Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülés után a kórházban lehet...

Szülés után a kórházban lehet ilyet kérni?

Figyelt kérdés

Konkrétan, hogy ne engedjenek be senkit körbebámulni minket?

Meg fogom mondani, de le fogják szarni és nem akarom, hogy csak úgy semmibe vegyék, amit mondtam és csak azért is nyomuljanak. Anyósom másik menye pl. elég sok vért veszített meg nehéz szülése volt és a nyanya kitolatta magához, hogy "megnézze". Engem ne nézzen meg, elküldik, ha szólok, hogy senki ne jöjjön hozzám?

2011. okt. 12. 02:08
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

nem vagy köteles látogatót fogadni. ha megmondod a nővérnek, hogy nem akarsz kimenni, elküldi.

de ez nem biztos, hogy jóra vezet! ha te undok vagy vele, elutasító, nem jó vért szül. persze, nem közvetlenül szülés után menjen a mama, de 1-2 nap múlva engedd, hogy megnézhesse az unokáját!

2011. okt. 12. 05:49
 2/10 anonim ***** válasza:
93%

Érdekes amit írsz.

Ugyanis ha fel tudsz kelni, mert komplikáció mentes szülésed volt, akkor furán fog nézni a nővér,hoyg őt küldöd ki, miközben te is ki tudsz menni, hogy azt mondd: fáradt vagy vagy más okból nem szeretnél most látogatót.

De hozzám pl a kórházba csak a szűk család és a nagyon közeli barátok jöttek be, a rokonok is maximum fél órát voltak ott. Baba békésen aludt, nekem meg jól esett beszélgetni - bár mondjuk elég ramatyul néztem ki (ezt utólag néztem meg a fotókon).

Na szóval, az a kérdés,hogy ha te már most tudod,hogy egyáltalán nem szeretnél látogatókat, akkor miért nem közlöt a lehetséges látogatókkal előre?

Így sem fog jól esni nekik, de legalább nem lepődnek meg ha mgis utaznak azért hoyg bemenjenek hozzád te meg elküldöd őket.

2011. okt. 12. 08:48
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is rosszul voltam, ahogy a rokonod, szerencsére megértették és csak másnap jöttek be. Bár még akkor is eléggé szédültem és a kis kocsiba kapaszkodtam, amiben a baba volt.

Reméljük te nem jársz így, de ha mégis, akkor megértőek lesznek veled

2011. okt. 12. 10:32
 4/10 A kérdező kommentje:

Én nem bánom, ha később jönnek, de azt nem akarom, hogy megszülök és mondjuk egy óra múlva, vagy azonnal már nekem látogatókat kelljen fogadni. Márpedig az én anyósom azt gondolja, hogy ő majd vár a folyosón, és már tessék őt fogadni azonnal, ahogy "végeztem". Azt megértem, hogy furán néz a nővér, de ha nem akarok valakit látni, akkor tényleg nem akarom látni, főleg anyósomban semmi tapintatosság nincs, ezt már régen is eljátszotta többször, hogy le se szarta mit mondok, ha kimegyek, hogy amúgy fáradt vagyok, és nincs kedvem most senkihez, akkor már úgy van vele, hogy ha már úgy is itt vagy, akkor nem mindegy? :(

Alapból nem lennék én undok és bunkó, de ha egyszer NEM veszi figyelembe, amit kérek sose, akkor mi mást csináljak? Azért ahhoz kicsit öreg vagyok már én is, hogy úgy csináljak, mint egy kisgyerek, hogy na jó, az van, amit a mama akar, az én igényeim meg mindig le vannak szarva. Évekig csináltam, aztán rájöttem, hogy hülye vagyok én, mindig én legyek leszarva?

2011. okt. 12. 11:06
 5/10 A kérdező kommentje:
Ja igen második, én közöltem, mindenki meg is érti, csak anyósom nem. Szóval nem meglepetésből küldetem el a látogatókat. Ráadásul akkor anyósom se az unokára volt kíváncsi, hanem nagy büszkén előadta, hogy ő bizony "csak azért is" kitolatta magához a menyét, hogy "megnézze". Hát köszi, nem tudom mit akar nézni, hogy mennyire van lestrapálva az ember lánya vagy mi?
2011. okt. 12. 11:11
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Az tényleg nagyon gyors, még akkor is, ha azt hiszed, hogy bírod, érhetnek meglepetések... Én csak néztem, hogy pörög a szülés után 1-2 órával a szobatársam. (én meg feküdtem és néztem a plafont, olyan szívesen megnéztem volna a babát, de nem tudtam volna az ajtóig se elmenni) Korán reggel szült és nem sokkal utána jöttek látogatni, ő meg látszólag tök virgonc volt, aztán elájult a folyosón.

Akkor is ha minden ok, minimum az első fél nap legyen csak a tietek.

Ha gondolod, akkor akár ezt a kérdést (cenzúrázva :)) mutasd meg az anyósodnak. Tudod, ő már nem emlékszik tisztán, hogy annak idején, hogy volt vele

2011. okt. 12. 11:12
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Mikor fogsz szülni? Ugyanis nálunk szóba sem jött a látogatás, mert az influenza szezon miatt lezárták az egész osztályt. A szülészet az első, amit ilyenkor lezárnak, és jó sokáig úgy is szokott lenni. Egyik ismerősöm decemberben szült, az apuka még a szülészet bejáratához sem mehetett be, hanem 4 nap múlva a hazaengedéskor látta először a lányát, és a kórház kapujában "vehette" át.
2011. okt. 12. 12:14
 8/10 anonim ***** válasza:
50%

Második vagyok.

Ha odaállsz most elé, és azt mondod "anyuka (vagy ahogy szólítod) nyomatékosan felhívom a figyelmét hoyg szülés után rögtön NE jöjjön be hanem hagyjon engem békén" akkor erre mit mond?

Ha azt hoyg na jó de csak megleslek vagy valami, akkor mondd el ezt az előző mondatot újra ,de úgy hogy közben a szemedbe néz, és tedd hozzá:

"jó anyuka, ne lepődjön meg, ha nem fogok kimenni, és a nővér fogja hazaküldeni, mert nem akarom látni éééééééééééééértiiiiiiiiiiii????"

Az ilyennel erőszakosan kel beszélni.

2011. okt. 12. 14:12
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezt a férjeddel beszéld meg. Kérd meg, hogy tudassa a mamával, hogy a szülés napján senkit sem szeretnél látni, csak a férjedet, pihenni szeretnél, s ezt a kérésedet tartsa tiszteletben. Gondolom, a párod úgyis végig ott lesz veled, ha mama esetleg mégis beállít, majd ő szépen kitessékeli a kórházból, kedvesen, udvariasan, hogy "Mama, de hisz szóltunk! Holnap tessék jönni!"

Jobb, ha a pároddal előre tisztázzátok, milyen szerep jut a nagyinak a gyereknevelésben, s igenis álljon a sarkára, és konfrontálódjon a mamával, különben a fejetekre fog nőni.

2011. okt. 12. 14:15
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Jogod van látogatót fogadni, DE épp úgy jogod van nem fogadni is! Akár előre szólhatsz is, hogy te nem fogadsz egyáltalán látogatót, ne is szóljanak neked, ha hozzád jött valaki. Vagy hogy csak xy jöhet hozzád, mást ne engedjenek be.
2011. okt. 12. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!