Hogy-hogy létezik olyan nő is, aki nem szereti a gyerekeket?
Persze hogy nem volt működőképes. Ezt most nyögjük.
De a mindennapi életben viszont nyugalom volt, ha befogtad a pofád és beálltál a sorba, akkor egy kiszámítható, nyugodt életed lehetett.
Nálunk pl. apám tanári fizetéséből meg a nagymama nyugdíjából éltünk 5-en, anyám háztartásbeli volt. Vittek minket sportolni, semmiféle rohanásra nem emlékszem.
Most szerinted egy 5 tagú család két iskolással megél egy tanári fizetésből és egy kisnyugdíjból? Az éhenhalásra se elég....
Ráadásul állandóan b.szogatnak, hogy ide rohanjunk, oda szaladjunk, a munkahelyemről 200-zal húzok ki hogy odaérjek a suliba a gyerekeimért, az iskolában szólnak, hogy a szülők üljenek le tanulni a gyerekkel, nézzék át a házit, mert a napközis tanár csak mennyiségi ellenőrzést végez, de az igazi ellenőrzés a szülő dolga.... és én szeretek foglalkozni a gyerekeimmel, de nem napi 8-9 óra munka után, amikor még ott a háztartás, ők is fáradtak, stb... Amikor én voltam iskolás, arra emlékszem hogy esténként egy csomót kártyáztunk nevetgélve.
Ja, és az, hogy 2 gyerekem van és nem egy, az kizárólag annak köszönhető, hogy mögöttem elég jó a családi háttér, anyagilag megvagyunk, de anyám rengeteget segít. ha ő nincs, nem tarthattam volna meg a becsúszott másodikat, mert nem bírtuk volna anyagilag, hogy még 1,5 évig otthon legyek és ne dolgozzak...
"Aki meg azt mondaná az otthon maradó anyukára, hogy ingyenélő, annak meg egyszerűen el kell mesélni, hogy mivel jár egy háztartást fenntartai. Ennyi. :)"
Fiatal vagy te még... :-)
Nem csak ennyi. Én sok anyukával beszélgetek, ilyesféle fórumokat olvasgatok, nagyon meredek sztorik vannak. (Buszon beszólás: adja át az a helyet, aki felcsinálta)
A munkahelyi problémák viszont nagyon is komolyak.
Ja, még annyi arról, hogy régebb korokban sem volt biztonságosabb: Régen ahhoz, hogy legyen 3 élő gyereked, az asszonynak kellett szülnie vagy nyolcat.
A megszületett baba nem biztos hogy megérte a felnőttkort.
A másik, hogy akkoriban egy 3 éves már őrizhette a libákat, az 5 éves fejte a tehenet, a nagyobb gyerekek pedig kemény munkát végeztek. Tehát simán megtermelte a kajáját. Ma egy gyerek legalább 16 de van amelyik 25 éves koráig is csak kiadás, tehát nem teheti meg a szülő, hogy 3-4 vagy több gyereket biztos háttér nélkül bevállal.
Az idegen gyerekek kimondottan irritálnak, mostanában különösen, nem bírom elviselni őket, a látványuk is zavar. A családomban van 8 gyerek 1 és 6 éves kor között, fiúk-lányok, őket egyszerűen imádom! De én gyerekkoromban sem szerettem annyira a többi gyereket, csak azokat akikkel állandóan együtt játszottam. Ez van. Bár fiatal vagyok még, de tudom, hogy a sajátomat szeretni fogom, és majd 28 körül szeretnék gyereket.
A másik. Nekem van ismerősöm aki 36éves korában szülte az első gyerekét, és nem azért mert fontosabb volt neki az alakja, hanem mert nem találta meg azt a férfit, akivel családot alapítana. Már 5 éves a kislány, és ő az egyik legjobb anya akit ismerek.
Egyébként nem kell hogy mindenkinek az legyen az élete célja, hogy gyereket neveljen. És ezzel nincs is baj. Olyan ismerősöm is van, aki évek óta boldog házasságban él, de nem akarnak gyereket, mert nagyon jó munkájuk van, és jobb szeretnek utazgatni, világot látni. Mindenkinek a magánügye szerintem.
Vannak nők, akiktől ha megkérdezik miért nincs még gyereke, egyszerűbb rámondani, hogy mert nem akarok, mint hosszú magyarázkodásba fogni, hogy sajnos nem sikerül, aztán a következő ezer kérdésre is válaszolni.... Én pl. mindenkinek ezt mondtam, holott 28 éves koromtól szerettünk volna, de nem sikerült. Így óvtam magam a sajnálkozó, kipletykáló stb. stílusú emberektől. Így volt könnyebb.
36 hetes kismama (35 éves)
A tegnapi 23:58 vagyok megint.
Igazuk van akik előttem írtak, nagyon sok nőismerősöm, kolléganőm van, aki szülne, de kinek? Nekem is úgy van két gyerekem, hogy az expasim nem akart (magyar) mert szerinte hülyeség ebbe a világba szülni, én nem akartam ráakaszkodni és egy számára kellemetlen helyzetbe kényszeríteni, ezért leléptem. Nem vagyok az a teherbeesek és vegyél el fajta.
Aztán hozzámentem egy külföldihez, így van két gyerekem, akik már csak félig magyarok, és most idén hogy kint voltunk külföldön, ők mondogatták hogy ott kéne élni. Úgyhogy az 5 éves tervben benne van, hogy lelépünk végleg.
Érdekes, hogy 21 éves fiú létedre ilyen komoly témák foglalkoztatnak :) Ilyenkor örülök egy picit :)
Én is ennyi idős vagyok csak lány, és már van egy 16 hónapos kislányom :) (nah meg persze férjem is;)
Bocs az offért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!