Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt pszichológus? Idegesít...

Van itt pszichológus? Idegesít a gyermekem sírása:- ( Egyzserűen nem tudok mit tenni ellene, már 8 hónapja az őrületbe kerget.

Figyelt kérdés
Mit tudok ez ellen tenni? Ez biztos, hogy nem normális dolog, hisz én vagyok az anyja, mégis majd megőrülök amikor rázendít szegény gyerek.
2011. nov. 16. 19:02
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Naná, hogy idegesít:) Nem kell ehhez pszichológus:)

Anyósom is jött ezzel, hogy őt bizony nem idegesítette soha a gyereksírás. Ja, persze... Gyerekekre vigyázott egy ideig, kisbabákra is napi rendszerességgel teljes napon át. Úgy nézett ki a dolog, hogy a baba sírt a kiságyban, ő hagyta, hagy sírjon. Közben persze ette az ideg őt is, de megtiltotta, hogy bárki felvegye a babát, mert akkor majd "felkapatjuk". A baba pedig szépen megtanult nem szólni, ha valami bánata volt. Utána persze már nem volt min idegeskedni:S

Csak hát mi ma már igyekszünk a gyerek igényeire reagálni, ha sír, tenni valamit, nem pedig elfojtani azt az ösztönös késztetést, hogy elhallgattassuk azzal, hogy segítünk rajta.

Azért írom, hogy ösztönös, mert tanultam humánetológiát. Természeti körülmények között, ha nem idegesítene a gyereksírás, és hagynád a babádat üvölteni, akkor felverné az egész környéket, és a vadállatok, ellenséges embercsoportok secperc alatt rájönnének, merre vagy te, ő, a családod. A következményeket pedig érthető módon el kell kerülni.

Szóval normális vagy:) Az volna a baj, ha nem idegesítene a gyereksírás:)

Aki meg azt mondja, hogy nem idegesítni, az nem mond igazat.

2011. nov. 17. 06:38
 12/17 A kérdező kommentje:

Hejjj....de jó lett volna koccintani és üvölteni veled a teraszon:-D

Szeretem, hogy ez az oldal lassan lassan átmegy valami fórum féleségbe:)

Még mindig mindenkinek köszönöm a megnyugtató válaszokat, ma már büszke vagyok magamra, mert teganp még azt hittem, hogy pszihopata vagyok akinek nem lett volna szabad gyereket szülnie:-)

2011. nov. 17. 08:22
 13/17 anonim ***** válasza:
:) En is csatlakozom a klubbhoz. Nekem 21 honap sem volt eleg, hogy megszokjam. Meg mindig idegesit de szerencsere mar ritkan sir. Mikor meg ujszulott volt a fiam es ejszaka felsrit gorcsbe randult a gyomrom a sirasatol. Mindig lelkiismeret furdalasom volt miatta de szabalyosan ahogy meghallottam a sirasat gyomoridegem lett. Ez mai napig bennem maradt ha valamiert ejszaka felsir. Pedig imadom tiszta szivembol.
2011. nov. 17. 10:58
 14/17 A kérdező kommentje:
Érdekes, nekem is ilyen gyomorgörcsöm van ha éjjel felsír. Még akkor is ha hallom, hogy csak álmodik, akkor is összerándulok. Pl ma éjjel is felsírt 1 órakkor összerándultam átmentem hozzá, aztán óránként üdvözölt a sírásával, és mindegy egyes alkalommal összerándult a gyomrom. Reméltem, hogy ez elmarad később, de ezekszerint nem.
2011. nov. 17. 11:02
 15/17 anonim ***** válasza:
Engem a sírása nem idegesít, viszont úgy tud üvölteni, kiabálni hogy az tényleg borzalmas, horrorfilmbe illő ! És közben feszegeti magát, dobálja magát, rugdos , stb. pedig még csak hét hónapos. Persze a legrosszabb, hogy nem tudom miért üvölt: tényleg baja van vagy csak próbálgatja a hangját?
2011. nov. 17. 23:47
 16/17 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy most a többség le fog hurrogni.

Magam tapasztalatával csak, én is annyit mondanék, mint a többiek. Itt van viszont a férjem, aki olyan fizikai tünetekkel reagált és olyan szinten volt kibukva (időnként dührohamokkal tarkítva az esetet), hogy bizony neki tényleg segítségre volt szüksége.

Fizikai tünetek alatt értem a rendes stressz tüneteit, láthatóságig fokozottan, pl. olyan erős izzadás, télen nem túlfűtött szobában rövidujjúban teljesen vizes volt a ruhája, stb.

Van ilyen. Nem tudom nálad miről van konkrétan szó. Nála valószínűleg valamilyen gyerekkori trauma is állhat a háttérben, neurolingvisztikus programozással elég jó eredményeket értek el.

2011. nov. 24. 14:40
 17/17 A kérdező kommentje:

Huhh...hát azért izzadni nem izzadok ha sír:-)

Csak idegesít...

2011. nov. 27. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!