Magasabb a hormonszintem 2 szeresével és a nőgyogyászom hormonkezelést ajánlot ez mit jelent?
Hát először is hormon van egypár fajta. Progeszteron, ösztrogén, tesztoszteron, folliculus stimuláló hormon, LH hormon, stb. Mindegyik másra való, mindegyik más problémát okoz, ha nem jó a szintje.
Tudni kéne, hogy melyikről van szó pontosan, máskülönben nem lehet érdemben válaszolni neked erre a kérdésre. :)
Értem. A tesztoszteron az a férfihormon ugyebár. (Nőkben is van valamennyi, de csak töredéke, mint egy férfiben.) A túl magas tesztoszteronra antiandrogén (férfihormon) ellenes gyógyszert szoktak adni, amitől lemegy normális szintre.
Azt, hogy a teherbeesésre milyen hatással van a tesztoszteron, azt sajnos nem tudom pontosan... A teherbeeséshez kell peteérés és tüszőrepedés. Úgy vélem, hogy azzal is gondod lehet, ha még nem jött meg. Szoptatsz még?
Az is fontos kérdés, hogy elkerülni szeretnéd-e a terhességet, vagy kistesót szeretnétek? :)
Ha elkerülni, akkor mindenképpen védekezzetek, mert nem tudni, hogy mikor kap észbe a szervezeted és áll helyre a menstruációs ciklusod.
Ha megint babát szeretnél, akkor is azt javaslom, hogy várjátok meg, míg rendbe teszik a hormonjaidat.
Doki mit mondott?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!