Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lényeges-e a gyermek nevelésén...

Lényeges-e a gyermek nevelésének milyensége és minősége a gyermek élete szempontjából?

Figyelt kérdés
Az elszenvedett hiányok eredményezhetnek értékeket és lehetnek végzetesek is az egyén számára. József Attila versei irodalmi kincsek, de mennyire volt életében boldog? Mi lehetne a mérce és a mértékegység a nevelésben?
2009. ápr. 28. 22:17
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagyon fontos, hisz egy jó alappal könnyebb lesz az élete-és nekünk is.Amúgy a kérdés nem igazán erre az oldalra való, mert túl elvont, és órákig lehetne rizsázni róla-amúgy nem rossz.
2009. ápr. 28. 22:22
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon, nagyon lenyeges. A gyerekkori banasmodot, nevelest senki nem felejti el. Rosszabb esetben szabadulni sem tud tole, es a sajat gyereken is alkalmazza (ez akkor baj, ha ezek negativ dolgok).

Jozsef Attila szenvedett, senki nem ertette meg, mert mindenki a muveszt latta benne, es nem az embert, akin segiteni kell.

2009. ápr. 28. 22:26
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ne akarj költőt nevelni!

Az első évek A LeGFONTOSABBAK. HOYG VALAKI SZERESSE az első éveiben. Akárki, nagyszülő, testvér, gondozó.A többit be lehet pótolni. Ha nem szerteték, lehet korrigálni, de nehezebb élete lesz, az biztos.

2009. ápr. 28. 22:43
 4/4 A kérdező kommentje:
Keresem a mércét és a mértékegységet, amivel mérhető lenne a nevelés. Van aki szerint ez naiv dolog, illetve butaság, és valóban sokat lehet róla rizsázni. Úgyanarról a bánásmódról, vagy nevelési módszerről az egyik ember azt mondja, hogy szörnyű egy másik pedig a legjobbnak tartja. Ez az ellentmondás előfordul a szakemberek között is. Sokat fejlődtünk a Tajgetosz óta, de én telhetetlen vagyok... Köszönöm a gondolatokat a válaszaitokban.
2009. ápr. 29. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!