Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen régi, gyerekkori,...

Milyen régi, gyerekkori, esetleg mai mese könyveket szerettek olvasni a gyereketeknek?

Figyelt kérdés

2011. okt. 18. 22:17
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Pöttyös Panni, Zelk Zoltán gyerekverseit, Móricz Zsigmond: Állatmesék, Kati pogácsát süt (leporelló)

Benedek Elek népmeséit még mi sem olvassuk (kevés kép), de talán jövő ősszel már az is érdekes lesz számára.

2011. okt. 20. 08:55
 12/17 anonim válasza:
100%
Mazsola a legjobb!! :) meg a pompom meséi...
2011. okt. 22. 14:35
 13/17 anonim válasza:
100%

Anyukám egy magán-napköziben dolgozik (2-4 éves gyerekekkel), és Illyés Gyula 77 magyar népmeséit szokta elmondani nekik. Imádják. Ezen kívül még mindenféle gyerekeknek írt verseket mond, itt a neten rengeteget találtunk.

Az én kedvenc könyvem a Zengő ABC volt, még ugyan olvasni se tudtam, de állandóan azt lapozgattam :)

2011. okt. 23. 08:57
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

- 365 mese, minden napra egy mese

- Misi mókus kalandjai

2011. okt. 23. 16:34
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Anna és Peti könyveket! Imádja! Kívülről mondja, és ha egy szót elrontok, javít! :)
2011. okt. 24. 11:34
 16/17 anonim válasza:

2 és fél éves lányom kedvencei szintén a Bartos Erika könyvek, közös imádottak:

Marék Veronika: Boribonos és a Kipp-Kopp könyvek (ezek régiek is, de újra kiadták)

Bálint Ágnes: Mazsola, de bármelyik könyve jó

Bár ezt nem kérdezted, de a versek is "fontosak" ilyenkor: Kóc, kóc vagy Gazdag Erzsi: Mesebolt (ez is régi, de újra kiadták)- ez utóbbit a Mama is szívesen olvassa, mert sokszor verselte nekem is.

Én még alig várom, hogy elolvashassam a lányomnak (vagy újra magamnak?) Török Sándor: Kököjszi és Bobojszát. Huszon(!)évesen kedveltem Lázár Ervin: Bab berci kalandjait.

Nálunk is népszerűek a diafilmek a régi,vetítős feeling-el egyetemben, bár én folyton attól rettegek, mikor gyúlad meg a régi vetítőnk, ezért a korszerű technikának köszönhetően már sokszor számítógépen nézzük meg őket. Ha van kedvetek, Ti is nézzétek meg, nekem nagyon sok megvan,kérhettek is kedvenceket a blogomban:

[link]

-egy 69-es Anyóca

2011. okt. 25. 10:17
 17/17 anonim válasza:

Én gyerekkoromban a - Magyar népmesék, 77 magyar népmese,Benedek Elek mese gyűjteménye,Világ népmesék,Ezeregy éjszaka meséi, Grimm mesék,stb. - könyveit bújtam,természetesen könyvtári kölcsönzésként:Ahogy módom lett rá bejártam értük az Antikváriumokat és ma már a zöme saját tulajdon.Így ezekből meséltem a fiamnak és atz unokámnak.

DE!! Jobban szerették a mindennapi életből vett saját meséimet-meséinket,melyet lehetett "alakítani" a lefekvés előtti hangulat,és a napi átélt események hangulatának megfelelően.

Az unokám viszont többszöri elolvasására "buzdított" - szó szerinti megjegyzés erejéig - 3 mesekönyvet:

1./ Kálmán Jenő - Sicc összes kalandja

2./ A világ leggazdagabb verebe és más történetek

3./ A vakond nadrágja és más történetek

Tapasztalatom pedig az,hogy a "mai gyerekeknek" más az érdeklődési köre és igénye,hisz a virtuális világba születtek,és gépi+robot+nindzsa harcos,stb lett a példakép,hős,stb,melyek "erősek,legyőzhetetlenek és a harc után is életre kelők".

Ezek viszont nem tanítanak sem emberségre,szeretetre,megértésre,segítségnyújtásra,stb - amik kellenének és feltételei az együttélésnek,családnak,közösségnek.

De tanít erőszakra,durvaságra,önhitségre,és egymás gyilkolására.

Nálunk, hála Istennek azért volt és mai napig is van igény a "régi mesék" - re és azok tanulságaira.

2011. nov. 2. 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!