Hogy vegyem rá?
Valamivel több mint 5 éve vagyunk együtt a férjemmel. Én már nagyon szeretnék kisbabát. Nem vagyunk még végül is az időből kicsúszva. Én 25 vagyok ő 28. Viszont én már nagyon szeretném. Minden porcikám vágyik egy kisbabára:) Ő viszont nem szeretne még:(
Azt mondja anyagi okok miatt. Én egy butikban vagyok eladó, ő pedig vállalkozó. Egy kis építőipari cége van. Gipszkarton szerelő cég. Mostanában nem megy valami jól. Kevés a munka és ami van azt is nagyon alacsony áron kénytelenek elvállalniuk. Meg hitel van a házunkra meg a kocsinkra. Lízing pedig 2 céges kocsira. Azt mondja ebben a helyzetben anyagilag nem mer bevállalni egy gyereket. De ez szerintem csak kifogás. Jó oké jobban kell takarékoskodni mint mondjuk két éve, de azért úgy megvan mindenünk. Meg akkor most mikor akar gyereket? Két év múlva se lesz jobb. Akkor is lesznek még hiteleink meg ilyesmi. Én meg 5-10 éveket nem akarok várni:(
Hogy vegyem rá, hogy legyen kisbabánk?:) Vagy csak egyszerűen azért mondja ezt mert nem is szeret engem és nem akar tőlem gyereket?:(
Mi is ezt csináltuk elég sokáig a férjemmel, mindig kitűztünk vmi elérendő célt, ami után jöhet majd a baba (pl. családi házba költözés, stabilabb mhely). És én nem akartam feladni a munkámat, amit nagyon-nagyon szeretek. Aztán amikor a hitelünk elkezdett emelkedni, rájöttünk, soha nem lesz jobb, mindig lesz valami "fontosabb" az életben.
Ahogy leültünk erről beszélgetni, rájöttünk, hogy a valódi ok az érzelmi éretlenség volt, plusz féltünk is mindketten, hogy boldogulnánk szülőként. Ahogy ki tudtuk ezeket mondani, átszakadt a gát. Az ismerősöknél is pont születtek babák, ott gyakorolhattunk, kedvet is kaptunk.
31 évesen szültem, 11 év kapcsolat után.
Szerintem sem szabad kierőszakolni, mert ismerősöknél látom, mennyire kapcsolatromboló az apa részéről nem várt baba. Elég nehéz az első év (mi most vagyunk benne), az alapból jó kapcsolatunkba is sok döccenőt hozott a kisbaba gondozása, bele sem merek gondolni, mi lenne velünk, ha csak én akartam volna a gyereket.
Max. annyit tehetsz, kitűzöl egy legeslegvégső határt (pl. 32-34 év), ha akkor sem akar még gyereket, akkor lépj tovább, mert tényleg nincs értelme tovább várnod, ott vszínű más is lenne a háttérben.
Járjatok kisbabások társaságába, ismerkedjen a gyerekekkel, hogy a sok taszító dolguk mellett milyen cukik is bírnak lenni!
Szerintem nem mindegy,hogy anyagilag mennyi az annyi. Isten ments,hogy bántsalak, de a baráti körben is van egy pár, ahol a lány mindig azzal jön,hogy két év múlva sem lesz jobb. Aztán kiderült,hogy most úgy állnak,hogy ha lenne baba,akkor kb. 0 forint maradna a tárcájukban hó végén.
Na itt mondjuk megértem a srácot,hogy várni akar. Főleg,hogy 23-24 évesek.
Szóval üljetek le, számoljatok át mindent. Ha úgy jön,ki,hogy bevállalható a baba, akkor lehet,hogy ő is belátja,hogy belefér.
De ha nem akkor még várjatok. Az erőltetés sem tesz jót a kapcsolatnak!
Szerintem anyagilag belekellene férnie a dolognak. Minden hitel meg számla kifizetése után marad kb. átlagban 200 ezer plusz az én fizum 80. De az változó, hogy egy hónapban mennyit hoz haza. Attól függ milyen kiadások vannak. Volt olyan, hogy csak 50 ezret, de volt olyan is, hogy millió fölött. Átlag olyan kétszáz körül lehet. Igazából fogalmam sincs mennyibe "kerül" egy gyerek, de szerintem kijönnénk akkor is. Ő nem is inkább a jelentől fél hanem a jövőtől. Meg ugye az építőipar elég kemény dió. A fővállalkozók hol fizetnek időben, hol nem. attól még viszont a következő munkához az anyagok megkell venni, az embereit kikell fizetni, számlákat hiteleket fizetni, családot eltartani stb. A fővállalkozó meg majd fizet hónapok múlva mikor éppen kedve tartja. Meg fél, hogy a hiteleink még emelkedni fognak.
Meg azt mondja már túl sok emberért felelős. 6 alkalmazottja van aztmondja, hogy felelős azért, hogy ők minden hónapban megkapják a fizetésük és eltudják tartani a családot, felelős értem, hogy nekem meglegyen mindenem és ha még egy gyerekért is felelős lenne most az már sok lenne neki, így is sok teher van rajta. Megértem végül is, de akkor sem megint csak azt tudom mondani, hogy két él múlva sem lesz jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!