Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2éves gyermek cumisüvegből...

Dudmi kérdése:

2éves gyermek cumisüvegből igya a tejet?

Figyelt kérdés
A 2 éves kislányom,reggel és este iszik tejet,de ebéd után is megiszik 100-150ml-t cumisüvegből.A vizet csőrös itatópohárból,vagy kulacstetős üvegből issza!Pohárból még csak kortyolgat!Ti mit tapasztaltatok a gyermekeiteknél?Ennyi idősen már ittak ügyesen pohárból?Megpróbáltam a déli tejet pohárból adni,de egy korty után nem kérte!Légyszi írjatok,hogy nálatok ez,hogy zajlik/zajlott?!
2011. nov. 30. 13:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

2,5 éves a fiam, de 2 évesen már ivott pohárból szépen.

Viszont a tejet reggel, délben és este csak cumisüvegből fogadja el. Nem tudom hogy fogom elvenni tőle. Talán most a Mikulás elviszi majd. ;)

2011. nov. 30. 13:49
 2/12 anonim ***** válasza:

3 éves, reggel-este tej/kakaó még cumisüvegből. Amúgy egész nap pohárból issza a vizet, almalevet, mikor mit.

Próbáltam már bögréből adni a tejet/kakaót, de úgy nem iszik meg 3 decit, csak kb 1-et. Mindegy, jó a cumisüveg is, utána megyünk fogat mosni, legalább így megvan a kellő mennyiségű tejalap.

2011. nov. 30. 13:49
 3/12 anonim ***** válasza:
az első gyermekünk elmúlt 2 éves, maikor elkezdtük pohárból inni tanítani ,a második, most lesz még csak 2 éves, már jó 6 hónapja gyönyörűen iszik pohárból, semmi baj nincs vele. Próbáld Te is minél többször pohárból kínálni, meg fogja szokni.
2011. nov. 30. 13:50
 4/12 anonim ***** válasza:
A kislányom sosem tudott rendesen inni se cumisüvegből, se szívószállal, csak pohárból. Ezért gyakorlatilag éves kora óta önállóan iszik pohárból.Először füles bögréből, később pohárból. Tejet, kakaót, vizet, mindent ebből iszik. (most 21 hós)
2011. nov. 30. 13:56
 5/12 anonim ***** válasza:

Az első babám egyáltalán nem használt cumisüveget, a második pedig bő egy éves korától csak pohárból iszik. Szerintem (!) egy ekkora gyereknek már régen meg kellett volna tanulnia pohárból/csőrös itatóból innia.

Nálunk egyébként úgy zajlott, hogy először a napközbeni innivalót adtam pohárból/bögréből, utána a reggelit (akkor volt jobb passzban), majd az esti tejcsit. A szilikonos itatóból csak párszor ivott, neki jobb volt egyből a pohárra váltani.

2011. nov. 30. 14:03
 6/12 anonim ***** válasza:
Lassan 3,5 éves a fiam, simán megissza már bögréből a dolgokat, viszont az ebéd utáni és az esti alváskor cumisüvegből kap egy kis tejet.
2011. nov. 30. 14:25
 7/12 anonim ***** válasza:

fiam napi 3x iszik kakaót,tejet cumisüvegből.nov elsején elvettük a teásüvegjét,mert nm volt hajlandó másból inni a teát,pedig szépen ivott a pohárból már akkor is.most már nem is hiányolja.a kakaót viszont a világ minden kincséjért nem akarja odaadni.most jön karácsony ugy gondoltam,hogy a Jézuskának odaadjuk a sok ajándékért(cumit a Mikulás viszi).

egyébbként én is mindent kipróbáltam a tejesüveg helyettesítésére.fiam most 27 hónapos.

2011. nov. 30. 15:19
 8/12 anonim ***** válasza:
ja ha ugy tervezed hogy a Mikulás vagy Jézuska viszi el akkor abba vond be a gyreket.meséld el neki,hogy odaadjátok az üveget és hoz neki helyette ajándékot neki.én már kb 1 hónapja készítem aa fiam a cumi elvételére,már nem akad ki ha megemlítem,hogy nekiadjuk a Mikinek.
2011. nov. 30. 15:22
 9/12 anonim ***** válasza:
Kisfiam 2,5 éves, de 1,5 éves korától pohárból iszik (van hogy szívószállal) vagy kulacstetős üvegből. Előtte sokáig csőrös cumiból ivott.
2011. nov. 30. 15:35
 10/12 anonim ***** válasza:
Másfél évesen kora óta pohárból iszik, most 2 éves múlt. Reggel és este a tejitalát viszont még cumisüvegből issza, ez egy rituálé Nála. De erről is szeretném leszoktatni, csak nem tudom hogy hogyan. Van egy kistesója -9 hónapos- aki cumisüvegből eszik-iszik (tápszert/vizet), így a Mikulás nem tudja elvinni a cumisüvegeket...
2011. nov. 30. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!