Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tesó kérdés. Tapasztalt...

Tesó kérdés. Tapasztalt többgyerekes anyukák, szerintetek rosszul gondolkozom?

Figyelt kérdés

Férjemmel úgy gondoltuk, hogy mikor kisfiunk 1 éves lesz elkezdünk próbálkozni a kis tesóval.1,5 év volt mire összejött fiunk, nem akarunk nagy korkülönbséget, szóval reméljük hamar összejön.

De kisfiam az elmúlt hónapokban újra úgy ébred éjjel mint kisbaba korában, alszik 8-12ig kb, aztán utána 2,5 óránként kel...oké, nem panaszkodok, bírom, de az elmúlt pár éjszaka kikészített.Most pl 2 órán keresztül fent volt, ez alatt vagy 2x szopizott fél óráig, a többi időben ringatni kellett.és éjjel a szopizás közben olyan hülye szokásai vannak, benyúl a hónaljamba és kaparászik, rugdos, nyom a lábával, harapdálja a cicim...:S

11 hónapos, és erősen gondolkozom rajta, hogy bírnám ha mostanság teherbe esnék....

De tudom, hogy minden korszakban van valami, amitől nehéz, szóval jobb nem lesz...

Csak nem látom még át milyen pocakosnak lenni úgy, hogy van egy baba is...

Légyszi ne szóljatok le, nem akarok nyávogósnak tűnni, ez nekem tényleg dilemma...

2011. szept. 15. 09:20
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Nem okoz gondot a fiam ellátása, csak fárasztó volt az éjszakánk, és reggel a tesó kérdésen gondolkodtam e miatt, ezért tettem fel a kérdést.

Nem csinálok gondot nem létező dolgokból, örülök, ha Neked mindig minden gond nélkül megy a gyereknevelés és soha nem akadsz ki semmin...képzeld fájt, ahogy harapott, rugott éjjel, és szégyenlem magam ha ezzel egyedül vagyok.

Pusztán tapasztalatokra voltam kíváncsi, és nem akarok itt veszekedni.

2011. szept. 15. 10:23
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Három gyerekem van, a legidősebb is csak 3 éves 2 hónapos még csak. Szóval sorba jöttek. Bírom, igaz van, hogy egy órát panaszkodok az anyukámnak. Óvodába jár a nagy, bölcsődébe a középső. Muszáj, máshogy nem menne segítség nélkül. Igaz, én nem is látom hátrányát csak előnyét. Jót tesz a fejlődésüknek. A legnagyobbik gyerekem igazi több emberes baba volt, mikor megtudtam, hogy ismét várandós vagyok (5,5 hónapos volt az első gyerekem), azt hittem most jött el a vég. Aztán úgy elröpült a terhesség és az első év, hogy csak lestünk. Igaz, hogy már nincs idő annyit foglalkozni magunkkal, a terhességgel, egyenként a gyerekekkel, de én úgy gondolom, hogy talán egészségesebb is így. A harmadik babát nagyon nem terveztük, Isten ajándéka, én így fogalmaztam meg. Hát ez már igazán combos feladat lett, hiába kaptam egy angyalkát. Már fizikailag nehéz ellátni őket, a háztartást, feleség és anyának lenni. A lelkiekről nehéz beszélnem. Egyrészt a világ legjobb érzése néznem, hogy hogyan játszanak 3-an együtt, (igen leülnek az 5 hónapos tesó mellé a szőnyegre és játszanak vele!!!), imádom, hogy szeretik egymást, imádom, hogy óvják, védik egymást. A másik oldal a korosztályos problémák, pl.: az egyik dackorszakos, a másik feszegeti a határait, a harmadiknak jön a foga. Persze ezt egyszerre képzeld el. Őrület tud lenni. Mégsem bánom, hogy így alakult, inkább szégyenlem magam, hogy hagyom, hogy néha elszakadjon a cérna nálam. Büszke vagyok rájuk, hatalmas feladat lesz felnevelni őket, de életem legszebb feladata.
2011. szept. 15. 10:32
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Először is ez előzőre reagálnék. Amiért valakit most foglalkoztat egy kérdés, nem azt jelenti, hogy a hét minden napján minden óráját ez a kérdés teszi ki. Engem is szóltak már le páran, mikor ügyet csináltam huszadrangú dolgokból. Ez nem azt jelenti, hogy más bajom nincs, de a gyerek alszik, a párom dolgozik, házimunka közben van az ember lányának ideje mindenfélén rágni magát, amik egyébként tényleg huszadrangú dolgok, de szégyelli mástól megkérdezni, azért kérdezi meg itt. Mint ahogyan te is teszed, kedves kérdező.

