Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen altatódalt énekeltek?

Milyen altatódalt énekeltek?

Figyelt kérdés
Amit tudok már: Zelk Zoltán: Este jó..., József Attila: Altató
2011. szept. 19. 21:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
A Bölcsődalt (amit általában a babáknak való felhúzós játékok játszanak) dúdoljuk neki születése óta, így alszik el mindig:-)
2011. szept. 19. 21:22
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát lehet hogy kinevetsz de én a Honfoglalást éneklem neki.Nagyon szerettem ezt a számot és erre alszik el.Tudod:"Kell még,egy szó mielött mennél"......

És te?

8hónapos kislány anyukája

2011. szept. 19. 21:29
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Amikor nagyon nyűgös a kislányom, és meg kell nyugtatni elalvás előtt, akkor én a Paff a bűvös sárkányt dúdolom neki. Eddig szinte mindig bevált. :)
2011. szept. 19. 21:34
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Kisfiamnak 3 kedvence van. Ezekre szokott elaludni. Vannak időszakok, hol az egyik, hol a másik jön be neki. És ezek közül csak egy altató. :)

A part alatt

Egyszer egy királyfi

Csicsija babája

2011. szept. 19. 21:42
 5/12 anonim ***** válasza:

Sűrű sötét van mindenfelé (azt hiszem, evangélikus ének)

Áldott légy Istenem, köszönöm neked (egyházi ifjúsági ének)

Itt az este, ránk borul árnya (egyházi ifjúsági ének)

Csillagok, csillagok, szépen ragyogjatok (népdal)

Új szívet adj (Vargha Tamás)

Fölkelt immár a szép hold (református ének)

Már nyugosznak a völgyek (Bach)

Este jó (Zelk Z.)

Este van, este van, ki-ki nyugalomba (Arany J.)

2011. szept. 19. 22:26
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem is tudom miért írok most ide... Nekem sajnos még nincs gyerekem, de a szívemet melengette ez a kérdés. Több éve próbálkozunk sikertelenül a babaprojekttel, már az örökbefogadáson gondolkozunk. :-(

Ha gyerekről álmodozom, gondolataimban altatót éneklek neki esténként, vagy mesét olvasok. Ne nézzetek dilinyósnak, de ez így van.

Szóval, a válaszom:

Amikor rokon gyerekekre vigyáztam, én az "Egyszer volt hol nem volt, egy ici-pici lencsi lány"-t és az "Aludni kéne már most, mert lebontják a várost" énekeltem.

Remélem hamarosan a saját gyerekemnek is énekelhetem.

Szép estét/napot mindenkinek!

2011. szept. 19. 22:35
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Nick Cave - to be by your side

ghymes - bazsarózsa

csík - most múlik

Ez volt a mai három. Természetesen "youtubbal együtt" énekelek, mert szörnyű hangom van egyébként. A kisfiam nem is akarta, hogy abbahagyjuk :) Egész nap csak ilyenkor hajlandó az ölemben ülni ! :)

2011. szept. 19. 22:37
 8/12 anonim ***** válasza:

Tente baba tente.... ezt már ő is énekli sokszor nekünk :o)

Aludj baba aludjál

A tápszer evésnél, amíg még az ölemben ette: Erdő mélyén házikó (hirtelen lassút kerestem, és ez jutott eszembe, azóta megmaradt)

A fülesmackó végi ének: jó éjt gyerekek, búcsúzik a Füles/Maci mára.... Fülessel és Macival alszik, így mindkettővel jó.

Mióta csacsog, a Kukurikús mesét kell elmondani a Meseboltból: Elgurult egy rézgaras, felkapta egy kiskakas.... De ezt vagy 10-szer, illetve felsoroljuk az összes rokonságot, hogy ki alszik már.

2011. szept. 19. 22:49
 9/12 anonim ***** válasza:
barbie a sziget hercegnőjéből az altatót és az egyszeregy hétpettyes katicabogarat.hanem alszik el,akkor a könnyű álmot hozzon a szélt és feleki kamilltól a van aki vár-t.
2011. szept. 20. 06:00
 10/12 anonim ***** válasza:

Halász Judit: Bóbita, Micimackó

magyar népdalok

2011. szept. 20. 09:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!