Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kb. mennyi pénzt érdemes...

Kb. mennyi pénzt érdemes félretenni a babavárás előtt?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ez egyénenként változó. Nem konkrét számértékre gondolok, csak úgy nagyjából szeretném megtudni, mennyi az az összeg, ami úgymond megfelel egy indulásnak. Gondolok itt olyanokra, hogy bababútor (amik létfontosságúak), ruhák..stb. Illetve még az érdekelne, hogy nektek volt-e félretett pénzetek erre a célra? Ha igen, kb. mennyi volt ez az összeg?

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát!

2011. szept. 24. 20:55
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
36%
Megmondom őszintén, sosem tartottuk számon, hogy mennyit költünk a gyerekre. Alapból sok (mondjuk egy ház ára) megtakarított pénzünk volt/van, szóval mindent gondolkodás nélkül megvettünk, ami megtetszett.
2011. szept. 25. 07:38
 12/27 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem nem kell csillagászati összegekkel számolni, ha nem vagy rongyrázós.

Nekünk van pénzünk, mégsem vettünk felesleges dolgokat. Kb. ennyit költöttünk:

Szülés 20 ezer ft (a dokim éppen ittas volt egy buliban, ezért az ügyeletesnél szültem) + 20 ezer a szülésznőnek

Bababútor 0 ft (kiságyat kaptunk, szekrényünk meg van)

Babakocsi 42 ezer ft ( még jó, hogy nem vettem drágábbat, mert 14 hónapos korától a saját lábán jár az utcán)

Ruhanemű, babahordozó 0 ft (mindent kaptunk a családból)

Légzésfigyelő-bébiőr 32 ezer ft

Apróságokra kb 20 ezer ft, mint kiskád, kisolló, kifogó, stb

Játékok 0 ft, kaptunk kb 3 zsákkal

Tápszer nem kellett, mert szoptattam, mellszívó sem, arra ott volt a baba.

Az első 6 hónapban csak pelenkát kellett venni, abból viszont a legjobbat vettük.

Még jó, hogy nem vettünk neki aranyozott bababútort, mert csak aludni jár a szobájába éjszakára, így esély se lenne rá, hogy megcsodálja. Szívesebben játszik velünk a nappaliban, vagy az udvaron.

Félretett pénzünk természetesen volt, de erre a célra nem költöttünk százezreket.

2011. szept. 25. 09:28
 13/27 anonim ***** válasza:
47%
Az utolsót azért annyiban nem értem,hogy miért lesz az rongyrázós, aki nem kap ennyi mindent kölcsön és meg kell venni!
2011. szept. 25. 09:40
 14/27 anonim ***** válasza:
63%
Kedves 9:28-as. Így én sem költöttem volna 100 ezreket a gyerekre, ha mindent kapok... Nálunk nem volt gyerek, első baba, rokonságon belül is, így mindent meg kellett vennünk. Szóval, ha nektek is mindent meg kellett volna venni, akkor kíváncsi vagyok, hogy ugyan ez lett volna-e a reakciód...
2011. szept. 25. 10:43
 15/27 anonim ***** válasza:
74%
Nem akartam megsérteni senkit. Arra értettem a rongyrázást, hogy ugyanazt a dolgot meg lehet venni különböző árkategóriákban. Babakocsit vehetsz 150 ezerért, és vehetsz 40 ezerért is nagyon jót. Kiságyat vehetsz 15 ezerért, de vehetsz 80 ezerért is. Stb. Olcsóbban is lehet jó minőségű terméket venni. Ha ugyanazt az árut valaki többszörös áron veszi meg, csak azért, hogy elmondja, hogy a Brendonban vette meg, és nem egy külvárosi babadiszkontban, az szerintem rongyrázás, és igen nagy mértékű butaság.
2011. szept. 25. 11:02
 16/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát!

Én csak annyit tennék a dologhoz, hogy eddig úgy volt kapunk babakocsit+gyerekruhákat, viszont rövid idő alatt fordult a kocka annyiban, hogy 2 terhes nő is van a rokonságban, így nekik nagyobb szükségük van a ruhákra. Nálunk tervben van ugyan a baba, de mivel így alakult, nem biztos, hogy lesz segítségünk ilyen téren. Éppen ezért szeretnék felkészülni anyagilag is. Nem vagyok pénzéhes, ne ez jöjjön le. Természetesen nem várom el senkitől, hogy majd ha úton lesz a baba, akkor kapjunk ezt-azt, illetve nem szeretnék elszállni sem a terhességtől. Félreértés ne essék, amik nélkülözhetetlenek, azt meg fogjuk venni a babának, viszont nem mozgat az, hogyha éppen bizományiban vásárolok gyerekruhákat. Ott is lehet jó minőségű ruhákat kapni és feleslegesnek tartom a méreg drága holmikat, hiszen hamar kinövi őket.

2011. szept. 25. 11:12
 17/27 anonim ***** válasza:
83%

Ha most hirtelen két terhes nő is van, még onnan is bőven kaphatsz, mást nem ruhát.

Addigra az övék kinövi, mire nálatok is lesz. Főleg a legkisebbeket, azok még nem is kopnak.

Kiságyat érdemes szerintem a 70*140-es méretűt megvenni, ezek általában teljesen szétszedhetőek, és 4-5 éves korig simán jó a gyereknek. Ja és az sem drágább, mint a 60*120-as. Mi is a babyoutletben vettük 20000-ért, tiszta fenyő, míg a sima baba/ bútor boltban is jóval felette volt.

Babakocsiból sem kell a legdrágább, a 40-50-es is tudja azt, amit a 150-200-res, csak a márkanevet és külcsínyt kell megfizetni. Sőt sokszor még a gyereknek is kényelemesebb.

Mi is minőségi pelenkát veszünk, de a családi pótlék pont elég a pelenkára és a popsitörlőre meg a kenőcsökre :-)

Amikor meg már a pocakban van a baba, akkor is lehet vadászni az akciókat, nézegetni, minden hónapban venni valamit, nem tűnik olyan soknak.

A legnagyobb tételű kiadás: babkocsi, kiságy, komód/ pelekázó.

Ruhát keptunk szerencsére rengeteget az elsőnél, de azt vissza is adtam, a most születendőnek viszont szinte csak használtat vettem meg azért marad pár db a nagyról. Szerencsére egyneműek lesznek és mindegyik téli.

2011. szept. 25. 14:09
 18/27 anonim ***** válasza:
76%
Utolsó vagyok: Légzésfigyelő ÁLOMVIRÁG 18 e
2011. szept. 25. 14:10
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem számoltam, de minden jó minőségű volt, ami fontos volt azt újonnan, ami nem annyira azt használtan lőttem vaterán. Kedves nemtomki , aki vagyont fizettél mindenre, azt tudod, hogy a gyerek boldogságát nem forintban mérik? :D

A fiamnak van 100 játéka de ha 300 lenne akkor is csak ennyire lenne boldog...

2011. szept. 27. 18:07
 20/27 anonim ***** válasza:
32%

Miért lett lepontozva, aki 7-800 ezret írt?

Szánalom ez a magyar mentalitás!

2011. szept. 27. 18:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!