Jár nekem tgyás, gyes vagy gyed?
Figyelt kérdés
Ha fél évet jártam egyetemre(előtte végig középsuliba,nem hagytam ki évet sem)Utána pedig fél évet passzív voltam az egyetemen(újraérettségiztem,hogy át tudjak menni az Orvosira)és most jön a baba,akkor jogosult vagyok gyes-re/gyed-re?Ha igen mekkora összegre?Ha 1év után vissza szeretnék menni tanulni akkor még kapni fogom?Vagy az is munkaviszonynak számít?Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!2011. szept. 27. 20:20
1/4 anonim válasza:
Szia!
Ezeket fogod kapni:
Anyasági segély: 1x 64.125 Ft
Gyes: 3 évig havonta bruttó 28.500 Ft
Családi pótlék: Amíg tanul majd a gyerkőc havi 12.200 Ft Egyedülállóként: 13.700 Ft
2/4 anonim válasza:
Szia! Gyes-re vagy jogosult, mert azt mindenki alanyi jogon kapja, + családi pótlék. 28000+12200 Ft.
3/4 A kérdező kommentje:
Sziasztok!Köszönöm a segítséget!:) És a tgyás? Azt írja,hogy nappali tagozatos tanulói jogviszonyra is jár.Öhm..az mit jelent hogy csak biztosított szülőnek jár?Életbiztosítás,vagy valami munkával kapcsolatos?Bocsi a sok hülye kérdésért,de eléggé zavaros nekem a dolog.:)
2011. szept. 27. 20:40
4/4 anonim válasza:
Szia! Én úgy tudom, hogy t-gyás csak annak jár, aki az előző évben dolgozott 180 naptári napot, szóval folyamatos a munkaviszonya.Így szerintem mint ahogy írták előttem is, gyest és családit fogsz csak kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!