Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más kisgyerekére is rászólt...

Más kisgyerekére is rászólt már a zöldséges bácsi?

Figyelt kérdés
Hát én nagyon kiakadtam ma, le is bőszméztem a pasast, aki flegmatikusan rá(nk)szólt, hogy ne tapizza már össze a gyerkőc a gyümölcsöt. Eddig is odafigyeltem a gyerkőcre vásárlás közben, de hát könyörgöm 2 éves kisgyerek még nem fogja fel, mit nem szabad és mit lehet! Már ne is járjak vásárolni gyerekkel? Ő nem tudja úgy szétnyomni a banánt, hogy abból kijöjjön a gyümi. Különben is a vásárlók zöme végigtapogatja a gyümölcsöt, zöldségest! Hogy rohadjon meg az a flegma öregember!!!
2011. szept. 25. 19:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
múltkor a fiam amíg elfordultam,kinyúlt a babakocsiból és elvett egy körtét,és meg is nyalta.nem akartam venni,de így persze megvettem.csak nevetett rajta az eladó.savanyú ubit ne egyszer kaptunk mér mi is.amúgy én sem engedem,hogy megfogdossa,és főleg azért mert nagyon koszosak azok a gyümölcsök zöldségek.meg amúgy sem.egyébként valahol igaza volt az embernek,de nem mindegy a stílus.a te részedről sem
2011. szept. 25. 20:18
 12/20 anonim ***** válasza:
26%

Velem is volt már ilyen, én teljesen leblokkoltam ettől. az én 2 évesem is összefogdossa a zöldségeket,a közértben is hozzányúl a polcon levő dolgokhoz és én mindig, minden esetben rászólok, elhúzom, de így is volt olyan,aki ránk szólt. Szerintem ez egész egyszerűen "gyerekutálat". A piacon rengetegen hozzányúlnak a gyümikhez, a boltban az árukhoz. Nyilván a mi esetünkben nem a fogdosás volt a baj, hisz nem vett le semmit sehonnan, nem hangoskodott, nem vagyunk lopósak, tiszták vagyunk.

Szerintem ne túráztasd magad ezen, legközelebb ne vásárolj ott vagy ha nem húzza fel a kezére kiszolgáláskor a védőkesztyűt, akkor szólj rá te is kis bosszantásból :D

2011. szept. 25. 20:25
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem jogosan szólt a zöldséges. Nekem is 2évesem van, dacol ezerrel, de van ami tilos, és ha vásárlunk akkor nem nyúlhat semmihez(és a boltban sem eszik csak ha ki van fizetve), és ha sor van szó nélkül sorba állunk. Persze nem könnyű fegyelmezni egy gyereket, de muszáj megtanulnia a szabályokat.

Anno én is kereskedelembe dolgoztam(könyvekkel) és felháborított amikor a gyerek pakol vagy eszik anyuka meg nem szól, mondván nem érti még a gyerek...Olyan is volt, hogy szóltam és leüvöltötte anyuka fejem, hogy Ő vásárló és itt hagyja a pénzét:-( Erről ennyit

2011. szept. 25. 20:49
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, ha már te cseszel rászólni a gyerekedre, vagy legalább elhúzni onnan, akkor miért is ne szóljon az a "flegma öregember"?

Hülyeség azt mondani, hogy "de hát mások is összefogdossák!" Én nem mások vagyok, én megfogom a gyerek kezét a boltban/közértben, és amit nem szabad, azt dackorszak alatt sem szabad, meg békeidőkben sem szabad. Punktum. Pontosan az ilyen hozzáállás nevelte azokat is, akik ma felnőtt fejjel is összefogdossák a zöldséget/gyümölcsöt.

