Hogyan juthatok hozzá a kölcsönadott pénzemhez?
Tavaly júniusában élettársam sógornője pityeregve ecsetelte a telefonba, milyen nehéz helyzetben vannak, a gyereknek már a pelenkát sem tudják megvenni...Az ilyennel lehet rám hatni, s mivel kapcsolatunk jó volt, kérésüket teljesítve bizalmi alapon kölcsönadtam 90 E Ft-ot. Egy hétre rá e-mailben keresett meg, hogy tudnék még adni 60 E Ft-ot mert inkább nekem szeretnének tartozni, mint a számlák kifizetetlenül heverjenek az asztalon. Akkor azt mondták, novemberre egyösszegben visszafizetik a kölcsönt, aztán telt múlt az idő, már december volt, a kölcsön visszafizetéséről pedig egy szó sem esett. Kaptam viszont egy levelet, melyben párom sógornője számonkérte; miért nem válaszoltam a levelére? Elég indulatos hangulatú volt a levél, a kölcsönről pedig annyit írt, hogy január végén visszaadják. Természetesen nem adták, ám kaptam egy újbóli levelet a "hölgytől", tele gyűlölettel, engem úgymond "leminősítve" és cinikusan odavetve, hogy majd megadják ha tudják, mert úgysem tudok mit csinálni.
(Fraud megnyalná mind a tíz ujját egy ilyen "személyiség" vizsgálata után.)
Múlt héten értesültem egy kirobbant botrányról, melynek főszereplője ez a "hölgy". Az ok féltékenység, nála egyébként ez napi 24 órában "on-line" van. Odáig fajultak a dolgok, hogy lánynak írt levele miatt a lány anyukája beígért neki egy kis dá-dát. Nem tudom erre egy cseppet beszeppent-e, mindenesetre párom testvérének bejelentette, elválik. Szóval nagy volt a dráma ebben a kisfaluban, de engem inkább az érdekelt, hogyan jutok vissza a pénzemhez. Tegnap ezen okból felhívtam a "hölgyet", aki kérdésemre válaszként kinyomta a telefont. Nosza ott a közösségi oldal, írtam neki, hogy ügyvédhez fordulok. A válaszát most szó szerint beidézem:
" Na hello!
Ez már hányadik fenyegető leveled? És miről beszélünk? Már rég visszaadtam a kölcsönt, nincs miről beszélnünk. Ha meg te ugrálsz én jelentelek fel személyiségi jog megsértéséért. Stimmt??? A családomról meg szállj le te rohadt ribanc!!! "
Neki amúgy ez a "stílusa".
Szóval itt tart az ügy, Ti mit tanácsoltok?
"megadják ha tudják, mert úgysem tudok mit csinálni"
ügyvéd? ugyanmár. évekig pereskedhetsz...
Nézz szét az ismerőseid között, 4 db jól megtermett úriemberrel reprezentálva vissza fogja adni a pénzedet.
A módszer a következő:
Elmennek hozzá néhányan a férfi ismerőseid közül.
Visznek mindent ami mozdítható: TV-t, DVD-t, mosógépet, tűzhelyt...
Megmondják neki, hogy ha fizet visszakapja, ha nem akkor meg eladjátok őket.
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!