Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Rossz anya lennek, ha 2 hetes...

Rossz anya lennek, ha 2 hetes babamat otthagynam apjara heti 4 ora hosszara?

Figyelt kérdés
suliba kellene mennem,igazabol heti 8 oraban....estenkent.2 hetes kortol otthagyhatom?
2011. okt. 5. 08:00
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
63%
Apuka= taigetosz ??:)))) Jót nevettem érdekes tapasztalatai lehetnek a férfiakról:))
2011. okt. 5. 09:01
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

November közepétől van a végzős vizsgaidőszak, ha nem megyek el vizsgázni, nem teszem le a vizsgáim december közepéig, akkor bukok egy félévet és 140 ezret. De egyszerűen nem tudom, hogy akkor már 3 hónapos lányom ráhagyhatom-e a páromra. Nem 2 hetes lesz, 3 hónapos. És nem a párommal van gond, hanem egyszerűen nem tudok elszámolni a lelkiismeret furdalásommal.

Amúgy vannak olyan társadalmi rétegek, "vallások", berögződések, amik azt sem engedik meg a férfiaknak, hogy a pelenkáját kicserélje a picinek. Sőt a babához is csak fél éves kora után érhetnek hozzá. És ez itt van Mo-n.

2011. okt. 5. 09:14
 13/21 anonim ***** válasza:
80%
Én csak sajnálni tudom azokat az anyukákat és az apukákat is, akik ennyire nem merik az apára bízni a kicsit. Elég szomorú. Szerintem a vallást nagy hülyeség felhozni, hisz nem hiszem, hogy itt bárki is ezt a vallást gyakorolná.
2011. okt. 5. 09:24
 14/21 anonim ***** válasza:
84%
Dehogy vagy rossz anya! Az apa is a szülője annak a babának, ő miért ne vigyázhatna rá? Különben én is jártam suliba a fiam mellett, heti egyszer. Szeptemberben kezdtem a sulit, október végén szültem. Három hét után én is jártam, a világon semmi baj nem lett ebből, miért is lett volna? Nem magára hagyod, nem egy kutyára bízod, nem a ruhatárba adod le, hanem az APJA van vele, akinek épp úgy tudni kell vigyázni rá, ellátni, gondozni, mint az anyukának. Persze, az apuka nem tud szoptatni, de a tejet le is lehet fejni. Ezen kívül viszont egy apuka is bármit meg tud csinálni.
2011. okt. 5. 10:01
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem, ettől még nem leszel rossz anya. DE: azért 2 héttel szülés után suliba menni nagy bátorság ám! A császáros seb sem 5 perc alatt gyógyul, lehet, hogy alig tudsz majd mozogni.

Ráadásul a 2 hetes baba mellett nem biztos, hogy kipihent, friss és üde leszel.

Szerintem nagyon korai lenne! De ez az én véleményem. Én úgy gondolom, az a 6 hét nagyon jól ki van találva, annyi kell, mire tisztességesen összeszedi magát az ember. És nem csak testileg, lelkileg is! Én személyes tapasztalatból kiindulva azt mondom, hogy 2-3 hónaposan már meg merném reszkírozni a sulit, előtte biztosan nem.

De majd megérzed te is, ha már kint lesz a csöppség. Lehet, hogy neked menni fog.

Sok sikert! :)

2011. okt. 5. 10:33
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
10:33-as valaszadoval teljesen egyetertek. Inkabb azzal lesz a gond, hogy nagyon faradt leszel. Ilyenkor meg ejjel is szopiznak/esznek a picurok 3-4 orankent ebrednek es egy szopi eltart akkar 40 percig is + pelusozas, bufiztetes, elalvas. Nem egyszeru. De ettol meg lehet, hogy te birni fogod nekem leradt volna a szemem a suliba. Amikor a kisfiam aludt vegre rohantam az agyba szunditani es pihenni. Tenleg kell 6 het, hogy az ember megszokja a nagy felfordulast az eletebe, hozzaszokjon ahoz, hogy 4-5 ora lavassal is lehet elni. :)) De sok sikert kivanok nektek es konnyu szules!
2011. okt. 5. 12:08
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

igazán nagyon bátor vagy, ha tényleg meg tudod valósítani, minden elismerésem a tiéd. Én 4 hónap után mentem vissza a suliba, anyósommal volt a pici.

És igen, az apja is ugyanolyan szülője a gyereknek, mint te, miért ne hagyhatnád rá?

Én idén nyáron államvizsgáztam, egész késő délutánig voltam bent. Majd megevett a fene, hogy menjek már ki és kérdezzem meg a férjemtől, hogy nem felejtette-e el megetetni az akkor tizenpárhónapos fiunkat. Azt mondta nevetve, hogy el sem felejthette volna, mert hazaérve a kicsi azonnal egyenesbe vette az etetőszéket és ott toporzékolt mellette:) EZ van, az anyukák túlparázósak, de hidd el, a férfiak is nagyon feltalálják magukat ám:)

2011. okt. 5. 12:21
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Két dolgon döbbentem meg. Az egyik nyilván a Tajgetosz volt:) A másik, hogy 3 hónapos babát nem mer valaki a párjára hagyni. Nem tudom, ki hogy van vele, de szerintem apa ugyanolyan teljes értékű szülő, mint anya. Ha az etetésről gondoskodni tudtok, minden egyéb feladatot csont nélkül ellát egy férfiember is. Akár 2 hetes babánál is.

Mi nagycsaládosok vagyunk, sokat húzom vonom a piciket magammal újszülött koruktól. De ha éppen a nagyobbak miatt olyan helyre kell mennem, ahová nem célszerű a picit vinni, hát marad apával, meg egy adag lefejt tejjel.

Sok kórházban például nemcsak az anyuka csupasz mellkasára fektetik rá a babát születése után, hanem amikor már letisztogatták, 1-2 óráig csak pelus van rajta, és apa is a meztelen mellkasára teheti. Mi is kipróbáltuk ezt, a mai napig bármikor bealszik apán. Hol van ide Tajgetosz?

3 hónapos baba anyukájának meg üzenem, hogy ideje lenne megbíznia a férjében. a szoros apa-baba kapcsolatot most kell megalapozni, nem ha már szalad a gyerek.

2011. okt. 5. 12:22
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Az a heti 8 ora szukseges "rossz" de szamodra es nem a baba szamara szerintem.

Mivel biztos helyen hagyod nem lesz baja :) szunetben csorogj ra a ferjedre, hogy minden ok-e.

Valoszinuleg aludni fog a baba a 4 orabol 3at.A maradek idoben enni fog, pelus csere stb varhato.

Biztosan fog sirni es biztosan lesz olyan, hogy az apukaja nem tudja mit is csinaljon es panikolni fog, de ez normalis :)

2011. okt. 5. 13:46
 20/21 A kérdező kommentje:
a suli 1 honapja kezdodott,4 honapos,nov.vegen mar vizsgam van...:S ezert muszaj vissza mennem,hiaba alig tudom majd nyitva tartani a szemem...
2011. okt. 5. 16:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!