Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mire lesz szükségünk?

Mire lesz szükségünk?

Figyelt kérdés
Gyermeket szeretnénk 1-2 éven belül. Segítenétek mi az amire biztos hogy szükségünk lesz (baba-tisztálkodó szerek, ruhák, bútorok, egyéb... nem tudom ezért is kérdezem) mivel nem állunk túl jól anyagilag "felesleges-szükségtelen" dolgokat nem szeretnénk összevásárolni.
2011. szept. 12. 12:34
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

mindenkinek más ami fontos.

van aki nem használ mellszívót,nekem elengedhetetlen volt.

ez is csak akkor derült ki mikor megszületett a kisfiam.

van aki nem vesz kiságyat mert ugy is mellettük alszik a gyerek,de mégse irhatja h az felesleges.

2011. szept. 12. 12:42
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Babaruhák évszaknak megfelelően(nálunk minden méretből egy heti adag van-volt(rugiból csak 7db de bodyból 14db pl) kabátból fejenként 2, zokni harisnya "fogyóeszköz":

body

rugdalózó

napozó

póló

pulóver

kiskabát

sapka

zokni

harisnya

Felszerelés:

kiságy+matrac(ha kombi ágyat veszel akkor 2in1 alapon az első fél évre a kenceficéktől a ruhákig mindenek van helye, plusz a hol pelenkázzak kérdés is pipa)

nem kombi ágy esetén egy merev pelenkázó lap, egy komód vagy szekrény a bébinek(ez esetben egy nagy akár tiniként használható a legpraktikusabb)

babakocsi, hordozó eszköz(kendő-kenguru), ha van autó akkor autós ülés multi kocsinál alap,

vagy első perctől ágynemű vagy hálózsák(praktikusabb)

(ha ágynemű akkor erre huzat is kell legalább 2) ha csak hálózsák, akkor 2zsák/évszak, és lepedő.

1nagy puha pléd

törölköző, textilpelus

Tisztálkodás:

kád+állvány, bébi fürdető, testápoló, fültisztító, vattakorong babaolaj, pelus popsitörlő popsikrém, körömolló(ha félsz, hogy megszúrod, én a sajátomat használom), lázmérő, orrszívóporszívó, csak vitamin adásra használt kiskanál/fecskendő, lázcsillapító

Etetés:

Bébi étkészlet(tányérok-pohár-kanál) előke.

(nálunk a cumisüveg 2hétig volt forgalomban mellszívóval, azóta se, inni a kicsi 7hónapos is pohárból, segítséggel)

Cumikhoz sterilizáló(akár folyadék, akár mikrós akár egy fazék, akár zacskó formájában)

2011. szept. 12. 13:14
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

vannak alap dolgok

pl: kis ruha, pelus, popsitörlő, pár textilpelus nem árt no meg valami amiben tartód ezeket, tetra fürdőlepedő, ágynemű bár kérdés miben fog aludni

kiságy: ha nincs nem gond elvan jó ideig a mózesben is legalább ki tudod vinni magaddal a konyhába is míg kicsike :-))

kiskád: helyett sokáig elég lehet egy lavór is vagy akár végig ha szereti

babakocsi: helyett pl kendő

ha nincs autó akkor nem kell gyerekülés sem

ha nincs pelenkázó komódod az sem tragédia én pl jobban szeretem a nagyágyon ülve pelusozni mikor nagyobb volt a baba akkor egy kis meztelen dögönyözést imádták

játék: azt is érdemes közben beszerezni ki tudja mit szeret majd

pl a lányom imádta a fiam utálta ha csilingel valami a feje felett

ruhából nem baj ha most elkezded gyűjtögetni mindenféle méretben

híreszteld el h babaprojekt van és jó sok mindent fogsz majd kapni :-)))

tisztálkodó szert ír fel a doki majd (gyerekdoki akit választasz) felesleges előre beszerezni

nincs olyan h felesleges az mindig közben derül ki de ha meg nem veszel akkor meg biztos kelleni fog :-)))

pl ilyen a cumi, cumisüveg, mellszívó, melltartó betét, és még ezer apró dolog

2011. szept. 12. 13:21
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Elsö vagyok:nekünk egy nagyobb szatyornyi 56os rucink volt(mikor tettem el,méretváltásnál,akkor lepödtem meg mert azt hittem több.

utána persze mindenböl egyre több kellett.

De felesleges nagyon betárazni a ruhákból.

2011. szept. 12. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!