Az anyasági támogatáshoz már nem az eredeti szül. Anyakönyvi kivonat kell, hanem jó másolat is?
Figyelt kérdés
El lett intézve a terhességi gyermekágyi segélyem még szülés előtt, múlt 7főn szültem, a csalási pótlékot az oepes ismerősőm (+anyósom) intézte, amihez oda lett adva a hölgynek a szül.anyakönyvi kivonat (eredeti), aztán kérdeztem anyósomat, h mi a helyzet az anyasági támogatással, azt elfelejtette. Töltöttem le nyomtatvnyt az internetről, kötöltöttem, de eszembe jutott, h kell ahhoz is a szül.anyakönyvi kivonat (meg amúgy is kellett volna mégegy másolat más dologhoz), de az nem juottt eszembe, h az eredeti kell, szóltunk az oepes nőnek, h ha tud, fénymásoljon már belőle 2őt, mondta, h oké, este menjünk el érte a lakására. Ide is adta egy borítékba, de csak otthon láttam, h a 2másolat mellett az edereti is benne van. Régen a hátára rá lett szépen tollal, pecséttel együtt, h mikor milyen támogatásokat igényletem. Már nem kell az eredeti nekik? Most nem tudom, hisz a nő a csalási pótlékomat intézte, ha nem muszáj, akkor az anyasági támogatási kérelemhez sem csatolnám az eredetit, vagy szerintetek?2010. jan. 21. 07:01
1/5 anonim válasza:
Gondolom csalási pótlék helyett, csaláDi pótlékot szerettél volna írni, mindenesetre így elég mókás :) A kérdésedre válaszolva: mindenhová az eredetit kérik, mivel valóban mindent rávezetnek a hátuljára.
2/5 anonim válasza:
Csak az eredetit fogadják el vagy hiteles másolatot, ha az eredeti nincs meg. Egy fénymásolat nem okirat... Még mindig ráírják, hogy mit igényeltél, ez a biztosíték arra, hogy u.azt a kivonatot ne használják fel többször...
3/5 anonim válasza:
Most már mindenhol elfogadják a másolatot!! A honlapon fel is van tüntetve egyébként.
Októberben szültem, még elötte kitöltöttem minden papírt, majd szülés után ráírtam a baba adatait, lefénymásoltam az én és a baba okmányokat és a férjem szépen bevitte mindenhová ahova csak kellett, elfogadták és még meg is dícsértek, hogy milyen szépen szétválogattam mindent és semmi hiba nincs benne. Egyedül a munkáltatónak (Tesco) kellett az eredeti anyakönyvit beküldeni a TGYÁS intézéshez, de 3nap mulva már küldték is vissza ajánlottan.
3.5hónapos kisfiú anyukája
4/5 anonim válasza:
Még annyi, hogy nekem semmit nem írtak rá az anyakönyvire, hogy miket igényeltem...
5/5 anonim válasza:
Én postán intéztem mindent úgy, hogy előtte felhívtuk őket, hogy jó lesz-e a fénymásolat, mondták persze. Úgyhyogy a fénymásolatot küldtük mindenhova. Meg is kaptam mindent elég gyorsan. Anno mikor a munkáltatóm volt a kifizetőhely rávezették az eredeti születési anyakönyvi kivonatra a kifietéseket, de most nem kérték. A MÁK-tól küldtek ki egy papírt, hogy ki lett fizetve az anyasági.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!