Más kisgyerekére is rászólt már a zöldséges bácsi?
Velem is volt már ilyen, én teljesen leblokkoltam ettől. az én 2 évesem is összefogdossa a zöldségeket,a közértben is hozzányúl a polcon levő dolgokhoz és én mindig, minden esetben rászólok, elhúzom, de így is volt olyan,aki ránk szólt. Szerintem ez egész egyszerűen "gyerekutálat". A piacon rengetegen hozzányúlnak a gyümikhez, a boltban az árukhoz. Nyilván a mi esetünkben nem a fogdosás volt a baj, hisz nem vett le semmit sehonnan, nem hangoskodott, nem vagyunk lopósak, tiszták vagyunk.
Szerintem ne túráztasd magad ezen, legközelebb ne vásárolj ott vagy ha nem húzza fel a kezére kiszolgáláskor a védőkesztyűt, akkor szólj rá te is kis bosszantásból :D
Szerintem jogosan szólt a zöldséges. Nekem is 2évesem van, dacol ezerrel, de van ami tilos, és ha vásárlunk akkor nem nyúlhat semmihez(és a boltban sem eszik csak ha ki van fizetve), és ha sor van szó nélkül sorba állunk. Persze nem könnyű fegyelmezni egy gyereket, de muszáj megtanulnia a szabályokat.
Anno én is kereskedelembe dolgoztam(könyvekkel) és felháborított amikor a gyerek pakol vagy eszik anyuka meg nem szól, mondván nem érti még a gyerek...Olyan is volt, hogy szóltam és leüvöltötte anyuka fejem, hogy Ő vásárló és itt hagyja a pénzét:-( Erről ennyit
Figyelj, ha már te cseszel rászólni a gyerekedre, vagy legalább elhúzni onnan, akkor miért is ne szóljon az a "flegma öregember"?
Hülyeség azt mondani, hogy "de hát mások is összefogdossák!" Én nem mások vagyok, én megfogom a gyerek kezét a boltban/közértben, és amit nem szabad, azt dackorszak alatt sem szabad, meg békeidőkben sem szabad. Punktum. Pontosan az ilyen hozzáállás nevelte azokat is, akik ma felnőtt fejjel is összefogdossák a zöldséget/gyümölcsöt.
Én pl nem szoktam zöldségeSt tapogatni soha :-)))
"Különben is a vásárlók zöme végigtapogatja a gyümölcsöt, zöldségest! "
Amúgy még nincs kétéves a babám és ne is tudom, mit reagálnék :-) csak ezt nem hagyhattam ki, bocsi h nem érdemben válaszoltam :-)))
Még nem szólt rá a zöldséges bácsi, de egy almát már adott neki :o) A zöldségesnél amíg válogatok, ő is leszedte, amit elért, persze szóltam neki, hogy ne, meg elhúztam, de ha minden miatt tudnék szólni meg elhúzni, akkor még most is ott lennénk, mert nem lenne időm nekem összeszedni a dolgokat.
Szóval ha kivett egy csomag retket, akkor azt vettük meg, amit amúgy is akartam, ha kivesz egy zöldbabot, akkor a végén visszarakjuk (még az egy szemet is) stb.
A minap piacon voltunk (tehát nem ismerős a zöldséges) és egy fiatalabb srácnál vásároltam almát meg mást is. Amíg fizettem, addig a fiam lenyúlt mégegy almát. Mondtam neki, hogy tegyük vissza, mert mi is vettünk, de a srác egyből mondta, hogy "elviheted, neked adom". Még egyszer bepróbálkoztam, hogy hát azért mégse, de a srác megint erősködött, úgyhogy mondtam a fiamnak, hogy köszönje meg. Az úton hazafele meg is ette. Gondoltam magamban nem is rossz vele a piacra járni :o))) tiszta haszon :o) Na jó, nem.
De engem egyáltalán nem zavar, ha idegen szól rá a gyerekemre. Ha anya (én) szól rá, azt úgyis vagy meghallja, vagy nem, amilyenek a két évesek :o) de ha egy idegen, azért azt mindenképpen meghallja. Legalább tudja, hogy anya nem hiába tépi a száját. A te zöldségesed valószínű nemcsak veletek volt ilyen, gondolom ilyen a stílusa az ő baja. Ez legyen a legnagyobb problémád az életben :o)))
Még nem, mert hallják, hogy én is mindig rájuk szólok.
Viszont a múltkor egy zöldséges néni RÁM szólt, hogy hagyjam már azt a szegény gyereket felfedezni a zöldségeket-gyümölcsöket!! Persze, nem a barackot tapogatta akkor, hanem a hagymát, paprikát, répát, almát, banánt. Azt mondta a hölgy, hogy őt nem zavarja, ismerkedjen nyugodtan :)
Amúgy, ha én nem szólnék rá a gyerekemre, akkor is megérteném, ha rászólnak. Megnyomódott árut senki sem vesz meg szívesen.
A pékes példa is nagyon jó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!