Anyatejes babának kell vizet vagy teát adni?
Nemsokára megszületik a lányom és úgy tervezem, hogy 6 hónapos koráig csak anyatejet fog kapni. Anyukám szerint viszont kell neki teát is adni, nehogy kiszáradjon. De eddig mindenhol azt olvastam, hogy az anyatej elég, nem kell a babának más.
Egyrészt hinnék anyunak, mert már felnevelt 3 gyereket, másrészt viszont ő már 2 hónaposan főzelékkel etetett minket és szerinte hülyeség fél éves koráig "ciciztetni".
Szerintetek kinek van igaza? Ti hogy csináljátok?
5 hónapos a kislányom és még nem ivott egy korty vizet se és teát se, mégse száradt ki.
Nekem is ezt mondta anyu is, anyósom is és apu barátnője is, hogy ki fog száradni. Régen ez volt a divat, teáztatni, ráadásul cukorral, és nem volt ekkora divat a szoptatás.
Én szoptatás párti vagyok, de mégis felnőttünk mi is úgy, hogy nem szoptattak minket, hanem kaptuk helyette a teát.
Szerintem bízz magadban és csináld úgy ahogy te jónak látod! Ha te nem akarsz neki mást adni, csak anyatejet, akkor tedd azt, akkor ne hallgass anyukádra!
Kétségtelen, hogy a babád így fog a legjobban járni :)
Üdv!
Szerintem hasznos, ha kap teát vagy vizet az elejétől kezdve...nyári a kislányom, és kapott teát cukor nélkül. Nem zavart be a szopiba, és tudtunk sétálni vele nyugodtan, nem kellett fél ora mulva aggodni, hogy szomjas lesz e ut közben...és mellesleg nem a hozzátáplálás kezdetével kellett még a folyadékokkal is ismerkednie!!!!
9hos baba anyuja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!