A Tgyás-hoz le kell adni az EREDETI anyakönyvi kivonatot vagy elég a másolat? 2011
Figyelt kérdés
Régen le kellett adni, mert írtak rá, de úgy hallottam most az EU-s újfajta a kiskönyv és erre már nem írnak semmit.2011. okt. 18. 13:15
11/13 anonim válasza:
A munkáltató pedig azért kéri, mert ő intézi az igénylést, és az ügyinétző az OEP-nél azt is kéri.
13/13 anonim válasza:
Az eredetit a MÁK szokta kérni a családi pótlékhoz, a szülési segélyhez (más néven anyasági támogatás ma úgy tudom), a GYES-hez, mert az igénylés és az utalás tényét a régi születési anyakönyvi kivonatokon rögzítették (szerintem az újakra már nem írják). A TGYS-t az Egészségbiztosító állapítja meg és folyósítja, és ott elfogadják a másolatot is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!