Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy tetszik a Benjámin név?...

Hogy tetszik a Benjámin név? Adnád a gyerekednek? Miért igen, miért nem?

Figyelt kérdés
Nekem nagyon sokáig nem tetszett, de pár éve kezdtem megszeretni, és ha egyszer gyerekem lesz, fontolóra veszem, hogy így nevezzem el.
2011. okt. 2. 21:27
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
83%

Az első válaszadónak: akárhol néztem, ezt találtam:

Benjámin

férfi keresztnév

Eredete: Héber,

Jelentése: a szerencse fia

Sehol nem találtam utalást az általad írt jelentésre.

Válaszra válaszolva: nekem tetszik, de nem adnám a gyerekemnek. Nem szeretek normális neveket leszólni, és szerintem ez az. Ezeken belül pedig csak ízlés és vezetéknévvel való összhang kérdése, hogy ki mit választ... Hogy én miért nem adnám? Valamiért a hangzása nem olyan, mint amilyent én elképzeltem a leendő fiamnak:) Viszont a Beni becézés nem rossz.

2011. okt. 2. 21:54
 12/30 anonim ***** válasza:
68%
nekem sem tetszik. amikor kiejteném, akkor olyan nyammogós...nem tudok jobb szót rá. de attól is függ,hogy mi lesz a vezeték neve.
2011. okt. 2. 21:55
 13/30 anonim válasza:
49%
nem tetszik. nem elég férfias.
2011. okt. 2. 21:57
 14/30 anonim ***** válasza:
64%
Nekem sem tetszik egyáltalán. Mikor kimondom:Bennyámin,annyira bénén hangzik,mint egy félnótás neve.
2011. okt. 2. 22:34
 15/30 anonim válasza:
20%

Második vagyok.

Miért lettem lepontozva??

2011. okt. 2. 22:35
 16/30 anonim ***** válasza:
58%
Elvből nem adnám a fiamnak ezt a nevet. Csak magyar eredetű nevet szeretnék neki adni, hébert nem. De a hangzása sem tetszik.
2011. okt. 2. 22:35
 17/30 anonim válasza:
48%

22:35

Írnál példákat, hogy milyen neveket adnál a gyerekednek? :)

2011. okt. 2. 22:39
 18/30 anonim ***** válasza:
77%
22:35 Bár én nem pontoztalak,nem szoktam senkit,mert a pontozás része nem érdekel. De van némi sejtésem,miért tették a többiek. "Előbb fojtanám meg a gyerekem" kijelentésedért,gondolom...
2011. okt. 2. 22:58
 19/30 anonim ***** válasza:
48%
Kisöcsémnek akarta ezt anyukám, aztán Dániel lett inkább. Azzal csak annyi a gond, hogy túl gyakori, viszont szebben hangzik...
2011. okt. 3. 08:04
 20/30 anonim ***** válasza:
64%

22.58, ugye nem engem akartál írni?

Mert nem én írtam azt, hogy előbb fojtanám meg... (21:29-es volt).

Nekem csak szimplán nem szimpatikusak a héber nevek. Mert magyar vagyok, és a gyermekemnek magyar nevet szeretnék adni. Ennyi.

22.35-ös voltam.

2011. okt. 3. 11:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!