Mit csinálnátok, ha egy ismerősötök a kölcsönadott babaruhátokat árulná egy aukciós oldalon?
Van egy ismerősöm, akinek már régóta folyamatosan kölcsön adom a gyerekem kinőtt ruháit. Eddig nem is volt semmi gond vele, mindig szépen és hiánytalanul visszakaptam. (Én elteszem és gyűjtöm a következő babának.) De most rábukkantam egy oldalra, ahol megláttam, hogy az egyik kis ruhát árulja, ami a miénk. Igazából kicsinyes dolognak érezném, hogy ezért az egy ruháért szóljak neki, meg azért is mert tudja rólam, hogy vagyunk olyan anyagi helyzetben, hogy egy ruha hiánya nem fog a földhöz vágni. Viszont azért mégis csak bánt egy kicsit, meg zavar is. Tehát nem hagy annyira hidegen a dolog. Ráadásul ennek a felsőnek van egy alsó része, amit nem adtam oda. Ez így együtt az igazi, és ha lenne következő babánk, akkor már nem tudom így együttesbe ráadni.
Ti mit tennétek a helyemben? Hagyjam a francba és lépjek túl rajta, vagy mondjam meg neki?
Hát... Három verzió közül választhatsz. 1) Hagyod a csudába az egészet. 2) Nem árulod el, hogy láttad, hogy árulja a kis ruhát, de hivatkozva valamely más ismerősöd, rokonod kisbabájára, visszakéred azt, mondván, hogy megígérted az illetőnek, hogy kölcsönadod nekik (akár csak egy fotózás erejéig is), s nekik már biztos nem kell, mert tutira kinőtte az ő babája. Kegyes hazugság. Egyébként biztos, hogy ő árulja? Az is lehet, hogy elfelejtette, hogy tőled kapta. 3) Kerek perec rákérdezel, hogy "láttam valahol a neten, hogy a neved alatt valaki árulja ezt és ezt a ruhát. Ne haragudj, de az a miénk volt, szeretném visszakérni."
Támadólag ("hogy képzeled, hogy...") én nem lépnék fel, maximum a reakciójától tenném függővé, hogy a jövőben kölcsönadok e neki egyáltalán valamit, vagy csak gondosan átválogatva a használtabb darabokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!