel és délután is. Érdeklődött hogylétünk felől, bármire szükségem volt, ő elintézte.

Én nem tagadom 100ezret és egy 30ezer forint értékű italt kapott. Vidéki osztályvezető - főorvosról van szó, tehát még nem is fővárosi! Én nagyon megvoltam vele elégedve és amin átmentünk a lányommal az utolsó pillanatokba, attól függetlenül pozitív élményként éltem meg a születését.

Egyébként mindenkinek szíve joga, hogy fogad-e orvost vagy nem, attól függetlenül, hogy 'megteheti-e' vagy nem. Rengeteg olyan orvos van, aki nem mondja el a 'tarifáját', mint pl. az enyém se mondta. Akár adhattam volna neki 20 ezret is vagy semmit. Az én szívem - jogom, hogy ennyit áldoztam rá, hisz ő is áldozott ránk nem kevés időt, energiát, 'félelmet', szabadnapot, türelmet. Még ha, neki ez orvosi kötelessége is!

Az a baj, hogy a mai világ már nem arról szól, hogy a fizetésedből élj.. főleg nem az eü-ben, ahol köztudott, hogy KATASZTRÓFA a helyzet. Nem hiába mennek külföldre a mostani orvostanhallgatók!

2011. dec. 1. 11:17
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszi!

Nem sajnos nem erre kíváncsiak. Mivel a kérdés általában úgy szólnak,hogy miért fizetnek egyesek, ha egyszer fizetik a TB-t, meg nem érzi-e pénzkidobásnak stb!

Nekem ezekből valahogy nem az jön le, amit írsz!

2011. dec. 1. 11:18
 4/10 anonim ***** válasza:

az igaz én is sokszor feltettem magamnak a kérdést, hogy minek fizetek külön a dokinak mikor fizetem a TB-t

de akkor is fizettem, mert ez megnyugtatott

akik meg valóban kötekedősen tesznek fel kérdést azok irigyek

2011. dec. 1. 11:22
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

2. vagyok

Nézd, aki magánorvoshoz megy el és úgy fogadja fel a szülésre, az fizesse a 5-10 ezer forintos 'vizit' díjat szépen az orvosnak. Azért hívják MAGÁNorvosnak! Ott ebből adódóan több idő jut az uh-ra, alaposabban megnézi a magzatot, elmagyaráz mindent, ad képet minden alkalomkor, esetleg 4d uh-ja is van, etc..

Aki kórházba jár(t) be a vizsgálatokra - mint pl. én -, az minek fizessen az uh-k alkalmával?! Ilyenkor tényleg az jön, hogy fizetem a TB-t és kész, majd a végén megkapja a jussát, ami jár neki szerintem!

Az meg már más kérdés, hogy az én esetemben olyan orvosra akadtam, aki a kórházban is ugyanúgy foglalkozik a 'betegével', mint egy magánrendelőben szokás csak adott esetben a vizsgálatonként pénz nélkül.

Tehát, aki vállalja azt, hogy magánorvost választ és hozzá megy el úgynevezett 'szobára', az fizessen! Azt a TB nem támogatja..

2011. dec. 1. 11:36
 6/10 anonim ***** válasza:

Sajnos Magyarországon az egészségügyben nagyon siralmas a helyzet. Rendszeresen fizetjük a TB mégis ennek ellenére a szolgáltatás a béka feneke alatt van. Az egészségügyi dolgozók szó szerint elvárják a hála pénzt. Ha meg nem adsz, vagy nem tudsz egy dokit megfogadni akkor nem is foglalkozik veled. Nekem szociális végzettségem van. A szociális munkások kódexének betartása érvényes a munkámra. Az egyik fejezet kiemeli, hogy semmiféle anyagi juttatást, ellenszolgáltatást nem várhatunk el a klienseinktől mert bizony ennek súlyos következményei lehetnek. Az egészségügyi dolgozóknak nem hiszem, hogy az etikai kódexükbe ilyen szerepelne. Pedig a szociális szférában dolgozókat sem fizetik meg ahogy az eü dolgozókat sem. Szóval ennyit a hála pénzről.

