Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyatejes babának kell vizet...

Anyatejes babának kell vizet vagy teát adni?

Figyelt kérdés

Nemsokára megszületik a lányom és úgy tervezem, hogy 6 hónapos koráig csak anyatejet fog kapni. Anyukám szerint viszont kell neki teát is adni, nehogy kiszáradjon. De eddig mindenhol azt olvastam, hogy az anyatej elég, nem kell a babának más.

Egyrészt hinnék anyunak, mert már felnevelt 3 gyereket, másrészt viszont ő már 2 hónaposan főzelékkel etetett minket és szerinte hülyeség fél éves koráig "ciciztetni".

Szerintetek kinek van igaza? Ti hogy csináljátok?

2009. ápr. 30. 13:36
 1/7 anonim ***** válasza:
80%
Anyatejes babáknak tökéletes szomjoltó az anyatej! akkor adj neki teát,ha pl majd pocakfájós lesz,akkor is köményteát.
2009. ápr. 30. 13:39
 2/7 anonim ***** válasza:
75%

5 hónapos a kislányom és még nem ivott egy korty vizet se és teát se, mégse száradt ki.

Nekem is ezt mondta anyu is, anyósom is és apu barátnője is, hogy ki fog száradni. Régen ez volt a divat, teáztatni, ráadásul cukorral, és nem volt ekkora divat a szoptatás.

Én szoptatás párti vagyok, de mégis felnőttünk mi is úgy, hogy nem szoptattak minket, hanem kaptuk helyette a teát.

Szerintem bízz magadban és csináld úgy ahogy te jónak látod! Ha te nem akarsz neki mást adni, csak anyatejet, akkor tedd azt, akkor ne hallgass anyukádra!

Kétségtelen, hogy a babád így fog a legjobban járni :)

Üdv!

2009. ápr. 30. 13:45
 3/7 anonim ***** válasza:
75%
Az én kisfiam 4 és fél hónapos, eddig kizárólag anyatejet kapott. Pedig azért már voltak meleg napok, főleg ha autóban ül az ember, akkor is néha eszembe jutott, most jó lenne talán a tea, de nem, elég az anyatej. Így tettem az első kettő gyerekemnél is.
2009. ápr. 30. 13:50
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
11 hónapos a fiam és még nem fogadott el a cicin kívül más folyadékot.Kiszáradni biztos nem fog,ha sokszor szopizik a nagy melegben,de most ott tartunk,hogy nem akar más folyadékot elfogadni.
2009. ápr. 30. 13:56
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak szopizik,elvileg nem kell,de 40 fokban én adnék neki inni.Óránként ciciztetni mondjuk mert szomjas,nem leányálom,pláne ha hasfájós.Mondjuk a lányom téli baba,4 hós koráig nem kapott mást inni csak szopizott,utánna elkeztünk kóstolgatni a szopi mellettsőt ki is váltottunk 1 szopit kb.5 hónapos korában és még úgy sem igényelt más folyadékot.Most 6 hónapos és kb.két hete iszik vizet,ha melegebb van de abból is max.1 dl 1 nap összesen.Még 3x szopizik.
2009. ápr. 30. 14:40
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Én adok neki teát mert hasfájós volt.A mai napig csak szopik egyébként,de a teát imádja :)
2009. ápr. 30. 15:20
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem hasznos, ha kap teát vagy vizet az elejétől kezdve...nyári a kislányom, és kapott teát cukor nélkül. Nem zavart be a szopiba, és tudtunk sétálni vele nyugodtan, nem kellett fél ora mulva aggodni, hogy szomjas lesz e ut közben...és mellesleg nem a hozzátáplálás kezdetével kellett még a folyadékokkal is ismerkednie!!!!

9hos baba anyuja

2009. ápr. 30. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!