Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A Tgyás-hoz le kell adni az...

A Tgyás-hoz le kell adni az EREDETI anyakönyvi kivonatot vagy elég a másolat? 2011

Figyelt kérdés
Régen le kellett adni, mert írtak rá, de úgy hallottam most az EU-s újfajta a kiskönyv és erre már nem írnak semmit.
2011. okt. 18. 13:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nálam elég volt csak fénymásolatot küldeni, nem írtak semmire se semmit.
2011. okt. 18. 13:15
 2/13 anonim ***** válasza:
Minden ügyintézéshez elég a fénymásolat, mivel az eredetit azt neked kell megőrizni, aztán majd a gyereked őrzi tovább, ha már külön költözik. Tehát azt akarom ezzel mondani, hogy azt sehol senki nem veszi el tőled. Max addig, míg lefénymásolja, vagy még esetleg bemutatásra.
2011. okt. 18. 13:18
 3/13 anonim ***** válasza:
Nálunk annyit kért az ügyintéző, hogy mikor bemegyek intézni a tgyást akkor vigyem az eredetit, de nem kellett leadni, hanem ő lemásolja.
2011. okt. 18. 13:19
 4/13 anonim ***** válasza:
2 éve még az eredetit kellett elküldenem a tesconak /ott dolgozom/, de postafordultával külték is vissza ajánlott levélben.
2011. okt. 18. 13:33
 5/13 A kérdező kommentje:

Utolsónak régen tudom, hogy eredetit kellet és úgy küldték vissza nekem is.

Most kínainál dolgoztam és állítja, hogy az eredeti kell neki, de olyan felelőtlenek, hogy nem akarom elküldeni neki.

2011. okt. 18. 13:39
 6/13 anonim ***** válasza:
Akkor küldd el a férjeddel vagy valakivel egy meghatalmazás kíséretében, lefénymásolják és viszik is haza hozzád.
2011. okt. 18. 15:51
 7/13 A kérdező kommentje:
Vidéken vagyok és Budapesten intézi a munkáltató, hidd el helyben lenne így tettem volna, de messze vagyunk Bp.-től.
2011. okt. 18. 16:52
 8/13 anonim ***** válasza:
A munkáltató nem kérheti el az eredetit! Még a MÁK sem.
2011. okt. 18. 17:56
 9/13 anonim ***** válasza:
Nekem amikor intéztem, vastag nagy betűkkel aláhúzva,kiemelve volt a papíron, hogy az eredetit küldjem be, ha másolatot küldök, akkor semmisnek tekintik,úgyhogy kérhetik. A Mák-nál is mindenből eredetit kértek 2 éve.
2011. okt. 18. 18:27
 10/13 anonim ***** válasza:
Kell az eredeti, de csak bemutatásra. Ha felhívod az OEP-et, és meghallhgatod a pénzbeli ellátásra vonatkozó részt, akkor az automata el is mondja, hogy csak bemutatni kell az eredetit.
2011. okt. 19. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!