Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan hangzik az "Alina"...

Hogyan hangzik az "Alina" lánynév Magyarországon?

Figyelt kérdés
Külföldön élünk, de gyakran hazatérünk. Annyit sikerült már kinyomoznunk, hogy a név anyakönyvezhetö és létezik. Szeretnénk a kisbabánknak olyan szépen hangzó nevet, ami mindkét országban nem tucatnév, de azért nem is túl idegen...Köszönjük a válaszokat!
2011. okt. 17. 23:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

szerintem nagyon szép név!

A válasz írója 50%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 05:42

Köszi engem Ráhelnek hivnak, jol esett főleg hogy a vezeték nevem is hasonló és MAGYAR VAGYOK.

2011. okt. 18. 08:39
 12/17 ava87 ***** válasza:
Én ismertem egy Alinát, de ő finn volt :) Akkor kicsit furcsának találtam, de hát még gyerek voltam, és akkor még nem is voltak ilyen "csuda" nevek, mint mostanság. Szerintem ez mostanság egyáltalán nem olyan kirívó név.
2011. okt. 18. 17:47
 13/17 anonim ***** válasza:
Nem hangzik jobban a "Melinda"?
2013. okt. 26. 10:04
 14/17 anonim ***** válasza:
Meg a "Blanka" is jó név
2013. okt. 26. 10:05
 15/17 anonim válasza:
Román, meg finn név az Alina?? Miket írnak ide! A Wikipédia besorolja az angol eredetű magyar női keresztnevek, valamint az orosz eredetű magyar női keresztnevek kategóriájába is. Én mindig úgy tudtam, hogy ez egy orosz név.
2017. aug. 29. 05:40
 16/17 anonim válasza:

az Adelinda bezécése az Alina (meg az Alida is): Német (germán) női nevek ezek, nem román. tény, hogy a románoknál gyakori név valóban.

a lányomnak ez a neve, imádja, mert itthon ritka, nem keverik össze senkivel. pedig egy 17 éves lány mindent utál, ami ő :D

2018. júl. 28. 19:45
 17/17 anonim válasza:
Elég furcsa
2022. jún. 28. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!