Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Középiskola,4év buli, legyeske...

Középiskola,4év buli, legyeskedés a fiúk körül, 0 év munka, teherbeesés. Büszkeség így az anyaság?

Figyelt kérdés

Facebook-on dicsérgetik egymás gyerekét, képeket pakolnak fel... és egész nap csak lájkolják az ilyen "legnagyobb öröm az anyaság", "büszke vagyok, hogy anyuka vagyok" meg "aki szerint az anyaság nem munka",... és akkor leírják,hogy 9hónapig hordták, meg áplják ha beteg... de úgy, mintha már felnevelték volna azt a gyereket.

Csak szerintem értelmezik félre ezek a fiatal lányok a családalapítás meg a felelösségteljes anya kifejezést? Nekem azt tanították tanulás, munka, tisztességes férj keresés és aztán baba. De sokan csak úgy teherbeesnek a barátnöjük pasijától, életükben nem dolgoztak, az anyjuk föz rájuk...

2011. nov. 3. 17:52
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:

Ja és az a mikéntje a dolognak, hogy van 1-2ember, aki tényleg napi szinten 10-15képet tölt fel és oszt meg ezzel kapcsolatos dolgokat, stb... a közösségi oldalon. Plusz tesz rosszindulatú mgjegyzéseket, mert nekem meg más 25 éveseknek még más dolgok fontosabbak(nem buli,pláza..)

És nem rosszindulatú kérdés akart lenni, csak felmerült bennem a kérdés, hogy most ök tényleg azt gondolják, hogy mások le vannak maradva, vagy ez csak ilyen felszínes valami tölük, miközben ök is máshogy gondolták

2011. nov. 3. 19:31
 22/36 anonim ***** válasza:
100%

Azt hiszem, értem a mondandód lényegét.

Egy valamit vegyél figyelembe. A neten mindenki azt ír, amit csak akar. Könnyű a facebook-ra képeket kirakni, cuki kommenteket írni, bejelölni magunkat az általad említett "körökbe". De ettől még lehet, hogy totál kimerült, folyamatosan cseszegetik otthon a gyerek miatt, stikában jár ki bagózni, unja az egészet, menne bulizni, de a gyereket nem lehet elrakni a szekrénybe. Beszűkült az élete, lóvé kb. 0. Még ha segítik is a szülők, azért más, hogy eddig ruhára, sminkre, bulikra költötte a pénzét, most meg pelenkára.

Hiába csodálatos a gyermekünk, nem lehet letagadni, hogy vannak napok, amikor kifutnánk miatta a világból. Az, hogy milyen anyák vagyunk/leszünk, az idő dönti el. Ha 16 évesen is szívesen beszél velem a gyerekem és felnőtt korában is önként és örömmel nyitja ránk az ajtót, na, akkor majd elmondhatom, hogy valamit jól csináltunk.

Abban pedig egyetértek veled, hogy a gyerekszülés ne az alternatívája legyen a továbbtanulásnak vagy a munkának.

Az általad emlegetett lányok nyelik még a keserű pirulát, amikor már mennének külön a szülőktől, mennének dolgozni, de nem tudnak, mert se végzettség, se munkatapasztalat.

2011. nov. 3. 19:32
 23/36 ava87 ***** válasza:

Figyelj, nekem is van ilyen ismerősöm, kicsit én is cikinek érzem, hogy így adja elő magát, de most na, nekem mit árt ezzel? Amúgy simán lehet, hogy más meg rólam gondol hasonlókat, mert én is fiatalon szültem, meg így meg úgy, lehetne sorolni, hogy mit kellett VOLNA máshogy csinálnom. Mondjuk az is tény, hogy nem pakolom tele a Facebook-ot nyálas idézetekkel az anyaságról, én ezt nagyon mesterkéltnek érzem. De aki ezt teszi, hát tegye, legfeljebb hide-olom, ha már nagyon soknak érzem a megnyilvánulásait.

De ami a lényeg: lehet nekem véleményem bárkiről, de nem mondanám azt, hogy nekem mindegy, ha már annyira foglalkoztat, hogy ezzel kapcsolatban kérdést írjak ki egy ilyen oldalra. Azt írod, hogy téged az érdekel, komolyan okés-e ez szerintük (vagy valami ilyesmit). De ha ez érdekel, akkor miért nem az érintettektől kérdezed meg? Erre csak ők tudnának válaszolni.

Mint mondtam, én is ismerek ilyesmi leányzót, aki valami fantasztikus, szuper anyaként állítja be magát, miközben tudok róla egyet s mást, ami ezzel nagyon nincs összhangban, szerintem eléggé link alak, és még sorolhatnám. De a véleményem megtartom magamnak az illetőről, mert valószínűleg senkit nem érdekel.

Viszont ne haragudj, de ilyen kérdést kiírni, szerintem csak mások kibeszéléséről szól.

Kedves 57%-os válaszoló, te meg mi a frászt képzelsz magadról? Berúgtál, vagy miért van ekkora szád? Ha valami nem tetszik, nem tudsz kulturált formában megnyilvánulni?

