Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki írhat engem a háziorvos...

Ki írhat engem a háziorvos szülési szabadságra vagy csak a nőgyógyászom?

Figyelt kérdés
Május 2.-tól szülési szabadságon kelene lennem.Mert nem elég a táppénzem .
2009. ápr. 28. 10:52
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem kiírhat.
2009. ápr. 28. 10:52
 2/5 anonim ***** válasza:
Gondolom a háziorvos tart táppénzen. Ha a szülés várható ideje előtt 4 héttel igénybe akarod venni a szülési szabadságot, akkor annyi a teendő, hogy az utolsó táppénzes papírt a megfelelő dátummal le kell záratni. A szülési szabadságot a munkahelyen kell igényelni. A tgyásra kapott pénz nem igazán lesz több mint a táppénz,mert a két ellátás számítási módja azonos.
2009. ápr. 28. 10:56
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
A háziorvos tart táppénzen akkor vele számoljátok ki a szülés kiírt dátumától visszafele a 28 napot és attól a naptól nem táppénzes papírt ad a kezedbe hanem a TGYÁS-es papírt. Nálam ugy nézett ki hogy Máj.17-re vagyok kiírva. Április 18-ig táppénzen voltam azzal a nappal lezárta a táppénzemet,és 19-től TGYÁS. mivel 20.-ika volt hétfő így azon a napon elhoztam tőle a táppénzes papírt,a TGYÁS-es papírt és ezeket leadtam a munkáltatóm felé.Ha megszületik a picur akkor az eredeti anyakönyvi kivonatát kell még eljuttatnom a TGYÁS-es papír után.És várjuk a csodát...már mint hogy időban utalnak és hogy a pontos összeget. 37 hetes pocis
2009. ápr. 28. 11:58
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, hogy a háziorvos az, aki terhesállományba vesz, legkorábban a várható szülés előtt 28 nappal.
2009. ápr. 28. 12:49
 5/5 anonim ***** válasza:
Mivel műtötték a lábamat tavaly és az SZTK ba mentem, és a kórházba végezte a műtétet a ortopédián dolgozó doki, ő csak a pihenésre való időt, meg a kezelést írta fel, de a házi dokihoz kellett mennem a táppénzes papírokért, gondolom ez máshol is így van. Sőt ha házi orvos is írhat fel fogamzásgátlót, akkor a nőgyógyászati dolgokhoz is írhat táppénzt :) mivel ő a körzeti dokid, vele mindent érdemes megbeszélni.
2009. ápr. 28. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!