Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kb. mennyi pénzt érdemes...

Kb. mennyi pénzt érdemes félretenni a babavárás előtt?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ez egyénenként változó. Nem konkrét számértékre gondolok, csak úgy nagyjából szeretném megtudni, mennyi az az összeg, ami úgymond megfelel egy indulásnak. Gondolok itt olyanokra, hogy bababútor (amik létfontosságúak), ruhák..stb. Illetve még az érdekelne, hogy nektek volt-e félretett pénzetek erre a célra? Ha igen, kb. mennyi volt ez az összeg?

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát!

2011. szept. 24. 20:55
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Gőzöm sincs ki pontozgat másokat. Én mindenkinek zöld kezet adtam, örülök a válaszoknak! Még ha eltérőek, az sem zavar. Mindenkinek más a látószöge, ettől nem elítélendő senki! Várom még a további válaszokat is! Köszönöm!
2011. szept. 27. 18:52
 22/27 anonim ***** válasza:
77%

Mi így neveltük, de az egyik rokonom, egyháztól szeretetszolgálatoktól Vaterátn szerez ruhát ingyen, kidobott kiságyat vitt haza, kádban fürdet

Náluk a gyerek anyatejet ivott, ha fejlődött ha nem. Vitamint HIPP-t sohasem evett, céklát, főtt krumplit adtak neki 4 hós korától ha bírta ha nem.

Többféle képpen lehet nevelni, a gyerek vagy szenved vagy nem.

Én amikor csecsemő voltam, a szülőknek nem volt pénzük, szenvedtem elég sokat.

csak gratulálni tudok h ennyire lesajnálod azt akinek nincsen 1 millája a babavárásra :-/

az anyatej sokkal jobb a babának mint holmi 10ezres tápszer szal szerintem ők sokkal jobban jártak mint a te aranyba csomagolt gyereked

2011. szept. 27. 19:11
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

kérdezőnek

hát ez tényleg tőled függ mennyit akarsz rászánni próbálj meg körbenézni a neten h mi mennyibe kerül h legyen fogalmad mennyit tegyél félre babás oldalakon van olyan lista amiben le van írva mi kell egy újszülöttnek és ha szerencsés vagy akkor az is h kb mire van szükség még az első évben :-)

a baba nem azt fogja nézni h menyibe került a kiságy hanem azt h kényelmes e neki nem nézi majd h piros e a kis kád vagy zöld e a babakocsi :-)))

ami fontos neki az te és a párod és a szereteted és a törődésed szerintem ezt tartsd szem előtt

2011. szept. 27. 19:25
 24/27 anonim ***** válasza:

Mi sem vettünk több százezres dolgokat, de nem azért, mert nem tettszenek, hanem mert nem tehettük meg, illetve feleslegesnek véltük.

A kiságyat anyósomtól kaptuk, ez 27ezer volt

Új hatalmas és kényelmes babakocsi: 29ezer.

Pelenkázó komódnak befogtunk egy kisebb szekrényt, arra tettük a lapot.

Szekrényünk van elég, így az sem kellett. A légzésfigyelőt én személy szerint badarságnak tartom, csak felesleges aggodalmat szül így azt nem vettünk.

Pár gyerekruhát kaptunk, de sok szépet vettem a vaterán, vagy a corában tescoban, ez kb másik 30e.

Pelenka, tisztálkodó szerek kezdetben: 10e.

Összesen kb. 100e ft-ot költöttünk, de nem egyszerre hanem apránként, így nem tűnt fel.

2011. szept. 27. 22:34
 25/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Arra viszont szeretnék megkérni mindenkit (tisztelet a kivételnek), hogyha valamiben a hozzászólók nem értenek egyet, akkor azt ne ide írják. Én nem ítéltem el eddig senkit sem, bármilyen választ adott (és aki 100.000-reket költött? -az ő dolga, az ő véleménye is számít, ahogy azoké is, akik kevesebbet költöttek). Sajnálom, hogy ilyen indulatokat váltott ki ez a kérdés.
2011. szept. 28. 12:46
 26/27 A kérdező kommentje:
Tény, hogy kicsit eltérnek a válaszok a kérdéshez kapcsolódóan, de ezeket is ugyanúgy felpontoztam. Legalább kaptam értelmes válaszokat!
2011. szept. 28. 13:02
 27/27 Disi ***** válasza:
Sziasztok! Nekünk is volt tartalékunk, mielőtt picúr megérkezett közénk. Nekem nem volt olcsó a dokim sem, de előtte már elment egy babám, és jó kezekben akartam lenni. A doki eleve 14.000.-ft/hó volt, viszont volt saját ultrahangja, így minden hónapban kaptunk róla fényképet (10e volt a vizsgálat, 4e volt az ultrahang), szerencsére ez a terhességem teljesen problémamentes volt, így nem volt velem sok gondja. Szülés után 70e adtunk neki, császár volt. Amúgy nagyon sok mindenen tudtunk spórolni, rengeteg dolgot kaptunk. Kaptunk egy csomó ruhát, ezek ugye nem nagyon voltak elhasználva, mert alig pár hétig használják őket, textilpelenkát. Pelenkázónak mi is egy komódot fogtunk be, csináltattunk rá egy lapot 8e Ft-ért. És a kiságya... képzeljétek el, meg volt még a férjem ágya, amiben ő feküdt annak idején! Semmi baja, szétszedték a szülei és szépen elrakták. Nekiestünk, letakarítottuk, vágattunk bele szivacsot és picúr abban alszik. Régebben tudtak tartós dolgokat csinálni. Persze ágyneműt baldachinnal vettünk bele, amiből persze csak ez utóbbit tudjuk használni, de a férjem beleszeretett, muszály volt megvenni. Kaptunk egy csomó cumisüveget, anyatejtároló dobozt. Babakocsit Janét vettünk, mert azt dícsérték, a Vaterán találtam féláron vadiújat, plusz hordozó, esővédő, bundazsák, szúnyogháló összesen 95e Ft volt. Babakádat is kaptunk, vettem hozzá állványt 2.500.-Ft-ért. A légzésfigyelő szintén kölcsönbe van, mellszívó dettó. Egy szónak is száz a vége mi is meg tudtuk volna ezeket mind venni, de örülök neki, hogy ennyi tudtunk így spórolni, mert az a pénz így meg maradt másra. Tehát nekünk is 300e fölött volt ha atisztálkodószereket is hozzá veszem, de ezeket is apránként vettük meg. Normál fizetésből élünk, próbálunk abból is egy picit félrerakni, de azért nem szaporodik úgy a tartalékunk, mint amilyen gyorsan el lehetett volna költeni:))))))
2011. szept. 29. 07:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!