Középiskola,4év buli, legyeskedés a fiúk körül, 0 év munka, teherbeesés. Büszkeség így az anyaság?
Facebook-on dicsérgetik egymás gyerekét, képeket pakolnak fel... és egész nap csak lájkolják az ilyen "legnagyobb öröm az anyaság", "büszke vagyok, hogy anyuka vagyok" meg "aki szerint az anyaság nem munka",... és akkor leírják,hogy 9hónapig hordták, meg áplják ha beteg... de úgy, mintha már felnevelték volna azt a gyereket.
Csak szerintem értelmezik félre ezek a fiatal lányok a családalapítás meg a felelösségteljes anya kifejezést? Nekem azt tanították tanulás, munka, tisztességes férj keresés és aztán baba. De sokan csak úgy teherbeesnek a barátnöjük pasijától, életükben nem dolgoztak, az anyjuk föz rájuk...
Köszönöm a válaszokat!
És igazából nem, itt eddig szerintem igazán senki nem merítette ki, amiről írtam, aminek azért örülök. Akikről a kérdésem szólt, azok tényleg elég szélsőséges esetek. A 4 év bulit, azt szó szerint értem, nem egyetem alatt. :D Tehát, hogy érettségi után teljes ~4 évet otthon töltöttek, nem kerestek munkát, a szülők pénzelték őket és csak pár hasonló lánnyal jártak napi szinten bárokba, kocsmákba, ahol a helyi fiúkkal flörtöltek.
Egy jó barátnőmnek most lesz meg a második babája.Nincs fősulija, de nem számít, mert nem az a lényeg, hanem hogy látom rajta, hogy tervei vannak az élettel.Mondja, hogy jó is hogy most jön a 2. baba, legalább nem kell olyan sok évet otthon tölteni. Meg tudom, hogy ő tényleg egy komoly kapcsolatba szülte a kicsit, egy olyan apának, aki szintén komolyan gondolja a dolgokat. Mindezt csak azért írtam, mert volt aki azt próbálta kihozni a dologból, hogy én antiszociális, életellenes stb vagyok.
Még egy történet:
Bulizós jóbarátnőm 18 évesen lett terhes, már szakított az illetővel, amikor megtudta. (A jóval idősebb férfinek az orvosok szerint nem lehetett volna gyereke.) A szüleinek nem akarta elmondani, hogy ne "kelljen" elvetetnie, a fickóval nem akart újra összejönni (bár megkérte), mert nem tartotta volna megfelelő apának.
Kihordta, megszülte a gyereket, majd sok-sok nagyszülői segítséggel elvégzett egy büfé szakot mellette. Közben elkezdett dolgozni is, több melóhely után igen jól fizető állása lett, amit nagyon szeret is.
Pár hónapja pedig összejött egy új kapcsolat, és nemrég esküvő is lett belőle. Még szeretnének sok közös gyereket.
Úgyhogy a sorrend nem mindig, néha kicsit sem :) a klasszikus... de sosem lehet tudni, mi lesz a történet vége.
Szerintem ő egy jó anya (és jószívű ember) és nagyon szereti a (már iskolás) gyermekét, akiért minden várakozás ellenére, bár az elején kis nagyszülői rugdosással :) sikerült hamarabb felnőnie és felelősséget vállalnia.
Akinek meg idegesít a stílusa, azt ne olvasgasd a Facebookon.
Azért Anyukának lenni nem kis meló... nem egy gyakornoki állás... Persze, hogy lehet büszke!
5hós picike ANYUKÁJA (20évesen)
Gyereket szülni nem érdem, bszni mindenki tud. Teherbe esni sem érdem.
Egy gyereket gondozni, felnevelni úgy hogy közben EMBER lesz belőle már érdem!
Azon ritka egyének,akiknek ez sikerül viszont nem szokták erre verni a nyálukat.
Nekem a belem jön ki ezektől a szellemi rokkantaktól akik a gyereküket is arra használják fel hogy szerepeljenek a Facebookon. " Boldog születésnapot drága egyetlenem,anya mindenkinél jobban szeret téged!" Oké de ha így van miért nem öleled át a gyereked négyszemközt és duruzsolod a fülébe? Nyilván azért mert nincs így!
Nem tudsz mit kezdeni vele, nem is akarsz. Neked a gyerek nyűg, nem veszed tudomásul hogy azzal hogy édesanya lettél már soha nem lesz olyan életed mint eddig. Nem tudsz lemondani az eddigi eletedről, nem is akarsz.Szegény anyád teszi tisztába, ő főz neki,te meg folyton fáradt vagy. Persze arra nem vagy fáradt,hogy egész nap a telót nyomkodd , éjjelente meg a kitaposott kozákkucsma muffodat rázd és zúzasd a diszkóban.(után)
Sajnos nagyon is értem a kérdésed kedves kérdező és maximálisan egyetértek veled!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!