Kb. mennyi pénzt érdemes félretenni a babavárás előtt?
Tudom, hogy ez egyénenként változó. Nem konkrét számértékre gondolok, csak úgy nagyjából szeretném megtudni, mennyi az az összeg, ami úgymond megfelel egy indulásnak. Gondolok itt olyanokra, hogy bababútor (amik létfontosságúak), ruhák..stb. Illetve még az érdekelne, hogy nektek volt-e félretett pénzetek erre a célra? Ha igen, kb. mennyi volt ez az összeg?
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát!
Nálunk:
650 ezer szülésre Magánkórházban
100 ezer utána a vizsgálatokra
Cubi Dr Brown 10 ezer
tápszer havonta 30 ezer
4 hós korától HIPP havi 30 ezer
ruha kezdetben havi 20 ezer
Mi így neveltük, de az egyik rokonom, egyháztól szeretetszolgálatoktól Vaterátn szerez ruhát ingyen, kidobott kiságyat vitt haza, kádban fürdet
Náluk a gyerek anyatejet ivott, ha fejlődött ha nem. Vitamint HIPP-t sohasem evett, céklát, főtt krumplit adtak neki 4 hós korától ha bírta ha nem.
Többféle képpen lehet nevelni, a gyerek vagy szenved vagy nem.
Én amikor csecsemő voltam, a szülőknek nem volt pénzük, szenvedtem elég sokat.
Tényleg családra válogatja, hogy ki mennyit költ.
Nálunk nem volt baba a miénk előtt (csak 13 évvel ezelőtt született a "legkisebb"), így semmit nem örököltünk senkitől. Pedig szívesen, örömmel elfogadtam volna...
Szóval mindent megvettünk.
Vagyis nagy segítség volt, hogy anyukámék vállalták a babakocsit és a járókát, amik összesen 100.000 Ft voltak.
Vettünk bútort, előre gondolkozva nem túl babásat, hogy sokáig megfeleljen.
Az összes ruhácskát, és egyéb kelléket megvettük.
Szobát átalakítani nem kellett, a dekorációt magam csináltam.
Szóval nagyjából 300.000 Ft-ot költöttünk. Külön nem erre a "célra" tettük félre. Olyan sokat vártunk a teherbeesésre, hogy anyagilag is bőven fel voltunk készülve mindenre.
Mi kb. 500 ezret költöttünk rá (most fog megszületni) de a nagyszülők még kb. 100-at!
Mivel első gyerek, sok mindenből újat kellett venni.
De igazából tudatosan készültünk rá, ezért belefért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!