Feltunt már ez a napjainkban sugallt szuperanyu dolog?
tudom, hogy anno, szuleink idejében nem volt így, de hát minden más volt. most a kismamák és az anyukák is mind sokkal tájékozottabbak, ezért tobbet tudnak magukrol, a testukrol, jobban is tudnak vigyázni ezáltal magukra vagy a babára. ez így szerintem rendben is van. de a médiábol, újságokbol, minenhonnan árad ez a szuperanyuság, a sok jó tanács (szoptatás, akár évekig is; csak az anya a legfonntosabb a gyereknek, egyuttalvás, hordozás, hozzátáplálás...), ami tényleg jó, de ennek hatására szerintem sokan átbillennek a másik oldalra, és a terhességet betegségnek érzik, lenézik azt, aki pl. nem szoptat, aki hagyja kicsit egyedul is a babáját és nem csak vele foglalkozik egész nap, aki kulon szobába teszi, aki nem szaladgál torlokendovel a homokozóba, szoval aki ellentétben van a "divattal".
kérdem ezt én, aki minden igyekezetem ellenére nem sokáig szoptattam, a fogzos idoszakban egyutt aludtam a babámmal és nem néztem 5 fajta hozzátáplálási táblázatot (csak 1-et, leggalább nem zavart ossze). és sok bántó kritikát kaptam pont ezek miatt.
Nem provokálni szeretnék, de más is észretette ezt a szuperanyu divatot? És hogy a mi anyukáinknak mindez idegen, a mostani anyukák meg sokan vakon kovetik és lenézik azt, aki nem?
Én erre a topicra várok már hónapok óta,külön köszönet,hogy megnyitottad,én ugyanis nem mertem mert még nincs sajátom:D
Igazat adok nektek mindenben,ti vagytok a legjobb anyák a világon,mert nem stresszeltek,hogy mi,hogy mi a tökéletes és mi nem:D Ti vagytok a Szuperanyukák nem azok akik ellenetek vannak:D
Sziasztok!
Elso babas kismama vagyok.
Napi szinten latogatom az oldalt,most mar nem csak a terhessegeset hanem mindent ami a babarol szol.
Es teljesen ketsegbe estem!
Olyan dolgokat irnak,irtak a "szuperanyuk" h egy ido utan ketsegbeestem h en milyen rossz anyuka leszek.Mert vannak dolgok amiket nem igy lattam az Anyukamtol(aki 5 gyereket megszult es felnevelt)vagy nem igy gondolok,vagy nem tehetem meg anyagilag.
Szoval egy idobe tiszta depi voltam ettol aztan a ferjem es az Anyukam megnyugtattak,ja meg a dokim h ez mar csak "divat" es uzlet.
Szoval ha nehanyan megtudnak h itt nalunk is kulfoldon alig van vizsgalat,1 uh.
Magyar o-n az orvosokat is a paciensek rontottak el,itt pl.senki nem fogad orvost es nem perkalnak neki.Es ha megprobalsz adni nem fogadjak el,mondvan:ok csak a munkajukat vegeztek.
Szoval en sem ertem ezt az egeszet,eppen ezert en csak az Anyukamra es az orvosomra hallgatok.
Udv:34 hetes kismama
orulok, hogy ennyien írtatok! és hogy vagyunk páran, akik imádjuk a gyerekunket, a legjobbat akarjuk neki, de nem gorcsolunk.
9:58 -nak:senkit sem szerettem volna megbántani, a kérdést pont azért írtam, mert engem bántottak meg tobbszor. a "szuperanyut" arra értettem, aki túlzásba visz mindent és még le is nézi és kioktatja azt, aki nem úgy tesz, ahogy o (ezt tapasztaltam sajna az életben, de itt az oldalon is). tegyen mindenki, ahogy akar, csak ne bántsuk már egymást...úgy látom, másnak is vannak hasonlo tapasztalatai, szoval nem nagyítom fela problémát:)
Komolyan puszi Nektek!!
Én sem vagyok a nagykönyv szerinti szuperanyu, hanem a lányom igényeit figyelembe véve cselekszem.
Kiegyensulyozott, nyugodt baba, és imádom!!!
Boldog babázást!
Nem nézek le senkit, és mindenki tegye azt gyermekével , amit jonak gondol!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!