Élettársnak számítunk akkor is ha csak az ideiglenes lakcím egyezi?
Ügyvéd előtt tudtok hivatalos élettársi kapcsolatot létrehozni.
Anno nekünk kellett a párom munkahelye miatt (mindegy, hosszú), elmentünk egy ügyvédhez, ott leírtuk, hogy élettársak vagyunk (persze szépen megfogalmazva, az ügyvéd úgyis tudja hogyan), aláírtuk, és ügyvédi pecséttel hitelesítettük. Ez akkor 10000 Ft volt, jó pár évvel ezelőtt...
A lakcím hiába ugyanaz, attól még nem lesztek hivatalosan is élettársak.
Amúgy nem kell lejelenteni az élettársi kapcsolatot. Főleg, ha nincs rá semmi ok. Nekünk azért volt fontos, mert egyes ügyek elintézéséhez (támogatáshoz) hivatalosan is együtt kellett élnünk.
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__eskuvo__7..
akkor ez mi?
Ha ez elég akkor minek ügyvéd meg 10ezrek mikor csak ennyi? Nem értem!
Mi tavaly szept. 10-én kötöttünk élettársi kapcsolatot.
Vidéken lakunk és az állandó lakcímem nekem Pest, páromnak természetesen itteni (vidéki). Ideiglenes lakcímem teljesen más volt, mint az ő állandó lakcíme (neki nem volt ideiglenes)!
Ügyvéd előtt készült a bejegyzés. Ha ő írta volna a papírt, akkor 13ezer lett volna mindennel együtt. Mivel mi írtuk, így csak 3 ezer HUF volt.
Különösképpen van egy papírunk, hogy többek vagyunk sima párkapcsolatnál, de köze nincs a házassági kapcsolathoz!
Most született a lányunk 2 hónapja, oda is apasági nyilatkozat kellett, élettársit nem fogadják el!
Akkor vagytok élettársak, ha életvitelszerűen egy helyen laktok. Nem a lakcímtől függ.
Nem kötelező jelenteni, más kérdés, hogy létezik bejegyzett élettársi kapcsolat, de élettársak azok is, akik szimplán együtt élnek.
bocs, de attól ,hogy egy címen laksz valakivel, akár állandó, akár ideiglenes, még semmi közötök nincs egymáshoz!
gondolj csak bele, akkor a kollégiumokban pár száz fiú és pár száz lány élettársak? vagy akik közös albérletben laknak?
közjegyző/ügyvéd előtt kell erről nyilatkozni, én úgy tudom. ha akartok, persze.
Na akkor, hogy pontosan fogalmazzak: (azaz nem én, de na)
"Az élettársi kapcsolat egy olyan párkapcsolati forma, amely két, egymással házasságot nem kötött, érzelmi és gazdasági közösségben élő személy között áll fenn. Különbözik mind a házasságtól, mind a bejegyzett élettársi kapcsolattól, mivel nem valamely állami hatóság előtti akaratnyilvánítással, hanem az együttélés tényével jön létre."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!