Más kisgyerekére is rászólt már a zöldséges bácsi?
Hát neked is van egy stílusod hallod...
Én odafigyelek a gyerekemre, és ha véletlenül mégis rászólnak sem beszélek így.
Sose engedtem a gyerekemnek, hogy fogdossa a zöldséget gyümölcsöt. Otthon igen, de piacon, boltba, zöldségesnél sose. a 2 éves gyerek azt fog fel amit mi "átadunk" neki.
Szóval, :nem, nem szólt még ránk.
Viszont egyszer engem leb@szott a dinnyésnő, hogy mit rázom a dinnyét, nem tojás az :)
Egyszer amikor a savanyú ubik között válogattunk a piacon, a zöldséges maga adott egy kicsi uborkát a gyerkőcnek, mert észrevette hogy "szemez" velük :)
Ez lenne a jó hozzáállás. 2 évesnek tényleg nem lehet megtiltani, h "ne fogdosd", mert tetszik nekik a színe, formája. Ilyen korban ez egy meglévő jelenség. Piacon is, boltban is, otthon is.
Ne törődj vele!
A banánt a négerek taperolják (nem vagyok rasszista, de tényleg) az ültetvényeken, aztán a munkások a piacon. Az nem baj?
És még rá is tüsszentenek sok esetben.
Én megyek beszerezni a "szuperanya akarok lenni" könyvet, mert túl magas itten a mérce. De viccen kivül!
Van vkinek tényleg 2 évese, dackorszakkal, mindennel?
Egy tündéri , 80%ban nyugodt kisfiam van, de a formák/színek teljesen elvarázsolják. Nem tapogat össze mindent, de ha 1-1 almáta megfog vagy paradicsomot, még nem fogok "tanítást" rendezni. Elmondom, hogy igen, ez az alma, /körte stb, veszünk belőle, hagyja csak. Megérti. De gondolom a kérdező gyereke se egy rakat gyümölcsöt fogdosott meg....
Kicsit ki van akadva, de én értem miért!
Az hülyeség, hogy egy 2 éves gyerek nem tudja, hogy mit nem szabad. Ha én nem taperolom a zöldséget, ő sem fogja, mert ezt tanulja meg! Az én fiam is két éves lesz, sosem taperol, csak nézi amik ki vannak rakva.
A gyümölcsök pedig egy kis nyomódástól is el kezdenek rohadni, tehát egy gyerekkéz érintésétől is.
Én pék vagyok és bizony én is rászólok arra, aki puszta kézzel fogdossa és nyomkodja a termékeket, legyen az gyerek vagy akár egy 80 éves nénike. Kedvesen szólok és nem flegmán, mégis egytől egyig elszégyellik magukat. Gondolom te sem veszed meg az ujjlenyomatos gyümölcsöket! Tehát én igazat adok a zöldségesnek, mert neki ez bevétel kiesés!
Nem a zöldséges szól rá,hanem én magam!
Én sem fogdosom össze mindegyiket, a gyermekemet meg úgy nevelem ahoyg én is viselkedek.
De jóformán nekem sem kell rászólnom, mert eszébe sem jutott sosem, hoyg fogdossa a gyümölcsöt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!