Nálunk 23 hónap lesz a fiam és a lányom között. Először is ami szokást a babád most felvett, nem jelenti azt, hogy nem fogja elhagyni a következő 1 évben. Mikor 1 éves volt a fiam, mi is elkezdtünk próbálkozni, bizony a kicsinek foga jött, korábban kelt, sok gond volt vele. Most egy kisangyal, én hat hónapos vagyok. Lehet, hogy 3 hónap múlva megint ördögfióka lesz. NEm tudod kiszámítani, de gondolj arra, hogy egyik sem végleges állapot. A gyerekek felvesznek szokásokat, utána elhagyják. Nagy hassal is tudok játszani a fiammal, bár a lendületből alábbadtam, de egy ekkora gyerekkel már lehet építeni, táncolni, rajzolni, meséskönyvet nézegetni, ezek nem megerőltető dolgok. HA ledőlök pár percre, odabújuk mellém. Én sem tudok pihenni, egyéb elfoglaltságaim is vannak, de birom a terhességet a fiammal együtt. z esti fürdetés egy kálvária, betenni a kádba, kivenni, lefogni, míg megtörölkőzik, bepelenkázni, bizony lefektetés után pár percig pihennem kell, de ez legyen a legnagyobb bajom:)

1 gyerekes, 25 hetes km.

2011. szept. 15. 10:34
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
utolsó vagyok, a 61%-ra akartam reagálni.
2011. szept. 15. 10:47
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Én vak a depis.:-) Anyáinknak,nagyanyáinknak szerintem azért volt könnyebb mert az ő szüleik,nagyszüleik,dédszüleik korábban nyugdijba mehetettek mint a mostani nagyszülők,és ezért az öregebb generáció dolga a fiatalok segitése volt. Nem volt nyakukon a lakáshitel,tudták a szociban hogy eddig is volt munka eztán is lesz,és nem voltak ilyen ingatagok a kapcsolatok,házasságok mint manapság.Meg még tudnám sorolni holnap reggelig. Ez azért nagyon nagy teher,szerintem.
2011. szept. 15. 10:52
 16/17 A kérdező kommentje:

Igazán köszönöm a válaszokat!!!Főleg a 3gyerekes anyukának és a 1 gyerekes, pocakos anyukának, igazán sokat segítettek!!És neked is igazad van "depis" anyuka, ezek tényleg így voltak.

Kedves "leszólós"!Végig gondoltam.Neked is igazad van!!!Mert tényleg minden kornak megvan a baja, szóval most ez van, 3-4 évesen megint lesz valami...tényleg csak ideiglenes kiborulásom volt, de köszi ezt a "pofont" ígérem többet nem sajnáltatom magam hülyeségek miatt:))

2011. szept. 15. 11:02
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

11 hónapos volt a fiam, mikor kiderült,hogy terhes vagyok. Most járunk a 31. hétben, és igenis nehéz.

Őszintén, nekem is megfordult a fejemben, hogy fogom bírni, mikor a fiam zsínórban 4-5 éjszaka is fent volt, és át kellett mennem hozzá aludni, a kényelmetlen kanapéra. Vagy mikor este már szó szerint szakad le a derekam, és úgy érzem, nem bírom még egyszer felemelni. Vagy mikor úgy leülnék hozzá játszani a földre, de nem tudok a hasamtól (nagyon nagy)

Gondolkodik rajta az ember, de tudom, hogy csinálni kell, bírni kell, a fiamért és a kicsiért is. És jó érzés, amikor este lefekvés előtt egyenlőre még csak hárman hömbölgünk az ágyon, és a kisfiam megsimogatja a hasam, vagy puszit ad az apjának.

Nem bánom, hogy ilyen kicsi (20 hónap) korkülönbség lesz köztük, de igenis nehéz, és nem kitalált probléma.

2011. szept. 15. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!