Bocsánat, lehúzós kérdés lesz, de miért veszik a szülők természetesnek, h a gyerekeik túlélik őket?
Félreértés ne essék, természetesen szerintem is a legszomorúbb elveszteni egy gyereket, DE: mindig azt mondják, h az a természetes, h a szülő hal meg előbb. De szerintem ez nagyon nincs így! Rengeteg fiatal ember hal meg! És például az h valaki túléli a gyerekkort, nem jelenti, hogy nem hal meg fiatalon, vagy pl ha 50 évesen hal meg valaki, akkor lehet h még az ő szülei is élnek...
Ráadásul köztudott, hogy a férfiak mortalitása 30 év alatt sokkal nagyobb, mint a nőké, mivel a fiatal férfiak sokszor vállalnak fölösleges kockázatokat (autó vezetés, verekedés, bulik, motorozás...stb.)
Szóval mindent összevetve kb ugyanannyi esélye van valakinek túlélni a szüleit, mint nem túlélni, akkor miért is nevezzük természetesnek, ha túléli a gyerek a szülőt.
Csak mert szerintem ez nem természetes, ideálisnak, ideális, de nem természetes. Ti mit gondoltok erről?
szerintem az volna természetes, ha a szülő hal meg előbb, a szó biológiai értelmében legalábbis. ezért is beszélünk utódokról, akiknek a faj fenntartása a céljuk, vagyis, hogy túléljék elődjeiket és szaporodjanak...
az már más tészta, hogy az emberi faj jócskán letért már az evolúció diktálta ösvényről, így lehet, hogy előbb hal meg az utód, mint elődje.
én ugyan nem tanulok demográfiát, de ha azt nézzük, hogy az emberek várható átlag életkora is nő, feltehetőleg az tódoknak is hosszabb idejük áll rendelkezésre, úgymond, meghalni a szüleik előtt, hiszen tovább élnek a szüleik is.
elnézést, nem akartam sértő vagy morbid lenni, ez csak egy gondolatfuttatás volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!