Érdekes egy magán rendelésen mindig van ideje az orvosnak a betegére. Egy magán rendelő rendezett, kulturált, jól felszerel. Ami meg az állam kezében van az lepukkant. Legalábbis itt Magyarországon ez a helyzet.Személy szerint ha megtudom magamnak engedni, hogy magán dokihoz járjak, vagy magán kórházba kezeltessem magam, akkor miért is ne? inkább a fizetőset választanám.

Egy példa: Kis gyermekkorom óta féltem a fogorvostól. Rendkívül elhanyagoltak voltak a fogaim és bevallom még a magán fogorvoshoz is csak nagy nehezen tudtam magam rábeszélni, hogy elmenjek és megcsináltassam a fogaimat. A gyermekkori, illetve fiatal felnőttkori élményeim miatt remegve ültem a fogorvosi székbe vén fejjel. A doki kedves volt, türelmes,felajánlotta a fájdalom csillapítás lehetőségét még annak ellenére is, hogy lehet, nem lettek volna fájdalmaim. A fogaim rendbe rakása egy kisebb vagyon volt. Viszont! A magán fogorvos vissza adta annak bizalmát, hogy vannak jó fogorvosok és nem kell félni tőlük. Legutóbb a fiamnak fájt a foga. Nem tudtunk már időpontot kérni, mert annyira fájt neki, hogy sürgősen kellett az orvosi segítség. Elmentünk sztk-ra. Az orvos lekezelő volt vele, úgy kezdte el a kezelést, hogy meg sem várta hogy hasson a fájdalomcsillapítás.

Én nem csodálkozom azon, hogy a gyerek többé látni sem akarja azt a dokit, ő is inkább magánorvost szeretne.

2011. dec. 1. 11:41
 7/10 anonim ***** válasza:

Én nem fogatdam dokit haza küldek a kórházból másnap koraszültem meghalt a picim.

2szor fogatdam,ha ő nem volt a korházba akkor is kedvesek voltak másodjára is gond volt de mindenki foglakozott velem így kihordtam egy egészséges babát.

Nem hiszem hogy pénztárca kutakodás csak informálódás,az emberek meg nem mindíg fejezik ki magukat.

2011. dec. 1. 12:50
 8/10 anonim ***** válasza:
Én is úgy vagyok vele:a magándokitól többet kapok.Eddig nekem ez MINDIG be is jött.2x szültem,fogadott dokival és szülésznővel,minden rendben ment(volt türelem,odafigyelés,törődés).Van magán fogorvosom(igaz,én sulis koromban sem rettegtem a fogorvostól)Hozzá a gyerekek is szívesen mennek(mert türelmes,toleráns,és törődő).Van fül-orr-gégészünk is(nekem hangszál műtétem volt,a férjemnek mandula,anyukámnak arcüreg),és extra(állami kórház) bánásmódban részesültünk(akár éjszaka is hívhattuk-hívtam is,amikor a férjem torka 4 nappal a műtét után itthon bevérzett,és maximálisan megoldott mindent,mert a kihívott mentő oda vitte őt,ahova a doki mondta(és ott már várta az ügyeletes orvos)-mindig segített).A gyerekorvos révén(aki szintén félig "magán",mert térítés ellenében csip-csup dolgokért is házhoz jön,ráadásul este,hétvégén is nyugodtan hívhatom) szintén vannak "ismerős" orvosok,akikre számíthatunk.Summa summárum:sajnos Magyarországon akkor nincs félnivalód,ha anyagilag megteheted,hogy magánorvosod legyen.Hála az égnek mi azon kevesek közé tartozunk,akiknek nem gond,hogy "megvegyük" az igazság szerint TB-ért járó szolgáltatásokat.
2011. dec. 1. 23:09
 9/10 anonim ***** válasza:
Úgy értettem,hogy bár állami kórházban doki a fül-or-gégészünk,mégis extra szolgáltatást kaptunk(amihez a "zsebpénz" nagyban hozzá járult).
2011. dec. 1. 23:12
 10/10 anonim ***** válasza:
Na,megyek aludni...or=orr
2011. dec. 1. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!