2011. szept. 25. 21:01
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Én pl nem szoktam zöldségeSt tapogatni soha :-)))

"Különben is a vásárlók zöme végigtapogatja a gyümölcsöt, zöldségest! "

Amúgy még nincs kétéves a babám és ne is tudom, mit reagálnék :-) csak ezt nem hagyhattam ki, bocsi h nem érdemben válaszoltam :-)))

2011. szept. 25. 21:03
 16/20 anonim ***** válasza:
21%
Én megértelek,hogy fennakadtál ezen.Az én gyerekemre ne szóljon rá senki flegmán!Szóljon rám,hogy ne hagyjam már a gyerekemnek!Amúgy én sem engedem a 2 éves dacos,hisztis kisfiamnak,hogy a boltban,piacon pakoljon,rámoljon és összefogdosson mindent.Ennek ellenére volt már,hogy ő is beleharapott egy almába :) Megvettem neki egyértelműen.
2011. szept. 25. 21:25
 17/20 anonim ***** válasza:
66%
Te sem vagy semmi a stílusoddal.
2011. szept. 26. 13:33
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Még nem szólt rá a zöldséges bácsi, de egy almát már adott neki :o) A zöldségesnél amíg válogatok, ő is leszedte, amit elért, persze szóltam neki, hogy ne, meg elhúztam, de ha minden miatt tudnék szólni meg elhúzni, akkor még most is ott lennénk, mert nem lenne időm nekem összeszedni a dolgokat.

Szóval ha kivett egy csomag retket, akkor azt vettük meg, amit amúgy is akartam, ha kivesz egy zöldbabot, akkor a végén visszarakjuk (még az egy szemet is) stb.

A minap piacon voltunk (tehát nem ismerős a zöldséges) és egy fiatalabb srácnál vásároltam almát meg mást is. Amíg fizettem, addig a fiam lenyúlt mégegy almát. Mondtam neki, hogy tegyük vissza, mert mi is vettünk, de a srác egyből mondta, hogy "elviheted, neked adom". Még egyszer bepróbálkoztam, hogy hát azért mégse, de a srác megint erősködött, úgyhogy mondtam a fiamnak, hogy köszönje meg. Az úton hazafele meg is ette. Gondoltam magamban nem is rossz vele a piacra járni :o))) tiszta haszon :o) Na jó, nem.

De engem egyáltalán nem zavar, ha idegen szól rá a gyerekemre. Ha anya (én) szól rá, azt úgyis vagy meghallja, vagy nem, amilyenek a két évesek :o) de ha egy idegen, azért azt mindenképpen meghallja. Legalább tudja, hogy anya nem hiába tépi a száját. A te zöldségesed valószínű nemcsak veletek volt ilyen, gondolom ilyen a stílusa az ő baja. Ez legyen a legnagyobb problémád az életben :o)))

2011. szept. 26. 14:01
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Még nem, mert hallják, hogy én is mindig rájuk szólok.

Viszont a múltkor egy zöldséges néni RÁM szólt, hogy hagyjam már azt a szegény gyereket felfedezni a zöldségeket-gyümölcsöket!! Persze, nem a barackot tapogatta akkor, hanem a hagymát, paprikát, répát, almát, banánt. Azt mondta a hölgy, hogy őt nem zavarja, ismerkedjen nyugodtan :)

Amúgy, ha én nem szólnék rá a gyerekemre, akkor is megérteném, ha rászólnak. Megnyomódott árut senki sem vesz meg szívesen.

A pékes példa is nagyon jó!

2011. szept. 26. 14:45
 20/20 A kérdező kommentje:
Először is, eléggé felpaprikázott hangulatban voltam mikor írtam a kérdést. Eleve nem úgy nevelem a gyerekem, hogy mindent ráhagyok. Igenis rászólok, hogy ezt nem szabad, azt nem szabad. Mivel korábban is volt többször hasonló incidens ezzel a zöldségessel, múltkor énrám szólt, hogy ne nyomjam össze a körtét. Vaskörtét csakazért sem veszek. Úgy látszik ez a zöldséges fazon foggal-körömmel védi a portékáit, de szerintem sok vevőt riaszt/ott el ezzel a stílussal. Flegmatikus beszéd nem nyerő nálam, ezért bőszmésztem le. A másik zöldségesben toleránsabbak a picikkel és az anyukákkal. Azt mondom, hogy 5 éves gyerek eszegeti a szőlőt, akkor tényleg bajok vannak. De még 2 éveske még borotvaélen táncol a nemek és igenek között!!!
2011. szept. 26. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!