Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha a fiam betölti a 2 évet...

Ha a fiam betölti a 2 évet vissza tudok menni 8 órában dolgozni a GYES mellett?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 28. 07:49
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Feketén, de ha lebuksz, csúnyán megbüntetnek.
2009. ápr. 28. 07:51
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
Vagy GYES vagy meló.
2009. ápr. 28. 07:51
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

A gyerek egy éves kora után időkorlát nélkül lehet dolgozni!!!

Holnapután vizsgázom ebből, tehát biztos így van.

De ha konkrét infót szeretnél, kérdezd meg a Kincstárat.

2009. ápr. 28. 07:56
 4/10 anonim ***** válasza:
15%

Én úgy tudom,hogy csak 4 óra munka mellett,kaphatod a gyest is!Legalábbis néhány éve még így volt!

Az előző válaszolótól kérdezném,hogy mióta lehet főállást is vállalni a gyed ill a gyes mellett?Válaszod előre is köszönöm

2009. ápr. 28. 08:15
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Gyes mellett tuti, hogy lehet dolgozni, akár 8 órában is!

2008 juli 30án született kislányom és körbejártam rendesen a témát. Már pontosan nemtom melyik oldalon volt.

2009. ápr. 28. 08:27
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok, mindez 1 éves kor betöltése után vonatkozik. és kapod a gyest is 3 éves koráig tovább.tehát dolgozhatsz simán.
2009. ápr. 28. 08:29
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

A negyedik válaszoló vagyok,és mivel engem is érdekel a téma ezt találtam (egyenlőre)Van-e lehetőség munkavégzésre a gyes mellett?

A gyermekgondozási segélyben részesülő szülő keresőtevékenységet a gyermek egyéves koráig nem folytathat. A kiskorú szülő gyermekének gyámja azonban a gyermek egyéves kora előtt is dolgozhat időbeli korlátozás nélkül.

A gyermek egyéves kora után a gyermekgondozási segélyben részesülő szülő időbeli korlátozás nélkül folytathat keresőtevékenységet. .(Ha a szülő az igényét még március hónapban benyújtja, a gyermekgondozási segélyt - ha a feltételek fennállnak - visszamenőleg január 1-ig meg lehet állapítani.)

Mi a teendő abban az esetben, ha az anya egy évesnél idősebb gyermekével gyeden van, és vissza szeretne munkáltatójához az eredeti munkakörébe menni?

Az anyának a fizetés nélküli szabadság megszüntetésének időpontját munkáltatójával egyeztetnie kell. Itt a kölcsönös együttműködés szabályai az irányadóak, azaz mindkettőjük jogos érdekére tekintettel kell a munkába állás pontos napját meghatározni.

Ezt követően kérni kell a gyermekgondozási díj folyósításának megszűntetését, és a következő naptól a gyes folyósításának megállapítását (vagy munkáltatója családtámogatási kifizetőhelyén, vagy a Magyar Államkincstár Megyei Területi Igazgatóságánál).

A továbbiakban a már aktívan munkában álló szülő a gyest is megkapja. Függetlenül attól, hogy az anya a fizetés nélküli szabadságot nem veszi igénybe, munkáltatója a munkaviszonyát rendes felmondással a gyermek három éves koráig nem szüntetheti meg.

A gyermeke elmúlt két éves, gyesben részesül, és egy másik munkáltatónál kíván határozott idejű munkaviszonyt létesíteni. Mi a teendője?

Ebben az esetben eredeti munkahelyén a fizetés nélküli szabadságot fenntartja, a gyest részére folyósítják, s a másik munkáltatótól munkabérben részesül.

A gyermekgondozási segély folyósítása mellett a nagyszülő folytathat-e keresőtevékenységet?

A gyesben részesülő nagyszülő keresőtevékenységet a gyermek hároméves kora után napi négy órában folytathat, vagy időkorlátozás nélkül, ha a munkavégzés az otthonában történik. Napi 4 órát meg nem haladó időtartamban folytatott keresőtevékenységnek minősül, ha a munkavégzés szombat-vasárnap történik, feltéve, hogy munkaideje a heti 20 órát nem haladja meg.

2009. ápr. 28. 08:34
 8/10 anonim ***** válasza:

2.-nak üzenem, hogy azt nem tudom, mióta van, sajna nem látszik a HVG-ben...amúgy a gyes melletti munka az 1998 évi LXXXIV tv. 21§-ban van.

Gyed mellett nem lehet keresőtevékenységet folytatni.

2009. ápr. 28. 10:07
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Tádááááámmmmm:

"A gyermekgondozási segélyben részesülő személy (a nagyszülőt kivéve) kereső tevékenységet

a gyermek egyéves koráig nem folytathat (kivéve a kiskorú szülő gyermekének gyámját)

a gyermek egyéves kora után időkorlátozás nélkül folytathat."

2009. ápr. 28. 13:17
 10/10 anonim ***** válasza:
De látom már beillesztették előttem :) Amúgy Google: GYES
2009. ápr. 28. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!