A babák vércsoportja csak valamelyik szülőével lehet azonos, vagy akár teljesen különbözhet tőlük?
Figyelt kérdés
2011. szept. 8. 18:18
2/9 anonim válasza:
Nagyszülőével is azonos lehet, meg egy dédszülővel is mivel hét ágra üt a gyerek. A szülőpár az kettő, a két nagyszülő az + 4, és még egy dédszülő az hét.
3/9 anonim válasza:
4/9 anonim válasza:
8. osztályos tananyag
milyen nagyszülőről hadováltok?????
vércsoportot 2 allélpár határozza meg, értelemszerűen az egyiket aputól másikat anyutól örököljük
A, B domináns
0 recesszív
+ domináns
- recesszív
ha apu A+ (A0+-), anyu meg B+(B0+-), attól még a gyerek akár 0-(00--) is lehet
5/9 anonim válasza:
Apa A-s, Anya B-s, én pedig AB-s vagyok.
6/9 anonim válasza:
Mivel a két szülő vércsoportja adja az alapot, így "keveredhet" a vércsoport. Azaz pl. nálunk: Az enyém A negatív, a férjemé 0 pozitív.
1. gyerek: A pozitív
2. gyerek: A pozitív
3. gyerek. 0 pozitív
3. gyerek: A negatív.
Az első kettő bár az én fenotípusomat, de az apjuk pozitív Rh- faktorát örökölték.
7/9 anonim válasza:
Általános iskolai tananyag.A szülők vércsoportját örököljük.Ha pl.mindkét szülő 0-ás akkor nem lehet a baba mondjuk B-s.
8/9 anonim válasza:
Én is ab-s vagyok ,a férjem is ab-s.A három gyerekünkből kettő b-s.Lehet,hogy a harmadik is de az ő vércsoportját nem tudjuk.
9/9 anonim válasza:
Előző vagyok.
Kíváncsi leszek,hogy mennyi idő múlva jönnek majd az agyoniskolázottak,hogy akkor tuti nem a férjemé a gyerekek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!