Mi a véleményetek arról a névről, hogy Pénzes Zétény?
hangtan szempontjából nem jó. az s és a zs találkozása nem szerencsés. nem lehet tisztán, szépen kimondani, csak így: pénzessétény"
a s és a zs hangok hatnak egymásra. (hangtörvények)
Nekem is hangtani problémám van vele. Az s és z találkozása nem szerencsés, ráadásul túl sok az é. Inkább magánhangzóval kezdődő nevet adnék pl Ádám, vagy más magánhangzókat tartalmazót pl Milán, Bálint, Viktor.
S, sz, z, zs kezdetű neveket pedig egyáltalán nem.
Amúgy ha nagyon ragaszkodtok ehhez a névhez, ékeljetek közé egy nevet! (De ne Ede v Péter legyen!)
Kösz, hogy lepontoztatok. Véleményre volt kiváncsi a kérdező, hát én leirtam. Most ponozzak le mindenkit, akinek nem egyezik a véleménye az enyémmel. ÁÁÁÁÁÁáá
Ennél inteligensebb vagyok.
Kérdező, bocs az offért, de már unom, hogy sehova nem lehet értelmes választ irni, mert folyton lepontoznak.
Ahogy nézem, mkit lepontoztak, állásponttól függetlenül. Remek! Ezért érdemes bmit is írni! :/
Amúgy a Zétény nekem is tetszik, de nem passzol túl jól a v.névhez. Ez van. Ez nem bántás. Nálunk ezért nem jöhetett szóba K kezdetű név.
A hangtani problémás 2. voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!