3. baba. Nem tudom bevállaljam-e?
Eddig van két gyermekünk, fiúk mindketten. 3 éves és másfél éves. Nemrég felmerült a férjemben a 3. baba gondolata. Igazából a körülmények adottak. Nincs hitelünk, van lakásunk. Igaz segítségünk semmi,minden rokonunk távol lakik. Eddig is egyedül voltunk a férjemmel, mindent ketten oldottunk meg.
Nekem a nagy gondom a kisbabával, hogy félek attól, hogy megint fiam lesz. Én igazából mindig is kislányt szerettem volna. Amikor először megtudtam, hogy fiú, akkor még nem volt semmi gond, gondoltam, majd a következő kislány lesz. Amikor megtudtam, hogy a második babám is fiú lesz, iszonyú csalódott voltam. És azt hiszem, nem is szeretem annyira a második fiamat, mint az elsőt. Tudom, szörnyű, de zt hiszem ez így van.
Attól félek, hogy ha kiderül, hogy a harmadik is fiú lesz, nem fogom őt tudni szeretni.
Szerintem akkor jó egy babát bevállalni 8már ha nem csúszik be), ha mindketten készen állnak rá.
Te még nem úgy tűnsz, mint aki készen van. De nem is baj, hiszen a kicsi még csak másfél. Emésztgesd a dolgot, pár hónap múlva talán majd vágysz már rá.
Az, hogy nem egyforma szeretetet érzel, ne nyomasszon. Szerintem nem tudunk egyformán szeretni. és ez nem csak attól függ, hogy milyen nemű a gyerek, hanem hogy milyen a természete. Egyik gyerekem pl tök bújós, őt olyan könnyű ölelgetni, mindig mosolyog. A másik egy kis mufurc, olyan "sündisznó típusú". Csak akkor lehet nagy ritkán megölelni, ha ő bújik oda hozzánk. Felé máshogy kell kifejezni a szeretetünket. (Ajánlom Neked Garry Chapman könyvét a szeretetnyelvekről, én sokat tanultam belőle. Van olyan is, ami kifejezetten a gyerekek szeretetnyelvéről szól)
A fiú meg jöhet hozzánk. :o) Két kislányunk van. Jön a harmadik, de még nem tudjuk mi lesz. (Szerintem kislány :o)
Szerintem inkább ne.
Vagy ne most. Várjatok 5-6 évet legalább, vagy többet.
Alig jutna rájuk idő, ha életkorban ilyen közel vannak egymáshoz.
Nekem az egyik barátnőm csinálta jól. :D
Most várja a 3.-at, 9-9 év van a három gyerek között.
Így mindegyikre jut idő, a legidősebb már nem is lakik otthon pár hónapja.
Szerintem ez nézőpont kérdése, mert a 9 év korkülönbséggel már nem lesznek játszópajtások, az tuti. (Ennek ellenére persze lehet jó kapcsolatuk, de minőségében más lesz)
Viszont azzal egyet értek, hogy nincs mindenki számára ideális korkülönbség, úgy kell csinálni, ahogy az adott családnak jó!
Köszönöm a válaszokat!
Igazából nem a korkülönbséggel van a problémám, hanem, hogy fiúk mindketten. Ha tudnám, hogy tuti kislány lesz, már rég belevágtunk volna. :)
Ma már lehetséges, hogy a kívánt nemű baba szülessen, csak épp Mo.-on nincs rá mód. Talán Szlovákiában van erre esély, de már nem vagyok benne biztos, melyik országról olvastam ezt régebben.
Czeizel nagyon propagálta annak idején, hogy ő ennek mennyire híve, hogy a 3. gyerek nemét lehessen megválasztani, ha az első kettő azonos nemű, ő szerette volna, ha ezt itthon is bevezetik.
Külön tudják választani az X kromoszómát hordozó spermiumokat az Y-t hordozóktól.
Érdeklődj utána, és másnem csináltassátok meg külföldön, persze nem tudom, mennyibe kerülhet, de nem is biztos, hogy olyan sokba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!