Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Orvosi műhibaper a nőgyógyászo...

Orvosi műhibaper a nőgyógyászom ellen? Váltsak?

Figyelt kérdés

36 hetes terhes vagyok. Tegnap mikor NST-n voltam, beszédbe elegyedtem egy kismamával. Egy idő után feljött szóba a szülészorvosom neve, és mikor megmondtam kiről van szó, a beszélgetőpartnerem elfehéredett és szinte remegő hangon közölte, hogy a második kisfia annál az orvosnál született és az ő hibájából lett agykárosodott. Tudomása szerint nem ez az első eset, hogy hibázott az orvos, most ő is azt fontolgatja, hogy bepereli.

Hirtelen nem mertem semmit sem kérdezni, inkább csöndben ültem, de most kétségek közt örlődöm, hogy biztosan jó orvost választottam-e. Nekem majd 9 hónap alatt soha nem volt vele problémám, de most eléggé beparáztam. Egy osztályvezető főorvosról van szó, rengeteg kismama jár hozzá. De mégsem állhatok elé szemtől-szembe, hogy igaz-e a történet. Ti mit tennétek a helyemben?

2009. máj. 7. 09:57
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szülj másnál, mert ha félsz szülés közben az nagyon nem jó a babának meg neked sem. Akkor az ügyeletes dokinál inkább!
2009. máj. 7. 10:00
 2/7 anonim ***** válasza:
85%
Lehet, hogy igaz, de lehet, hogy nem. Nem akarom meggyanusítani azt a másik kismamát, de sokan, ha betegen születik a gyerekük keresnek egy bűnbakot, mert talán úgy könyebb elviselniük, ha valakit okolhatnak. Ha neked semmi gondod nincs vele, akkor na válts! Esetleg kíváncsiságból érdeklődj a kórházi személyzettől, ha alkalmad nyílik rá, hogy igaz-e? De inkább ne is idegesítsd magad ezen!
2009. máj. 7. 10:03
 3/7 anonim ***** válasza:
85%

Hát ez nehéz helyzet.

Mondjuk az is igaz, hogy az emberek néha bűnbakot keresnek, ha valami tragédia történik, és az orvost okolják, mert nincs rálátásuk a problémára.Én is ismerek családot, ahol agykárosodott lett a gyermek, de nem okolják amiatt a dokit, sajnos rátekeredett a köldökzsinór a picire és Isten se tudott volna segíteni a dolgon.Ilyen dolgok megtörténnek néha.

Ha te elégedett vagy vele és bízol benne, akkor maradj nála.

4/7 anonim ***** válasza:
86%

Bocs, azt akartam írni:ne válts!

Előző

5/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem dönts a saját belátásod alapján. Egyébként nincs olyan orvos, aki még sohasem hibázott (nem védeni akarom). Akinél szültem állítólag ő sem egyszer hibázott már, de az én babám egészséges, semmi gond nem volt szüléskor sem. Ez a babától is függ szerintem.
2009. máj. 7. 13:02
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia sok kismama keres bűnbakott ha beteg gyermeke születik,én mikor terhes voltam az első gyermekemel válsztott orvosom volt kb:én 38 hetes voltam és jött hozzám a kórházba látogatóba a férjem és ő mondta hogy az orvosom keze alatt majdnem meghalt egy ismerős csajszi (mert állitólag részeg volt az orvos)Ezt a csajt én is és a férjem is ismerte egy munkahelyen dolgoztunk mind a hárman és ugye ez a csaj mondta a munkahelyen az egyik barátnőjének,a barátnő meg a férjemnek (ugye mondanom se kell a férjem beparázott.)Azt még hozzá teszem sokáig voltam kórházban legalább 6 hétig de én egyszer sem láttam az orvosomat részegnek,ezzel csak azt akarom mondani hogy lehet hogy nem is az orvos hibája hogy agykárosodott lett a baba.Én nem váltottam orvost,császáral született(Tox 2 végett)a lányom és nem volt semilyen komplikáció se a babának se nekem.A lányom 4350 gr-mal és 53 cm-vel született.
2009. máj. 7. 13:05
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia! A jó hírek kevésbé érdekesek, mint a rosszak. Gondold át, hogy a dokid egy nap hány szülést vezethet le és ebből hány olyat hallasz h baj volt.

Meg én elgondolkodnék azon, h ha már újból kismama lett (gondolom az eset után eltelt pár hónap) miért most akar pert indítani vagy csak fontolgatja.

Tudod én minden vizsgalaton becsületesen részt vettem, nem iszok, nem dohányzom elég egészséges életmódot folytatok, de ha a picimmel valami baj lenne rögtön a szülés után indítanék pert, nem fontolgatnék semmit. Vajon az a kismama miért fontolgatja még........?!?!

2009. máj. 7. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!