Mennyi szabi jár nekem? Segítenél?
A pontos válaszhoz csak annyit kéne még tudni, hogy mikor járt le a Tgyásod, és mikortól vagy Gyeden?
De általánosságban: jár a Tgyás időszakára, és a GYed első évére (első 365 napjára)
Tehát neked jár egész 2009 évi szabid (22 nap??? - nem tudom pontosan a korod alapján hogy is van ez) és még 2010-ből időarányosan addig, amíg a gyed első éve le nem jár (tehát úgy valahogy aug-szept környékéig).
2011-re nem jár szabi.
Még annyit, hogy a gyermek után csak akkor jár NEKED az évi 2 nap, ha az apa ezt nem vette/veszi igénybe, és erről írásban nyilatkozik a munkáltatója.
Itt vagyok, csak elvittem a leányzót aerobikra, csend van.... :)
2009-ben 33 éves voltál, így arra az évre 24 nap jár az Mt. szerint.
Szóval jár neked januárra és februárra, a táppénz alatt. Ez időarányosan 4 nap.
Tgyás 6 hónapja alatt: 6*2=12 Ez idáig 16 nap.
Szeptembertől gyeden vagy, annak az 1 évére: 24 nap.
(ebben az évben még nem töltötted be a 35-öt, így marad a 24 nap/év)
16+24=40 nap
2 nap a gyerek nevelésében nagyobb részt vállaló szülőé, ha a férjed nem kérte, akkor neked jár: így már 42 napod van.
Persze csak akkor, ha sima munkaviszonyban dolgoztál. Ha közalkalmazott/köztisztviselő voltál, akkor a Ktv. miatt több szabi jár. De munkaviszonyban ennyi.
Kizárt, hogy rosszul számoltam volna. Ez a szakmám, ilyeneket ellenőrzök.
de akkor mégegyszer: január-decemberig: 24 nap
január-augusztusig: (gyed 1. évének végéig): 16 nap
Ez akárhogy adom össze: 40 nap
Neked azért lehetett több, mert előző évről maradhatott bent ki nem vett szabid.
A kérdezőnek is maradt benn szabija, egy teljes évnyi, leírta...
Eleve nem járhat neki kevesebb, mint nekem, mert ő idősebb nálam.
Pont ezért mertem leírni az én példámat, mert nekem is benn maradt a táppénz miatt 1 nap híján az összes szabim, mivel 2009.februárjától kiírtak táppénzre.
Megvan, nem adtad hozzá a tgyás-ra járó napokat, plusz az ez évi időarányosat december végéig.
Jóval több szabi jár neki 40 napnál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!