Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most mi jár mennyi ideig? Ha...

Most mi jár mennyi ideig? Ha a TGYÁS a több akkor a TGYÁS-t kell igényleni nem a GYES-t? A TGYÁS meddig jár? A GYES meddig jár?

Figyelt kérdés

Szóval én buta mindent megigényletem. :(

Semmivel sem vagyok tisztában. Elmondaná nekem vki az egészet az elejétől hogy mi jár meddig?

2009. máj. 6. 11:11
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
a TGYÁS a baba születésétől(de már lehet igényelni 4héttel előbb) a 6 hónapos koráig jár.Ezután jön a GYED,ha megvolt a 180nap ledolgozott napos a szülésig.Ezt a baba 2 éves koráig kapja,még jelenleg,mert ezt akarják lerövidíteni 1 évre.Majd innentől 1 évig a Gyes.
2009. máj. 6. 11:19
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem vagy buta! Ha szülés előtt nem voltál szülési szabin, akkor a TGYÁS a baba születésétől jár, 168 napig a napi átlagkereseted bruttó 70%-a. Szüléstől már jogosult vagy a családi pótlékra is, ami 1 gyerek esetén 12.200,- Ft. Ha letelt a TGYÁS, akkor utána kell igényelni a GYED-et, ami szintén az átlagkereseted 70%, de max. bruttó 100.100,- a gyermek 2 éves koráig jár, amennyiben nincs más jövedelem, nem mész vissza dolgozni. Ha ez is letelt, vagy dolgozol mellette, akkor GYES-t lehet inyelni, ez mindenkinél egyforma összegű, bruttó 30.000,- körül van. Ha dolgozol, a kifizetőhelyen tudniuk kell, hogy mire vagy jogosult és ott segíthetnek neked, hogy milyen papírokat kell benyújtani. Remélem tudtam segíteni.
2009. máj. 6. 11:27
 3/4 anonim ***** válasza:
Elfelejtettem írni, hogy a GYES a gyermek 3 éves koráig jár, mindegy mikortól igényelted.
2009. máj. 6. 11:28
 4/4 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek!
2009. máj. 6. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!