2011. nov. 3. 19:41
 24/36 A kérdező kommentje:

Örülnék ha az érintettek(hasonló helyzetben lévök) felszólalnának, de konkrétan X-töl, meg Y-tól nem akarom megkérdezni, mert nem akarom megbántani öket. Ha ök így boldogok ámen, csak kiváncsi lennék, hogy a színfalak mögött is így gondolják e, meg ugye hogy mások mit gondolnak erröl.

(Egy-egy eszmecsere már kicsit elcsúszott a konkrét kérdéstöl, ez ne zavarjon meg senkit)

2011. nov. 3. 19:46
 25/36 ava87 ***** válasza:

Dehát pont ezt mondom, hogy a te ismerőseidet te ismered, ha tényleg ez érdekel, akkor ezt tőlük kellene megkérdezni. Itt nyilván senki nem fogja leírni, hogy igen, én ilyen vagyok.

Megeshet, hogy kissé túlpozicionálják magukat, de szerintem utólag ők is rá fognak jönni, hogy majd akkor van értelme a mellkasukat döngetni, ha a gyerekük már felnőtt lesz, és elmondhatják, hogy igen, én neveltem, részem van benne, hogy ilyen ember lett. Na persze addigra nem biztos, hogy emlékezni fognak arra, hogy mit gondoltak, mondtak, amikor pici babájuk volt, másrészt nem jellemző, hogy ilyenkor már veri az ember a mellét arra, hogy milyen jó szülő, inkább a gyerekének örül, hogy milyen felnőtt lett belőle.

2011. nov. 3. 20:38
 26/36 anonim ***** válasza:

19:18as vagyok

Én befejeztem az egyetemet, értsd: lediplomaztam. A baba mellett is dolgoztam/ok, ha heti egy orat, akkor is, ha napi egyet, akkor is, attol fugg, hogy van ra idom, energiam. es igen, en havi 150et tudok igy hazahozni, o meg picit tobbet. Egyebkent ha kis eszem van, kihagyom a "dolgozok" reszt, es egyetem utan rogton baba. hogy miert?

mert az az 5 ev is sokat szamit, mire a gyerekem 20 eves lesz, azert nem mindegy, hogy 45 vagy 50 eves leszek. nekem.

a negy ev buli alatt gondolom az egyetemet erted :D en 29 evesen estem teherbe (ezt mar irtam), de vegiggondolva masresztrol nem ereztem azt, hogy a buli hianyzik az eletembol, meg feladtam a fiatalsagom, meg ilyenek, minden megvolt az alatt a 29 ev alatt :D

nem akartam a gyerekkel kivaltani semmit, 18eves korom ota egyutt vagyok a ferjemmel, ugy ereztem tenyleg itt az ido :)

de ertem,hogy mit akarsz mondani, es tenyleg csak ismetelni tudom magam, hogy ha te jol csinalod, ne nezd, hogy o mit csinal..

ha tul hangosan csinalja nyilvan azert, mert visszaigazolast var, vagy igy akar valamit kapni, amit nem kap meg

ha tenyleg buszke, akkor meg hadd viruljon mar a feje :)

az elet ilyen, minden megtortenhet (minden meg is tortenik), ha az ember erzekeny az ilyen negativ dolgokra, egy ido utan nagyon meg tud keseredni, es az nem jo..

2011. nov. 3. 23:39
 27/36 anonim ***** válasza:
91%

Hat ugy tunik,hogy akkor en elashatom magam...

Kerdezo!

En egesz diak eveim alatt nagyon jo tanulo voltam. Kozepiskolaba a kornyek legerosebb gimnaziumaba jelentkeztem. Tortenelem szakos tanar szerettem volna lenni. Erre mit ad az elet? Meg nem voltam 18 eves mikor megismertem eletem szerelmet aki 8 evvel volt idosebb nalam. Miutan leertesegiztem (19 eves voltam) osszehazasodtunk. Ezek utan a ferjem kapott egy jo munkalehetoseget kulfoldon es odakoltoztunk. Ez azon a nyaron volt mikor osszehazasodtunk. Tehat eseloyem se volt elkezdeni az egyetemet.

Miutan kikoltoztunk ugy dontottem,hogy elmegyek dolgozni meg ha takarito nonek de akkor is mert legalabb a nyelvet megtudom jol tanulni. Par het mulva kiderult,hogy terhes vagyok. Vedekezes mellett fogant.

Ferjem nagyon orult neki. En is bar nagyon varatlanul jott.

A fiunk lassan 2,5 eves.

Ahogy visszatekintek erre az idoszakra (teherbeesestol mostanig) rajottem,hogy a legjobb lecket tanultam meg az elettol. Hiszen a gyerek nem olyan mint az egyetem: levizsgazom es az estem szabad. Vagy a munkahely ahonnan szabadulsz du. 4 orakkor es utana azt teszel amit akarsz.

A baba 24 oras melo. En 20 evesen szultem de igy visszanezve nagyon buszke vagyok magamra,hogy igy helyt altam ilyen fiatalon.

