Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Napi 1500-2000 forintból hogy...

Napi 1500-2000 forintból hogy lehet megoldani a minimum háromszori étkezést?

Figyelt kérdés

Ti hogy oldjátok meg? Meg lehet egyáltalán?

Jó lenne ha a gyerkőc minden nap enne gyümölcsöt és néha egy kis nasit is.

Egy korábbi kérdésnél olvastam egy hozzászólást, hogy kb 50 ezer forintból élnek, mármint ennyi marad kajára és az autó tankolására az egyéb fizetnivalók után.

Én egyszerűen nem tudok ennyi pénzből kijönni egy-egy vásárlásnál.

Nektek hogy megy?

2011. nov. 17. 13:31
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Alma leves:1kg almát vizzel fölteszem főni,teszek bele cukrot,2 szem szegfűszeget pici fahéjat ha van itthon akkor szoktam bele tenni egy karika citromot vagy egy kanál citrom levet esetleg egy csipet reszelt citrom héjat de ez el is hagyható.Amikor megfőtt az alma teszek bele habarást és egy pár kanál tejfölt.Ha van itthon vanilia pudingpor akkor liszt helyett azt teszek a habarásba.

Házi lángos:0,5 dl tej,1kg liszt,5dkg élesztő,1 evőkanál olaj,1 kiskanál só,2 tojás,1 kis dobozos tejföl.

Az élesztőt langyos tejben fölfuttatom,amig várok rá a többi hozzávalót bele teszem egy nagyobb tálba de még nem keverem össze,ha kész az élesztő azt is hozzáöntöm és bedagasztom a tésztát.Ha megkelt (kb másfél óra)vizes kézzel kiszaggatom a tésztát és forró olajban kisütöm.

2011. nov. 18. 11:08
 22/28 A kérdező kommentje:
Ezeket a recepteket biztosan ki fogom próbálni, imádom az almalevest! :) Almaszószt szoktál csinálni? Ugyanígy csak sűrűbbre? Nincs esetleg valami finom meggymártás recepted? :)
2011. nov. 18. 12:06
 23/28 anonim ***** válasza:
Bocsi most látom hogy nem jól írtam a lángos receptet,0,5 l tej kell hozzá!!!Az almaszószt is úgy szoktam csinálni mint a levest de habarás helyett rántást teszek bele és egy csipet sót is szoktam.Meggymártást nem szoktam csinálni csak meggyszószt.
2011. nov. 18. 12:57
 24/28 anonim ***** válasza:
Van egy jó kelt kalács receptem is egy adagból kb 45-50 szelet lesz.Ugyan úgy csinálom mint a lángost csak ezekből az összetevőkből:1kg liszt,3 tojás,30dkg cukor,1 csipet só,1 élesztő,10dkg olvasztott margarin 5 dl langyos tej.Fölfuttatom az élesztőt összekeverem a többi hozzávalóval és kb 10 percig dagasztom kézzel,ha nagyon ragad lehet még szórni hozzá egy kis lisztet,ha kész hagyom kelni kb 2 órát.Lisztezett deszkára öntöm és négy felé vágom a cipókat kinyújtom kb 20x30 centisre,megkenem olvasztott margarinnal vagy zsírral és megszórom cukrozott kakaóval(mehet bele dió,mák vagy alma töltelék is de az drága)föltekerem mint a bejglit,megkenem a tetejét tojással és mehet a sütőbe.Egy rúdból 10-12 szelet lesz.Nálunk nem fogy el az egész mert nagyon sok,a megmaradt rudakat ha kihülnek becsomagolom folpackba és megy a fagyóba.Egy tartalmasabb leves után tökéletes második lesz belőle akár 3-4 nap is.Mi szoktuk enni reggelire is kakaó mellé.Még annyi hogy én a legolcsóbb margarint szoktam hozzá megvenni,ebből beleteszek a tésztába 10 dkg-ot a többivel pedig kenem a tésztát.Kb 1000ft-ból kijön kakaó töltelékkel a négy rúd.
2011. nov. 18. 13:58
 25/28 A kérdező kommentje:

Nekem a szósz és a mártás egy és ugyanaz. :)

(Az angol sauce=szósz=mártás.)

Szóval hogy csinálod a meggyszószt?

2011. nov. 20. 07:52
 26/28 A kérdező kommentje:
Kakaós csigát én is szoktam csinálni, imádják a fiaim.
2011. nov. 20. 07:53
 27/28 anonim ***** válasza:
Meggyszósz:vízben fölteszem főni a meggyet,teszek bele cukrot sót ha megfőtt rántást csinálok rá és a végén teszek bele egy két kanál tejfölt.
2011. nov. 21. 12:44
 28/28 anonim ***** válasza:

nagyon jó ötletek vannak itt :)))

köszi mindenkinek!!!

2011. nov. 29. 14:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!