Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért vállalnak azok az...

Miért vállalnak azok az emberek gyereket Magyarországon, akik még enni se tudnak adni a gyereküknek?

Figyelt kérdés
2011. nov. 2. 15:40
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, mivel nem élek felelőtlenül szexuális életet.

Ha nincs pénzem védekezésre, akkor nem fogok dugni, mert nem fogom egy ártatlan ember életét megkeseríteni. Ennyi.

Nem kell itt ujjal mutogatni...Meg nem kell azzal jönni, hogy fogamzásgátlás mellett is lehet valaki terhes, mert ha gyógyszert szedsz, mellette még óvszert is használsz, esetleg még spermicid géleket is, akkor kb. nulla az esélye annak, hogy terhes leszel...Ennyit erről, és a mellébeszélésről...

Egyszerűen csak nem kell b@szni, ha nincs pénz fogamzásgátlásra...

Mert ezek az emberek az élvezetet helyezik előtérbe, nem azt, hogy kivel b@sznak ki...

2011. nov. 3. 11:35
 12/16 Kairo válasza:

Azért mert felelőtlenek. Több segély jön, ha több a gyerek. Hisz dolgozni büdös, és amúgy is jön a "lóvé" mert dolgozunk mi helyettük is.

Nagyon dühít ez a téma engem személy szerint. Lassan 35 leszek és nincs babám. Miért? Mert nem engedhettem meg eddig azért. Ha nincs pénzem a napi kenyérre meg tejre hogy lenne egy babára? De sok embert ez hidegen hagy...megszüli azt majd eltartják a dolgozó emberek!

2011. nov. 3. 14:58
 13/16 anonim ***** válasza:

Hát nyilván ketté kell választani ezt a kategóriát, azokra akik mindent megtettek a védekezésért de mégis becsúszott (van azért hiba százaléka a fog.gátló módszereknek is) és nincs szívük elvetetni de becsülettel próbálják azért nevelgetni még ha anyagilag rosszul is állnak.

És oké hogy nem csak a full gazdagoknak lehet gyerekük, de akkor sem felelősségteljes hozzáállás úgy vállalni gyereket, hogy majd valaki segít rajtunk, az állam, a rokonok, ismeretlen de jószívű emberek...

Erre szerintem nem szabad alapozni.

A másik kategória meg az akit előbb is írtak, hogy még egy gyerek akkor az még plusz x ezer ft családi és majd lesz valahogy, majd sírunk meg jobbról balról kéregetünk ezt azt a gyerekre hivatkozva.

És igen az is felelősségteljes gondolkodásra vall, hogy ha NINCS pénzem védekezésre, (ergo eltartani egy gyereket meg pláne nem lesz) akkor NEM szexelek.

Nem állatok vagyunk, hanem elvileg gondolkodó lények.

2011. nov. 3. 15:13
 14/16 anonim ***** válasza:
47%

Milyen segélyről beszéltek? Áruljátok már el nekem. A székesfehérvári önkormányzatnál az égvilágon semmilyen segély sincs. Ja de, lakhatási havi 2500 forint a 36 ezer forintos fűtésszámlához.

Csak a családi pótlék jár a gyerekek után 13 ezer forint. Biztos vannak, persze akik erre vállalnak gyereket, de nemigen hiszem. De egyébként az meg nem segély.

A másik meg kérdező, egyszerű vagy, mint a faék. Nem azért, de te vagy a legjobb példája annak, kiknek volt kár megszületni, felnőni.Helyetted inkább született volna egy gondos, mélyszegénységben élő embernek gyereke, akit megáldott a Jóisten, szülei nevelése egy kis értelemmel, emberiességgel, kicsit tovább látok az orrom hegyénél gondolkodással.

Egyébként vigyázz, mert pont az ilyenek szoktak nagyon gyorsan lecsúszni. Mert le lehet ám. És tudod minél magasabban ül valaki a lovon, annál nagyobbat esik.

És ne gyere, van házad, van munkád... Mert egy baleset, agyilag zokni leszel és nincs munkád és nem lesz miből a házadat sem fenntartani, és örülhetsz ha valaki a pelenkádat cseréli-azt hiszem az ingyen lesz-mert ugyanúgy nem segít ám senki a bajban, mint ahogy a mélyszegénységben élőknek sem.

2011. nov. 3. 16:56
 15/16 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Képzeld, én úgy nőttem fel, hogy még fürdőszobánk sem volt, és egy lyukban éltünk öten...

Én szegény sorsú gyerek voltam, és tudom milyen sz@r az, amikor enni sincs mit.

Úgyhogy nekem ne gyere már a világmegváltó ötleteiddel...

Egyébként meg ment a moderátoroknak az üzenet, úgyhogy köszi a provokációdat.

2011. nov. 3. 20:44
 16/16 A kérdező kommentje:
16:56-os utolsó, nehogy valaki magára vegye.
2011. nov. 3. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!