Hogy nevezzem el a kisfiamat?
Teljesen kétségbe vagyok esve. Nem tudom mi legyen a fiúbabám neve. 2 hét a szülésig, és nem tudunk dönteni.
A baba nagytesóját Balázsnak hívják. De szerintem az a legnormálisabb név. Horváth a vezetéknév. Segítsetek!
Levente ♥ :)
Nekem a másik nagy kedvencem, a Gábor.
Horváth Attila Dávid Csaba Gergely Levente Zsolt Zoltán Róbert Tamás
(most ennyi jutott eszembe) :)
Horváth
Csaba, Bence, Viktor, Hunor, Aurél, Brúnó, Gedeon, Vendel, Farkas, Attila, Rudolf, Csongor, Krisztián, Agenor, Áldor, Arion, Barna, Dániel, Belián, Izidor, Martin...
Ez csak néhány az én listámból. Extrémebbeket nem írok, pedig van nálam még Holló is. Nem vagyok babás, de gyűjtögetek :)
Először is, ne idegeskedj! :-)
A tesómék nagyobbik fiát Balázsnak, a kicsit meg Bálintnak hívják. Nemcsak mi, rokonok keverjük néha, hanem a saját szüleik is. :-)
Én mindkét nemű gyereknél bajban vagyok, nekem lányba csak a Boglárka tetszik, fiúba meg ugyan tetszik a Balázs is, de mivel az unokaöcsémet úgy hívják, már nem adhatom neki azt a nevet. Úgyhogy 1 fiúnév marad, ami még fogjuk rá, hogy tetszik, az pedig a Szabolcs, de becézés nélkül. A vezetéknév: Ferenci.
Ha lesz mégegy gyerekünk, és ugyanolyan nemű lesz, mint az első, akkor nem tudom, hogy nevezzük majd el.
Mindkét nevet én választottam, apukának mindegy, nincs kedvenc neve. Régebben volt, lánynak: Anna, Anikó, de nekem nagyon régi vágyam a Boglárka, úgyhogy az lesz. De sajnos még a 18 hetes ultrahangon nem mutatta magát, úgyhogy nem tudjuk.
Az a lényeg, hogy apukának és neked is tetszen a választott név. A vezetéknévhez meg szinte minden keresztnév illik. Dávidon nem gondolkodtatok?
Szia!
Nekem két helyen is volt Horváth Balázs osztálytársam :)
Gyakori még a Horváth Csaba, Gábor, László, Ábel, Ádám...
Nehéz így, hogy nem tudjuk, hogy milyen kritériumok vannak. Nekem kritériumok, hogy magyar neve legyen a gyerekemnek, messze legyen a születésnapjától a névnapja, a decemberi névnap kizárva stb.
De úgy is ki tudjátok választani, hogy te magadban mondod az ábécét, a párod pedig amikor szól, olyan betűvel kezdődik a gyerkőc neve. Egyből nem 60ezer, csak párszáz közül kell választanotok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!