Van összefüggés a gyerek születési méretei, és a későbbi méretek között? Mennyivel született a babád (cm, kg), és mennyi most (kort is)?
Nagyobbik fiam 3700 grammal es 56 cm-rel szuletett, ez nem durvan nagy, viszont a feje elegge nagy volt, 37-es.
Most lesz 3 eves honap vegen es nagyon nagy gyereknek szamit, jelenleg 107 cm es 18-19 kg. Jelenleg 5 evesekre valo ruhat veszek neki...
Ehhez parosul egy nagy lab, jelenleg 28-29-es cipot hord.
Nem kover, viszont borzasztoan nehez, olyan, mintha betonbol lenne, nagyon kemeny husi, rengeteget mozog, nagyon eros. En kb 99%-ban vagyok biztos abban, hogy mindig is nagyobb lesz az atlagtol, valahogy latszik rajta, hogy az en felmenoim nagysagat orokolte. (En nokent is 178 cm vagyok, igaz vekony, viszont kemeny, izmos, a fiu testvereim es unokatestvereim mind 200 cm kornyeken vannak, nem koverek, szalkasak.)
A kisebbik fiam 3100 grammal es 51 cm-rel szuletett, a feje is kisebb volt (35 cm). 20 honapos jelenleg, azaz februar masodik feleben lesz ket eves es o is nagyobb az atlagnal, de nem annyira, mint a batyja. Jelenleg 93-94 cm kornyeken van, 14 kg. O sem kover, viszont kevesbe kemeny husu, mint a batyja, a laba is lassabb tempoban no, a feje is aranyos a testevel. Ha tippelnem kellene, akkor azt mondanam, hogy o alacsonyabb lesz picivel a batyjatol, kb akkora, mint a ferjem, aki 185 cm.
Egyebkent nalunk ez ugy alakult, hogy mi a testvereimmel mindannian kicsivel 4 kg alatt, vagy felett szulettunk 56-57 cm-es hosszal. Kisgyermekkent ducik voltunk, viszont mindig magasabbak a kortarsaknal es iskolas korban a novekedes hosszra meg jobban felgyorsult, kozben felvekonyodtunk.
Lányom: 2860 g 50 cm volt.
2,5 évesen: 11,5 kg 89cm
A nagyfiam 5 éves 3600 gr és 52cm-el született most 120 cm és 21 kg, tudom ő már nem baba. De ő pl úgy nő hogy egyszerre kb. egy hét alatt ugrik egy ruhaméretet. Szept elején ovira még 116-os rucikat vettem meg 30as cipőt. Na ezek már nem jók neki lába 31es ruciból 122es kell. Az biztos hogy nagy lábú lesz. amúgy hosszú vékony alkatú de jó kis izomzata van. Bababkorában gurultak a lábain kis hurkák.
A kicsim1 hónapos ő is 52 cm volt 3580 gr kb egyformák. a talpa nagyon hosszú neki is. Egy hónap alatt 59,5 cm-re nőtt és 4660 gr lett. Ő kis tokás baba.
Amúgy én úgy tudom az ember kb. a 2 éves kori magasságának a duplájára fog nőni. Gyerekorvos mondta anno.
Köszönöm a sok-sok választ!
Ha igaz amit az utolsó írt akkor a lányom bőven 180cm felett lesz. Most 19hónapos,90cm és 15kg.
4950grammal,55cmrel és 36os buksival született. Ja és 25ös a lába.
A súlyán nem lepődök meg,de mivel szerintem nem született olyan hosszúnak,így nem értem hogy lett már most 90cm?! Én és az apja átlagosak vagyunk,nekem apukám és a testvérei voltak nagyok,de a két öcsém sem kicsi. Anyám családja inkább alacsony,viszont az egyik testvérének 52es lába van.
A lányom úgy látszik "nagy" géneket örökölt.
Tényleg nagy a kislányod! :)
Az én kisfiam 4100 g, 50 cm-rel született. mIndig nagyobb volt a kortársainál. Most 2 éves és 4 hónapos, 93 cm, 18 kg, jó kis masszív gyerek. A lába 25,5 - most éppen, azt hittem ez nagy, de mégsem annyira :)
Valaki előzőleg írta, hogy a tenyér és a talpméretből is lehet következtetni, hát neki irtó széles mindkettő, olyan igazi tenyeres-talpas gyerek. Szóval a "paraméterek " alapján nem számít kirívóan nagynak, mégis minden nap kapunk fixen 1-2 megjegyzést, hogy milyen nagy, vagy mekkora tenyere van, stb.. És sem mi, sem a nagyszülők nem magasak.
2800grammal és 46cm-el születtem, most 47-48kg vagyok és 159cm.
5 tesóm van, én születtem legkisebbnek, nem vagyok most se valami nagy de a fiú testvéremen kívül mindenkit túlnőttem pár centivel és anyumat is:) végig kisnövésűek voltunk mindannyian.
legkisebb tesóm 4kg körül volt nemtudom hány cm, de nagy baba volt, most alacsonyabb nálam de nehezebb:)
19L
Kisfiam 3850 grammal és 60 centivel született. Most 3 éves, 97 centi és alig 13 kiló. az oviban inkább a kisebbek közé számít.
A lányomról még nem tudok nyilatkozni, de remélem nem marad olyan mint most, 1/2 évesen 8800 gramm és 76 centi. Ő 3750-nel és 59 centivel született.
Köszönöm a további válaszokat is.
Én azt hittem ha a pici a pociban hosszú,akkor később magas lesz. Úgy látom ez nem mindig igaz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!