Középiskola,4év buli, legyeskedés a fiúk körül, 0 év munka, teherbeesés. Büszkeség így az anyaság?
Facebook-on dicsérgetik egymás gyerekét, képeket pakolnak fel... és egész nap csak lájkolják az ilyen "legnagyobb öröm az anyaság", "büszke vagyok, hogy anyuka vagyok" meg "aki szerint az anyaság nem munka",... és akkor leírják,hogy 9hónapig hordták, meg áplják ha beteg... de úgy, mintha már felnevelték volna azt a gyereket.
Csak szerintem értelmezik félre ezek a fiatal lányok a családalapítás meg a felelösségteljes anya kifejezést? Nekem azt tanították tanulás, munka, tisztességes férj keresés és aztán baba. De sokan csak úgy teherbeesnek a barátnöjük pasijától, életükben nem dolgoztak, az anyjuk föz rájuk...
A legtöbb ember semmit sem tud felmutatni azon kívül, hogy gyereke van.
Én egyetemet végeztem, hivatásom, munkám van (volt a gyerekek előtt is) de nem tettem le az asztalra semmi maradandót. Ha meghalok, az egyetlen érték, ami marad utánam: a gyerekeim.
És ezzel majdnem mindenki így van (kivéve a feltalálókat, művészeket, akikre emlékszünk...)
Lehet, hogy ezek a kislányok diploma nélkül is felismerték ezt.
Tényleg nagy dolog és büszkeség az anyaság (a gyerek kihordása, megszülése, szeretgetése, ápolása is, még ha utóbbiak kezdőként akár nagyi segítségével is).
Én tervezetten vágtam bele, stabil párkapcsolatban, kb. fényes :) karrier után, mégis a gyerekemet tartom a legnagyobb "eredményemnek" az életben. Mégha ez közhelyes is. És valószínűleg sokan vannak így, csak más-más stílusban :)
Inkább örülj az osztálytársak (?) örömének, és drukkolj nekik az elkövetkezendőkre is. Így is - úgy is fel kell nőniük... és ha nem is igazán volt szerencsés a sorrend, legalább (szerintem dicséretes) tisztességgel bevállalták a gyermeket. Jobb hát mindenkinek a pozitívumokra koncentrálni. Egy baba pedig nagyon sok ilyen lehetőséget ad.
Szóval ne ítélkezz, nem látsz bele a másik életébe.
Ne lottózz szerintem. Tanulok, dolgozok, évek óta boldog párkapcsolatban élek, fiatal vagyok és vékony. :D
Értem amit az utolsó elötti írt, de azért egy minimális valamit mindenkinek fel kellene tudni mutatnia. Sem végzettség, sem munka.. valamit, ami túlmutat az alapvetö testi képességeken, amin látszik, hogy ha szükség kívánná egyedül is boldogulna az életben.
"azért egy minimális valamit mindenkinek fel kellene tudni mutatnia"
Ez a Te értékrended, Te látod így. Ők máshogy látják, máshogy élnek. Szerintem nincs ezzel semmi baj. Nem kell közösen "plázáznotok", a barátait mindenki maga választja...
Egyébként szerintem a legfontosabb, hogy valaki jó szívű legyen.
Épp a gyerekeink kapcsán beszéltünk erről a férjemmel. még kicsik, nem járnak iskolába. Mi mindketten (több)diplomások vagyunk (férjem doktor), és azon gondolkoztunk, hogy vajon mi van, ha a gyerekünk nem akar tanulni. És rájöttünk, hogy még ha fájó is lesz nekünk, lehet, hogy egyik-másikkal ez bekövetkezik majd. És nekünk hagyni kell, hogy a saját életüket éljék.
Ami fontos: hogy jó szívűek legyenek, az rajtunk múlik! És ahhoz nem kell diploma sem...
ok. 29 evesen szultem, kozepiskolaba jartam, elvegeztem egy egyetemet, dolgoztam. ferjhezmentem amikor a baba jott szóba (naszuton estem teherbe).
legnagyobb oromomnek azt tartom, amikor a ferjemmel es a fiammal egyutt vagyok, es buszke vagyok ra hogy anyuka vagyok, es szerintem az anyasag igenis hatalmas munka es felelosseg, es jobban kifaraszt, mint a munka..
ezek alapjan eldontheted hova tartozom.
viszont a kerdesed mogott hatalmas rosszindulatot vélek felfedezni. nem ertem miert faj neked, hogy ok ilyenek. legyenek. semmi kozod hozza, nem tartozik rád (hacsak nem te vagy az anyuka, aki foz egy ilyenre :))
tenyleg, olyan izének tartom nezegetni mas hogy csinalja, mas milyen, es lenezni, es osszebeszelni..
jartam hastancolni, es komolyan mondom az egyik legnagyobb oka az volt, hogy abbahagytam, hogy maga a tanarno mondta, hogy a masik tanar milyen kárvasan oltozik, meg mindig ugyanazt a zenet nyomjak (egyebkent mi is azt csinaltuk, mert koreot tanultunk be), es ez ment a lanyok kozt is.. miert nem eleg, hogy te jol csinalod, te jo peldat mutatsz, stb, miert kell fujni arra, aki mas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!