Mivel kulfoldon eltunk(elunk) igy egyaltalan nem volt segitsegem. Teljesen egyedul oldottam meg mindent. Senki sem mutatta meg soha,hogy mit hogyan kell csinalni. Pedig nem volt egyszeru az elso par honap. Nehezen lett tejem, a kisfiam nagyon hasfajos volt. Miutan szultem es 2 nap mulva hazajohettunk szinte azonnal kezdtem ujra itthon a hazimunkat, fozes,mosas,takaritas mert muszaj volt.

A tanulassal ugy vagyok,hogy az en edesanyamnak is csak egy eretsegije volt mikor minket szul es mire felnottunk 2 diplomaja is lett.Tehat attol,hogy valaki fiatalon szul meg van eselye arra,hogy tovabb tanuljon.

Munka: En dolgoztam kozepiskolaba szinte vegig (tanulas mellett). Sajnos nem bejelentve. De ezzel azt akarom mondani,hogy nagyon is tudom mit jelent a munka.

A facebook: Nem pakolom a kepeket minden nap 15-osevel. Most is mar nyar ota nem tettem a tesoim epp a napokba szoltak,hogy tegyek mar fel a kisfiamrol,hogy mennyit nott. Vannak szep szovegek amiket like-olok vagy kiteszek en is de csak ami szep es frappans mert a legtobb nagyon nyalas es eroltetett.

Velemenyem viszont van es azt eleg gyakran kiirom vagy elmondom masoknak. Van egy csoport az ismeroseim kozott akik szerint ezekrol blogot kene nyitnom mivel annyira igaz es jo a megfogalmazasom. Ezekkel senkit nem kritizalni vagy megbantani akarok, mindig szepen de hatarozottan irom ki. Es ez szinte az osszes a gyerekvallalasrol szol vagy arrol,hogy az emberek jobban is toleralhatnak egymast.

Egyik nap pl. azt irtam ki,hogy szomoru,hogy a 3 eves gyerek a jatszoteren surun hasznalja az "oh my God" kifejezest. Gratulalok a szuloknek!

Meg igy a vegen annyit fuznek hozza,hogy az orvos akinel szultem a fiamat es aki azota is a csaladi orvosunk a 2 eves statuszon kijelentette,hogy en vagyok az egyik legjobb anyukaja aki hozza jar. Azt mondja,hogy mindig olyan orom tolti el mikor minket lat. Pedig eloszor nem sok jot nezett ki belolem es pont a korom miatt. Mindig azt mondja,hogy ha mindenki ilyen lenne ,nem lenne munkaja.

Ennyi az en tortenetem. Ezek utan is gondolhatsz rolam amit akarsz en ezt a tenyt az eddigi eletemet vallalom es egyaltalan nem szegyelem. Sokkal inkabb az olyanokat akik karrierre forditottak az idejuket es 35 ev felett az x-edik lombikra varva azon agyalnak,hogy miert is nem vallaltak elobb gyereket.De ez mar masik tema,nem is kezdek bele.

2011. nov. 4. 06:31
 28/36 anonim ***** válasza:
javitas (az utolso mondatbol kfelejtettem a sajnalom szot ,szoval,hogy azokat a noket sajnalom)
2011. nov. 4. 06:36
 29/36 anonim ***** válasza:
2
2011. nov. 4. 07:51
 30/36 anonim ***** válasza:
20 évesen lettem terhes, akkor a párommal már 2,5 éve voltunk együtt.21 évesen szültem.Érettségim és 2 szakmám volt.Elkezdtem az egyetemet,amire rá is jöttem,hogy nem sok értelme volt.Nem érdekelt a szak, azonkívűl az egyetemi élet sem tetszett.Minden a pénzről szólt,meg hogy ki hol fog hétfőn,vagy éppen kedden berugni.Nem tetszett.Nem is voltam az a tipus,aki bulizni járt.Párommal azóta is együtt vagyunk (4,5 éve) és nem bántuk meg,hogy lett egy babánk.(párom 5 évvel idősebb) Iskola mellett diákként dolgoztam azért,hogy a sulimat fedezni tudjam.Nem volt rendes munkahelyem az igaz,de nem bántam meg.Tanulni akarok így is a kisfiam mellett (1,5 éves). Én rám az anyukám nem főz.Külön lakunk csak hárman.Mindent én csinálok.Anyagilag sem segít senki.Egy kicsit olyan,amit írsz,mintha féltékeny lennél."úgy mintha már felnevelték volna azt a gyereket", ez a nevelés folyamatban van.És egy anya (majd ha az leszel) rájössz,mekkora nagy büszkeség.És igen is én is büszke vagyok arra,hogy anyuka vagyok.Attól még lehet tökéletes anyuka,hogy 20 éves,de lehet pocsék anya 36 évesen is.Mint egy ismerősöm.le se sz...rja a gyerekét.Első volt neki a cigi, a gyereknek meg kajára nem telt.Nekem a gyerekem az első.Ha beteg fent vagyok,ringatom,vigasztalom.És ez benne van a gyereknevelésben.Jól írták, ez 24 órás munka.Lehet ő jobban elfárad,mint az aki dolgozik,vagy egyetemre jár.A gyerek mindig ott lesz!!E.
2011. nov. 4. 08:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!