A tejfogak állásától mennyire különbözhet a maradandó fogsor?
szerintem csak helyfenntartó szerepe van a tejfognak
tehát annyi: ott lesz.
A többi részben alkati, részben örökletes, és rossz szokás (pl.ujjszopással előrenyomhatja)
Szia!
7 éves fiamnál épp most zajlik a fogváltás.
A tejfogai mind szépen sorban álltak,ahogy nőtt,úgy nőtt köztük a hézag,most esett ki a 6.foga,és mindegyik kicsit kusza.
Sajnos az én (anya)családomban ilyenek a családtagok fogai.
De szerencsére mostanában nagy hangsúlyt fektetnek a fogszabályozásra,így ha már lecserélődtek a fogai kap majd fogszabályzót.
Anno nekem a bölcsességfogaim kijövetele után kezdett az alsó fogsorom kicsit máshogy állni.
Csak magamról tudok beszélni: gyönyörű szép tejfogaim voltak, mint a kis gyöngyök egymás mellett szépen sorban.
Erre az igazi fogaimat kb randomszerűen dobták a számba, totál össze-vissza, némelyik előre is áll. De legalább nincs köztünk se lyukas, se tömött, az is valami.
Nem volt fogszabályzóm, kellett volna, de már mindegy.
Köszönöm a válaszokat.
A kisfiamnak hézagos felül a fogsora, úgy tudom, hogy ez jó, mert így lesz majd később elég hely a maradandóknak és nem nyomják el egymást. A családban nincsenek ki-vagy befelé dőlő fogúak, és nem cumis/ujjszopós.
Úgyhogy reménykedem, hogy nem kell majd fogszabályzás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!