Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan vegyem rá a pisilésre?

Hogyan vegyem rá a pisilésre?

Figyelt kérdés
Kislányom 3 és fél éves, szeptembertől jár oviba. De nem hajlandó elmenni az oviban pisilni az óvó nénikkel, sem a dadussal. Igaz, hogy még csak ebéd utánig van ott, mert azt tanácsolták, hogy addig, amíg nem pisil ott, addig nincs esély az ott alvásra sem. Mivel itthon vagyok még egy évig a kistesójával, addig el is tudom őt hozni, de mi lesz utána? Hogyan magyarázzam el neki, hogy pisilnie kell?
2011. nov. 9. 15:28
 1/1 anonim ***** válasza:

Elmagyarázni ezt nem tudod.

Nyilván valami miatt visszatartja, de ezt Neked, vagy az óvónéninek kell kideríteni.

Két dologra tippelek.

Az egyik, hogy a kistesó miatt stresszel, és így jön ki rajta.

A másik, hogy valami történt az oviban. Soha nem pisilt még ott? VAgy nem pisilt valamikor be?

A lányomnak is volt ilyen, hogy olyan nadrágot adtam rá, amit nem tudott visszagombolni, úgy akarta letolni, hogy nem gombolja ki. Emiatt lepisilte a szárát. Ez kétszer is előfordult, amitől annyira szégyellte magát, hogy már inkább nem mert pisilni. Ekkor ő is fél napos volt még, vissza akarta tartani egész délelőtt. Néha sikerült, de többször a visszatartás miatt is bepisilt, mert inni meg ivott...

Amikor ez végre kiderült, meg tudtuk oldani a problémát.

Hát valami ehhez hasonló lehetett esetleg Nálatok is.

2011. nov. 9. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!